Boots!

Jag är med och tävlar om ett par boots...
från www.chevalridsport.se.
Hittade tävlingen hos http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html#comment , gå in och tävla du med! :)

Fredag och Lördag

I går red min syrra Zini, hon rider bara några gånger per år nuförtiden. Hon slutade att rida aktivt för några år sedan, synd för hon har en himla bra känsla! Började lite stelt och vi skrattade gott några gånger :)
Men hon kom i gång och red både bytesserier och piruetter, fick tom lite passage på slutet, så duktiga! Jag travade av sen och han kändes riktigt fin, så hon gjorde ett bra jobb :) Red med träns och gummisnodd, funkade bra.
Hade en träning innan, och sen hjälpte Anna ( syster ) mig att fixa stallet, så det gick smidigt, gott fika hade hon med sig också :)
I dag hade jag utsläpp, sen var jag iväg och red Biggo. Zini fick vila i dag, känns kul att vara i gång med honom också, blir ju träning på ons! roligt :)
nej nu blir det lite mat!
kram

Lugnet före stormen

Försöker ta det lite lugnare den här veckan, jag började ju på nytt jobb i måndags och trivs så himla bra! Det känns så bra, spec att slippa resorna, men det är även mycket annat som känns så mycket bättre. Det blir lite mera fokus på jobbet och Zini har gått rätt mkt nu så han får ta det lite lugnare i veckan.
I måndags fick han vila helt, och i går tömkörde jag. Hade tänkt att skritta honom, dom rör sig ju inte så mkt nu på vintern, visst går han i stor hage men dom står mest på samma ställe. Och ute är det isigt nu, och han går stel som en pinne fast han är broddad så jag ville att han skulle skrittas ordentligt i ridhuset, dock så är han så sävlig att skritta på så det är inge kul för nån av oss. Däremot när man tömkör skrittar han på jättebra, så det blev lite lätt tömkörning istället.
Hade bara enkel inspänning på båda sidor, dvs från bettet, genom ringarna längst ner på gjorden ( på sidorna ) så jag kunde byta varv när jag ville. Där blir han rund och låg i formen men går endå på bra, precis som han behöver jobba.
Longerade lite på volt med spänd yttertöm så jag kunde få tag på yttersidan lite, gjorde övergångar, trav och galopp. Gjorde även fina fattningar från skritt. Så jag var jättenöjd med honom!
Nästa vecka drar träningen igång med Biggobus igen!:) Ägare Elin håller på att skritta i gång honom, på lördag ska jag rida. Och nästa ons blir det träning ( lite lätt ) för Anna Hedbys. Så jag räknar med att han kommer igång snart! håll ALLA tummar o hovar för att han håller denna säsong.
Så fort min licens går igenom på tdb ska jag anmäla mig till BRF den 19/3, MSVC samt UVFK helgen för samma klass, men tror inte den anmälan öppnat ännu. Ser verkligen fram emot våren och att få tävla en ny fin häst!
Ha en bra lillördag :)
Kommer jag rida den här stora bushästen

i frack o hatt nångång?? den som lever får se ;)

Roger Ohlsson clinicen

Såhär fin var Zini i går på clinicen!
Tror att han tyckte det var riktigt roligt att bli så uppklädd och fixad igen :) dock var det konstigt med folk på läktaren hemma i "vårt tomma ridhus" och med en domare som stod och gapade ;)
Men jag tyckte han kändes fin, han var jätteduktig för att inte ha gått så mkt. Blev lite trött och stark på slutet i galoppen så där missade vi lite här o var, men då fick ju publiken öva på att döma det också ;)
Bra träning, för det kändes lite som det gör på tävling, man blir lite spänd, Rozzini blev stundtals stark och kom inte över ryggen, bra att öva så hemma! men samtidigt som det var roligt i går tycker jag att det är skönt att jag har en ny tävlingskamrat i form av Biggo. Jag rider hellre Zini hemma när det känns riktigt bra, jag har inte saknat endel av den känsla som kom fram i går, så som han i bland blir på tävling. Det är så svårt!
Fick inte några tips som jag kunde ta med mig direkt, Roggas kommentarer tyckte jag stämde bra in på om jag jämför med vad jag hade fått på tävling.
Nej nu ska jag göra mig klar och cykla (!!) till mitt nya jobb! wish me luck :)
kram

Våren är här ?!

