Rhodos och halt häst

Hej svejs!

Var ett tag sen det uppdaterades här, men Zini är halt och vilar och står i liten grushage och är inte så glad, stackarn.
Håll tummarna för att han är fräsch snart igen!!

Själv drar jag till Rhodos på söndag! Det ska bli fantastiskt med några veckors semester, och att börja med en vecka i Rhodos känns bara helt underbart. Vi kommer ta det extremt lungt, bara sova, bada i poolen, ligga under ett parasoll på stranden  och läsa och såklart äta gudomliga middagar. Jag ska röra mig så sakta så tiden kommer så still, ingen stress, ingen mail och inga telefoner!



Allt är bra ordnat med resan, grymt hotell, flyg, transfer mm, alltså INGEN hjärnaktivitet alls behövs! Precis vad jag behöver just nu ;)



Sen blir det skärgården när vi kommer hem, var där ute i helgen och det var lika underbart som alltid. Glass i hamnen, steka på klipporna, bada i iskallt hav och bara mys! Semestern är nära nu, jag kan känna lukten, hahaha!



Ha det bra och njut av värmen!!!



Semester tider snart!!!!

Nu är det snart semester, ska bli så underbart! Både Zini o jag ska vila oss och bara ha det lite kravlöst några veckor. Hjärnan o kroppen har ju gått på högvarv i princip sen i höstas, å nu börjar orken verkligen tryta och jag är så less på vardagen!

Därför måste man planera in massa roliga saker inplanerade, så känns allt lite lättare :)
Följande trevligheter står i min kalender:

22/6 Båttur i Sthlm skärgård med bästa kollegorna, rosévin o solsken i massor!
24/6 Halvjobbdag, shopping, stallet och på efm kommer min kära syster hem! Middag hos päronen på landet.
25/6 Midsommarfest i finaste kompisens trädgård, med midsommarkransar och underbart sällskap
26/6 Midsommarfirande i Öregrund. Träffa Farmor på dagen, umgås/fira/partaja med fantastiskt sällskap här med!

Sen är det 1 (!) jobbvecka kvar, därefter väntar 4 veckor ledigt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o sol är det ju också, kan inte bli så mkt bättre

kram

Svår tävling i dag

I dag var det svårt inne på banan! Var i väg och startade vår andra Svår B. Det började dock bra, framridningen kändes jättebra, mjuk o fin.

Precis innan jag skulle in drog han upp tungan över betten, nåt som aldrig brukar hända! men den kom till rätta igen, men inne på banan kom det tyvärr tillbaka i första passagen, och jag var tvungen att bryta av och lägga en volt. Sen var det svårt att hitta tillbaka till känslan igen. Det drog ju såklart ner med felridning och " tungfel", och procenten blev rätt blygsam...

Galoppen var ganska bra, inte några stora missar, men inte helt nöjd.

Inridningarna var iaf bra i går..

Nu ska han få vila från kandaret och samling ett tag, vill inte ha några mer tung"problem"! Nästa start tror jag blir en St George eller en Intermediere 1, så det blir lite lättare igen. Vi får se när det blir!

Trevlig dag var det iaf, hade både Ellie o mamma med, kul! : )


Trötta efter den kämpiga ritten..


lördag o prinsessbröllop!

Har startat den här dagen väldigt lungt, vilket var nödvändigt! har vart hur  trött som helst, och i morrn är det tävling och då måste jag va pigg och ha massa energi.

Kikar på bröllopsförberedelserna inför pricessbröllopet på vår nya fina TV, håller samtidigt på o plockar i hop mina tävlingssaker här hemma, packar lite och skriver att göra lista så jag mitt trötta huvud inte missar nåt tills i morrn.

I efm får jag hjälp av mamma i stallet, så skönt! Det ska ridas, badas, packas och putsas, plus alla andra vanliga stallsysslor. Så det är skönt att få lite hjälp :)

Letade lite i arkivet och hittade några tävlingsbilder, ska försöka vara flitig med kameran i morrn!

Tar emot pris i augusti 2009. Hade en grym känsla i denna MSVA!