Det känns nästan som det! inne i stan iaf, med asfalt på gatorna och fåglarna som kvittrar, men man ska nog inte hoppas på för mycket, det är ju bara januari.

Under veckan har jag hunnit med två riktigt bra pass på min fina lilla fux ( Zini ), känns rätt bra inför söndag och clinicen.

Jag har också planerat endel för "min" stora fina fux (Biggo), lite mera tävlings och träningsplaner har vi nu.

Såhär ser det ut i planeringen såhär långt:

BIGGO:

JANUARI/FEB:

Ev någon träning för Anna Hedbys/Ylva Odelberg

MARS:

5 Programridning för Liselotte Bogårdh MSVC:1
13 Tävling UVFK MSVC:1
19 Tävling Jälla MSVC:1

APRIL:

prel 2-3 Tävling Högbo troligen MSVC1 eller MSVC:2
prel 22 Tävling Järfälla MSVC:2
prel 22 Tävling Enskede klass ?

MAJ:

prel 13-15 Tävling maj Örebro


För Rozzini har jag inte riktigt någon plan för tävlingar i vår, Biggo får lite prio ett nu i början då han behöver kvala från MSVC. Men jag vill gärna ut med Zini nåt om han känns fin. Det finns ett Lag-SM långt bort i Sept som skulle kunna bli en superrolig resa.

Mycket prel plan för Rozzini:

APRIL:

prel 2-3 Tävling Högbo S:t George
eller 10 Tävling ERK MSVA:1/S:t George

MAJ:

prel 13-15 Tävling Örebro S:t George/Intermediere 1


Jag tror det kommer bli en kanonbra vår!


Vårtävling i Enskede, bra tävlingsplats!

Lördag och vårplaner

Ja så var det lördag igen, skönt med helg, veckan har varit grymt jobbig. Men endå är jag så rastlös, antar att jag är less på vintern, och så är det nytt år och man vill ta tag i allt nytt och starta om, man vill fylla dagarna med roligheter och aktiviteter, snön hindrar ju en från det. Plus att det händer väldigt lite i januari. Dock ska jag inte gnälla för i morrn är det Kick Off i Björklinge Ryttarförening ( om jag inte minns helt fel var det vell min mor som la grunden till den för många år sen) Då ska det presenteras aktiviteter och planeras lite tävlingar och lag. Det brukar vara väldigt roligt!
Har redan sett att det kommer hända mycket i klubben nu i vår och sommar, och det är så kul! Tack till er eldsjälar som fixar :)Helgen 22-23 jan är det dags för kurs för Roger Ohlson,  Ska dit och kolla på lördagen, vara med på middag på kvällen och rida Zini på en programclinic på söndagen. Tillsammans med två andra ekipage ska vi visa upp tre olika program på olika nivåer. Skulle tro att det blir MVC, MSVB och så då S:t George som jag ska rida.

Det blir kul att kickstarta året med!


Halvvägs genom veckan!

I dag det först mycket jobb, sen stressa hem och ha lektion med en i stallet. Gick mkt bra faktiskt, och ryttaren var nöjd, kul när man kan hjälpa andra! :)
Mamma hade Zini idag, så ingen ridning för mig, var bara in och pussade på sötnosen lite :=)
Hon tömkörde, och hade ut lite bommar som han fick jobba över. Superbra för honom som gärna sänker ryggen lite annars.
Har vart jättetrött i dag, vet inte hur jag ska palla två dagar till den här veckan. Men nåt som är säkert är att jag kommer rida endå! finns ingen plats man samlar så mkt energi på som efter ett bra ridpass, eller en stund i stallet med lite pyssel. Så skönt att rensa hjärnan från allt jobb.
Nej nu ska jag surfa vidare!

kram

Just d!

Måste rekommendera det här schampot om du har en fux!
Tvättade Zini med det i söndags och vilken skillnad! blev grymt blank och verkligen guldig/röd i pälsen.
Finns även för vita, bruna hästar!
Rekommenderas!

Ja!!!