Världens bästa groom/stöttare/chafför/ja världens bästa mamma som ALLTID ställer upp!


Lugnet som precis lagt sig vid tävlingsboxarna i Sundsvall. En trött Zini som tar igen sig i solen:)


Efter prisutdelningen i StGeorge Kür Cup 2008 i Enköping, lycka!


Ha en fin lördag o håll tummarna i morrn vid 13!

Träning!

Ylva träning i onsdags på utebanan, bra galoppjobb. Mera tävlingsform och mycket samling samt tempoväxlingar för att få honom att sätta under sig mera och förbättra galoppkvalitén. Sax, serier o pirutter kändes mycket bra!

Traven också bra, piaff o passage är lite spänt just nu, men det är bara å rida på. Försöker fokusera på alla de andra rörelserna vi gör bra.

Uteritt i går, fredag o lördag blir det programridning.

Ska bli kul å tävla på söndag! har en ny fin blank plastrong oxå :)

kram

Tidig starttid på söndag!!

Nu har tiderna kommit upp, och det blir att åka tidigt hemifrån. Hoppas kunna få starta sist i klassen, dom har ju lovat en sen starttid så jag hoppas dom flyttar ner mig lite. Det gör inte så jättestor skillnad, men när man åker tidigt gör ju även 45 min lite grann.

Det är tur man älskar att tävla :) har såklart inget planerat på lördag kvällen, så det blir tidigt i säng helt enkelt!
Jag har utsläpp på lördag morgon, så då blir det att rida programmet, bada Zini och packa skåpet/transporten

Här kommer min packlista:

Skåpet


Sadel + padd + sadelgjord

Vitt schabrak ( marin/silver)

Vita lindor

Cremefärgade Mias paddarna

Vita Eskadronboots

Kandar

Spö

Sporrar vanliga

Sporrar ”trissor”
Flugskrittäcke

Svettäcke

Snoddar/hårgelé/ryktsaker/pälsglans

Nummerlapp

Flugspray

Stövlar

Putsgrejjor

 

Tävlingsgarderoben

Frack

Skjorta ( ny )

Plastrong ( ”ny” )

Plastrongnål

Handskar

Ridbyxor

 

Hattväska + Hatt

 

Övrigt

 

Tävlingsmappen

Vägbeskrivning + karta

Hårgrejjor + hårspray

Örhängen

Höpåsar/Hönät

Betfor/havre

Hink

Kniv

Kedjegrimskaft

Mockningsgrejjor

Ev varmare täcke

Transportskydd

Back on track paddar (bak)

Svanslinda


Sen är det lite annat fix med kameror, exakt tidsplanering, övriga kläder mm som ska ställas i ordning. Och så måste jag o mamsen synka vår packning några gånger, om jag känner mig själv så kommer jag ringa henne minst 10 ggr o gå igenom allt, haha!

Nu ska jag sova!

kram


Kanonbra pass med lite snöpligt slut

Åh Zini var så himla fin i dag! Hade kanonkänsla i galoppen, jämnt sug framåt hela tiden, runda kvicka men inte för snabba språng, så himla härligt! :)) Satt och skrattade när jag gjorde enkel bytena, har nog aldrig bytt så stort förut :) Är nöjd att jag verkligen tagit mig tillbaka till den fina galoppkänslan den här veckan.

Gav honom tid att komma i gång bra från början, longerade i trav och galopp från start. Såg att halsen var längre och han gick med bättre bjudning, än för några dagar sen. Hade sen fokus på att ge honom tid att slappna av och sträcka ut halsen under resten av passet. Så fort han la sig i bettet och blev stark, gjorde jag halt och fick där honom att slappna av. Ett bra tips är faktiskt att ta sin häst på lina några varv innan du sitter upp, spec om man har känslan av att inte allt känns riktigt bra. Det är mycket man ser från marken som man kan jobba med sen när man är uppe i sadeln! Ex såg jag att Zini var kort som en burk i lördags, något jag känt men inte vetat exakt hur jag skulle jobba bort, när jag såg hur han såg ut var det mkt enkelt. Rid mera framåt, hästen är inte framför hjälperna!