Ikväll hittade vi äntligen tillbaka till lite bättre känsla, eller rätt mycket bättre!
Kände att jag kommit tillbaka till "Rozziniridningen", fått tillbaka mina lätta mjuka armar. Jag rider nog "starkare" på Biggo och det måste jag koppla bort direkt på Zini.
Red ganska lätt pass, mycket på kvartslinjen i trav och galopp, kolla rakriktningen och gas o broms, och så får man koll på att man sitter rakt också. Jag får alltid en väldigt lösgjord häst av det. Sen red jag lite byten på serpentin, gick också bra.
Han kändes mera loss i kroppen, han sprang på rätt friskt i dag med, men väntade mera i steget och var bättre i formen och ville inte trycka upp nacken lika mycket. Tror jag vågade lita mera på oss i dag, det är en härlig känsla när man känner att svåra saker känns enkla. :)
Var en supersöt liten vit ponny i ridhuset med en liten duktig ryttarinna i sadeln, ibland kan jag sakna ponnyerna så mycket!
Madicken, min första c-ponny som jag fick när hon va 4år. Ett envist new forest sto, men vi hade endå mycket kul i hop! hon var en klippa i lätta klasser, i både dressyr och hoppning. Och hon älskade fälttävlan! hon är grymt modig, jag hade aldrig vågat rida terräng om det inte var att hon var så modig. Det var mycket kämpa med henne, men man minns dom stunderna extra mycket då det gav utdelning. :)
Kram!

Back to basics...!

Kommande vecka blir det grundjobb och åter grundjobb! Just nu funkar varken broms, eller styrning på min knasiga lilla 18åring, och inte blir det bättre för att jag rider som en påse nötter heller! Han är så jäkla svår när han är såhär, och man känner sig så världelös i sadeln! Just nu är jag bitter för att jag ställde av honom, han var ju så fin innan...morrr.... men men ingen idé att gräma sig. Bara å kämpa vidare och ha tålamod. Som vanligt alltså!

Nu blir det rakt fram, gas och broms och rakriktning, så kanske jag har en lite mera lösgjord pålle innan veckan är slut!Jag tror också att jag har lite Biggo ridning kvar i mig, jag rider för mycket. Jag måste våga lita och släppa taget lite mera, vi känner ju faktiskt varandra utan och innan!

Det va ingen som sa att det var lätt att rida! ;)

Programridning

Skulle jättegärna rida en programridning eller två i februari/mars, så vet ni nån säg till!
( där man kan rida upp ex MSVC:1 )
Det här är förövrigt min inspirationsbild just nu :)
Helene Langenberg som vi såg i Globen på underbara Damon Hill, dock är det inte han på bilden
Så där fint vill jag att "mina" fuxar ska springa!

Tävlingar våren 2011

Har börjat kika på en prel tävlingstermin, finns ju inga proppar men har grävt runt lite på olika klubbars hemsidor, så jag tror jag har lite koll. Känns svårt att göra en plan i år. Biggo ska ju kvala, så det får styras lite pga hur det går. Zini får komma ut om han känner för det, dvs om han känns så fin som jag vill, annars tänker jag inte ta ut honom.
Här kommer iaf en liten planering:

Biggo:

13/3 UVFK MSVC:1, MSVC:2
(19/3 BRF (Jälla) MSVC:1 eller MSVC:2 prel)

1-3/4 Högbo dressyrcup
25/4 Lurbo klasser?

8/5 Rimbo, klasser?

Maj: Gnesta meeting?

17/6 Håbo, klasser?

Rozzini:

1-3/4 Högbo dressyrcup S:t George/Int 1 ?

Maj: Gnesta meeting? S:t George/Int 1?

Juni: Håbo?

Inte mycket spikat där som ni ser :) men hästarna och resultaten får avgöra lite vart vi åker. Är ju jättekul att åka tillsammans på tävlingar och meeting, så har ni några tips vart ni ska åka så säg till!
Tävlingssugen är jag! ska bli väldigt spännande med en ny häst, och se hur vi utvecklas, och komma in i träningen och tävlingsridningen på riktigt, just nu känner jag mig lite ringrostig ;)
Rozzini & Jag i Vansbro
Vilolördag