När han var avspänd red jag mycket framåt, mycket galopplängningar och känslan av att bibehålla den galoppen i samling. Blev bra! Var rätt nöjd med min egen ridning också, den breda kortside spegeln gör sitt jobb bra ;)

Tyvärr råkade han bita sig i tungan när vi höll på med trav/passage jobbet, så då var det bara att avsluta. Kändes lite snöpligt inget som brukar hända!

Sen kom Hovis och satte på nya PG beslag, mkt bra blev det.

I morrn kommer Ylva och det ska bli så roligt att träna! Jag längtar redan tillbaka till galoppkänslan från i dag.


Världens finaste!

Nu blir de currykyckling och ris!

kram

Inväntar starlistor till Finspång!

Japp! inga startlistor till min klass på söndag än, men det kommer nog närsomhelst, hoppas jag! (vill ju börja planera lite!) Jag hoppas på en så sen starttid som möjligt eftersom vi har en bit att åka.

Hit ska vi:


 
www.ryttarkamraterna.se


I går cyklade jag till UVFK och kollade på Ellie o Sune (4år) som gick sitt livs andra LB, kom 4a, o var så duktig!
Det ska bli så spännade att följa dom, är övertygad om att dom kommer bli så bra!!




Rozzini har äntligen gått riktig bra, hela helgen! Så nu känns det bra till tävlingen :)
I morrn får han nya skor, och på ons är det träning för Ylva.

Nu ska jag ta det lungt! ( inte lätt...)


kram


Mycket bra träning i dag! :)

Väldigt bra pass i dag, började på lina i trav o galopp i båda varven. Såg lite "burkig" ut och såg att jag behövde jobba på att få honom att länga sig i kroppen, vilket jag också har känt senaste dagarna. 

Var mkt aktiv o fin redan från skritten, sen när jag satt upp, klev på bra och jag tänkte verkligen på att ta fram armarna för att få ut halsen, red mkt längningar i galopp, och inte så mycket samling, förutom lite pirutett/sax jobb. Var avspänd och fin, dock stundtals spänningar men d gick snabbt över. Blåste storm utanför ridhuset!

Hade en jättehärlig travkänsla sen! mycket under lättridning, samt passage/piaff jobb på volt som jag varvade med täta skrittpauser ( ca 2 varv på volten på lång tygel). Slappnade av fantastiskt bra i den här övningen! :)

Så otroligt skönt att få en bra känsla igen! Nu känner jag mig taggad inför tävling nästa söndag!

Kram 


Blåsig dag

Det stormar nästan ute, snart dags att bege sig till stallet, tur att man kan rida inne!
Zini vilade i går, efter några dagars intensivare träning. I dag får vi se hur han känns, hoppas på att få honom mera till sitt avspända jag.


Hörs senare,

Ciao!

Lång torsdag!

Oj vilken megadag det varit! Först jobb från morron till kväll, tur o retur till huvudstaden as always. Sen till stallet, red Zini på träns o graman, först ut på galoppslingan sen lösgjörande i ridhuset. Var stark och stel i kroppen, inte sitt bästa, men sista delen av passet hände det nåt, då började han äntligen swinga lite ígen, och slappna av i halsen, kände att det jobbiga arbetsamma passet endå hade gett utdelning.

Supersvettig Zini ( o jag med ) skrittade av längs galoppslingan, in i duschen när vi kom tillbaka. Frotterade, ryktade, oljade hovar, stretchade ben, jodopaxade sår, ja allt sånt där ni vet ;) mockade o fodrade även till stallkompis häst i kväll. Bärde hinkar med vatten till hagen, hängde upp blöta schabrak på tork, putsade grejjer, gav Zini massa pussar på mulen innan jag åkte hem.

Träffade Fredrik på Palermo, en Capricosa o Fanta i magen, sommarkänsla i luften! Nu nyduschad, nybäddad säng, ny annons på tradera ( kandaret, hojta om du känner nån som vill köpa!) ska läsa vidare i min braiga bok. Har kommit in i min sommarsträck läsning och det är härligt, och mer ska det bli, 3 v kvar till semester nu, HÄRLIGT!!!!!!

Godnatt

I love you sis!

You made my day!!!! fy sjuttonvad jag längtar till v 25, det kommer bli så jäkla kul!
Då kommer min underbara syster hem och firar midsommar, som jag har saknat henne! Kommer bli några underbara dagar!


Love you!!!!!


Onsdagens

Red ett normalt pass i ridhuset, kändes helt okej, men i dag blir det att jobba honom mkt rundare och lägre jag känner att det är det som behövs nu! Så ikväll blir det träns o graman på.

Sen hade vi stallmöte, och sen ner o mocka o göra klart stallet.

Det var verkligen full fart i går, två olika tränare som höll lektioner, en på utebanan och den andra i ridhuset, så det var många dressyrhästar på gården! Det är roligt när det händer lite, finns andra att titta på osv, annars tycker jag det är rätt skönt att vi har så lungt.

Nej nu måste jag dra och jobba!

hejs

Säljer mitt fina Stübben kandar!



Mörkbrunt, stl full. Fodrad bred nosgrimma, inåtvända spännen med hakar och dubbla tyglar.
Tänkte mig runt 1500:- för det.

Maila mig för mer info!
[email protected]


Nattbloggerskan?

Ja man kan ju undra! förra inlägget skrev jag efter kl 1 i lördagsnatt och nu är det snart midnatt igen, men det är liksom såhär sent på kvällarna jag ibland kommer till ro hemma och tar det lungt med datorn! Borde vell igentligen sova två timmar mer än jag gör varje natt, men hur skulle man då hinna med allting? älskar att sova men det får bli till helgen när det är lite lungare tror jag, känns lite långt dit nu bara...gäsp! 

Har suttit och glott på filmerna från Strömsholm, Kristian VK och Mattias var mina favoriter i GP küren. Och det var många fina ritter och hästar även i Young Rider küren!Kollade lite på juniorerna och ponnyerna också, och oj vad det har hänt mycket sen jag var där! wow flera av toppponnyerna ser ut som halvblod i miniformat, och många rider väldigt bra också, sånt är roligt att se!

I går var det dökvavt ute när jag red, sen började det spöregna när vi var inne i ridhuset, Rozzini var spänd som en fiolsträng och var dyblöt av svett på 15 min,

Hade en annan plan i dag då jag var beredd på fiolsträngen kanske skulle vara kvar, skrittade fram länge innan jag tog tyglarna, sen tog jag god tid på mig och värmde upp i skritt innan jag gick över till trav och sen galopp. Han ville stundtals bli för kort i nacken, så jobbade på att få ut halsen och bättre sug på bettet. Var stunder super!Är mera aktiv i piafferna nu också, det tar sig lite. Jobbar med min sits dagligen, mkt bra att ha så många speglar som fångar upp allt man vill ändra på!

Troligen blir det start i Sb1an i Finspång nästa söndag, lutar åt att de kör klassen, det är så få anmälda. Men lägger upp min plan som att jag skulle starta!

Nu är det nog dags att sova endå, lyckats få konstigt stora versaler också, men finns inte ork att rätta det nu


Godnatt!


Hejhopp!

Veckan har bara rullat på och det har inte hänt så mkt, ridningen gick kanonbra i går, hade en sån bra känsla! älskar att rida när det är så :) i dag har vi tagit det lite lugnare, var superhett ute och Zini var jättesvettig när jag tog in honom eftersom den nya hagkompisen i hagen brevid var väldigt intressant, så svetten rann på honom för han var så uppjagad av det! var helt vild i stallet och stod o skrek efter sin kärlek Wallis och var allmänt upprörd. Red ut i skogen ( kandaret på hehe) och efter ett tag slappnade han av o blev vanliga Zini igen, vi avslutade med lite trav jobb på utebanan. Dagen har annars känts som skit! allt har bara varit jobbigt och har haft en klump í magen, anledning vet jag inte.. hoppas att det blir bättre tills i morrn.

Skulle vilja ha lite sol på benen, så jag håller tummarna för en varm sommardag i morrn, så blire ridning på kvällen när det inte är lika hett!!

kram på er!