Hej på er!
I dag har både Zini och jag vilat oss, jag hade sån huvudvärk så jag klarade knappt av mockningen, så ridningen fick faktiskt va idag... trist! I går red mamma ut, hade gått bra förutom ett kast han hade gjort så hon var helt svullen i ett finger. Buse!
Nu har jag hinkat i mig några baljor kaffe o tagit nån stark tablett så nu känner jag mig bättre, varför kunde jag inte börjat dagen såhär?!
I morrn tänkte jag bada Zini, han är så smutsig i pälsen eftersom han inte varit iväg på nåt under hösten har det inte blivit bad lika ofta, men nu är det dags, han är smutsig och det kliar i pälsen! Mamma var så gullig och kom förbi med ett nytt stalltäcke, som hade en glatt insida, det han stått med nu har fleece insida eller bomullsinsida, så när han är ren så ska han få på sig det nya täcket. Tack världens bästa mamma!
Återkommer med ett nytt inlägg om vårens tävlingar senare!

Zinis nya lilla boxgranne :)

Såhär söta är vi :) Zini leker "surrogatpappa" då o då när Rohan måste träna sig i ridhuset.
Han tar uppgiften på största allvar, lilla B tycker väldigt mkt om fuxar! och gillar såklart Zini.
Så söta!

Leeeedig!

I dag har varit en grym dag, har nämligen varit ledig! Så härligt :)
Det var Anna träning hela dagen hos oss, men jag gick in och trängdes lite med dom endå. Zini fick jobba lite hårdare i dag, börjar kännas mjukare i kroppen, men har fortfarande gasen i botten och benen går som trumpinnar haha, han behöver bara jobbas nån vecka till så tror jag att han rör sig lite bättre igen. Han har ju tagit det väldigt lungt hela dec när jag istället fokuserade på Biggo. Innan dess så var han igång rätt bra, så jag låter honom tuffa på nu med målet att han ska komma igång fullt, sen får vi se om han håller för det. Det känns iaf som han har massor av energi och vilja till det!
I morrn är jag oxå ledig, har morgonpasset i stallet, och så ska jag rida. Om det är fint väder tror jag vi ska ut en sväng och skritta, och så lite trim i ridhuset.
Har blivit noga med stretching efter varje pass nu, tar inte lång tid och jag tror det är väldigt bra för honom.
Ett bad måste jag också planera in, smutsigare häst får man leta efter! och jag tycker min fining är värd att vara snygg och ren! :)
kram

Äntligen är han hemma!

Ja nu är Rozzini hemma och installerad, har vart mycket fix i dag med flytten, men nu tror jag alla och allt är på sin plats.

Känns jättebra att han är hemma nu, kommer nog aldrig klara att lämna/ha honom nån annanstans igen!
Kommer dock sakna Big!
Red ett litet pass, kändes lite småknackigt i början, men det är ju inte så konstigt när han knappt gått nåt! Var väldigt pigg, skrittade ut lite efteråt. Skönt med att sitta på min trygga pålle igen :)
Blev ett kärt återseende mellan Zini och hans "tjej" Wallis, liten hälsning, sen lite rejs och kolla in dom nya hästarna på gården ( som kommit medans han varit borta) Efter ett tag tror jag dom inte orkade springa i den djupa snön så då stod dom snällt och åt :)
Zini busar till det, ser dock värre ut på bilden än vad det var ;)
Wieee!
Nu orkar vi inte mer... :)
Ha en skön kväll!

Kämpigt väder...och Gott Nytt År!

Hej på er!
Och Gott nytt år! känns härligt med ett helt nytt år!
Har varit på tuthammaren och skött om Biggo, samt ridit honom. Red lösgjörande ca 30min, var spänd för blåst o snön utanför men blev bättre o bättre, hade träns och inga sporrar. Var känslig o fin!
Lyckades sen köra fast med bilen, så jäkla less på ALL snö nu! kan det inte vara lite mindre.... suck... med lite snälla människor till hjälp kom jag iaf iväg till Zini, mockade o grejjade lite där. Ska bli underbart att han kommer hem i morrn! men jag kommer sakna B också.
Men ska bli skönt att bara ha Zini "som vanligt" nu, det är tufft med två hästar på olika ställen, även om jag inte behövt åka till Zini varje dag, så tär det på samvetet..
Åker nog ut tidigt till stallet i morrn, vill putsa och packa i hop alla B:s saker innan han åker. Förhoppnigsvis hinner jag rida ett pass oxå. Sen tänker jag rida Zinin!
Ha en bra lördagskväll!