Morgonridning

Hej på er!

Hade vidriga mardrömmar hela natten ( kanske passar bra till Halloween, inte vet jag ) kasta mig ur sängen så tidigt som möjligt och väl i stallet var demonerna borta...

Red Thea ( stallkompis häst ) ca 30 min i ridhuset, hur underbart är inte det när det spöregnar ute?:) fin och pigg var hon, red lite lösgjörande arbete, riktigt rolig häst att rida det där!

Thea
Sen var det Zinipluttens tur, ca 20 min på kandaret. Joggade lite i trav och galopp, och gjorde lite byten. Kändes starkare än tidigare ( positivt alltså ). Ja vad ska man mer säga, han är gör ju alltid sitt bästa och är underbar!
Rozzini

Fixade klart stallet för två hästar och sen fick jag kasta mig hem för att överlämna bilen.
I morrn ska Biggo ridas,

Nu ska vi ha Halloween/Italienskt mys här hemma resten av dagen o kvällen!



Kram på er,

Säljes!

Säljer min fina Pikeur Lugana, stl 40
Marinblå och helskodda, supersköna!

Som nya, knappt använda. Köpta i år,

900:- (ny pris ca 1400:-)



Regn onsdag

Longerade Zini i ridhuset, pigg var vell bara förnamnet.. :) var fräsch o fin.
Sen vidare till Biggo, och ut i regnet ( finns bara utebana där han står) red ett lungt pass, var mjuk från början.
Red lite delar ur LA6an, gick bra. Avslutade med att sitta ner i traven, kändes grymt bra! man bara "flyger" fram på honom när det känns perfekt! :)) Märkte inte ens att det spöregnade ;)

I dag ska Zini få sig ett pass i ridhuset,

ha en bra dag!

2 fina hästar i gång! :)

Jag är så glad! just nu har jag två fina fuxar i gång i träning. Och det är så kul!!

Både Biggo och Rozzini ska träna nästa fredag, för Ylva som har kurs på Tuthammaren.
Zini får gå ett 30min lätt pass och Biggo ska få öva sig på massa saker ur LA6.

Vi ska nämligen ut och tävla i nov, åker till Sigtuna den 17/11 på kvällstävling och rider LA6.
Ska bli roligt och intressant att se hur han blir på tävling. Har inga krav alls, vill bara komma ut och komma runt programmet på ett bra sätt! Jag har högre mål än rosetter i LA.... Men för att komma dit måste man ju kvala, så 2 ritter över 62% kommer vara ett litet resultatmål.

Ciao!

Stilförebilder

Några av mina svenska förebilder...


Pernilla André, kommer i håg när jag såg henne för första gången, det var när jag var ute tsm med Ylva när hon red Monelight och vi började åka runt på alla nationella/elittävlingar, var vell runt 2000 nångång. Tyckte hon red grymt snyggt och det tycker jag fortfarande!


En till som sitter fint i sadeln, Minna Telde.


Anna Blomgren, beridare på Helgstrand dressage i Damnark.

Några ryttare att försöka efterlikna!

Zini var jättefin i går! Hur pigg som helst, hade kunnat jobba lääänge om han fått bestämma. Gjorde lite byten, och satt även lite på traven, var bara å korta tyglarna och trava, var hur fin som helst. Han är nog lite extra ambitös nu också, det spritter i hela kroppen på honom! Roligt att han en så glad 17åring som gjort så mkt, men som fortfarande bara vill mer! Som sagt jag kommer fortsätta tills han säger stopp..

Å just d, jag ska troligen ut o tävla med Biggobus i november.... :)

Kram

Finaste 17åringen har jag! ;)

Vi var ute i rusket i går, eftersom det hoppades i ridhuset. Hann knappt sitta upp, sen var det full fart framåt! Red lite på ridvägarna kring anläggningen och avslutade med lite raka linjer på ridbanan. Rider på kandaret nu och det är mkt bättre, han blir inte lika stark och jag kan ha honom i balans hela tiden.
Efteråt blev det lite stretching och sen puss o godnatt!

Kort inlägg, men hinner inte skriva mer nu,

Kram!

Beställt


Fyra vita benskydd från Hööks, de gick under "reflexer" eftersom det är en liten reflex på märket, så det var 15 % rabatt på det redan låga priset, tackar!

Tänkte ha de som tävlingsskydd, vet inte om kvalitén håller för vardagsskydd.

Vi får se!

Underbara häst!

Zini var så fin i dag! Satte på kandaret och red ca 20 min i ridhuset, kändes helt super! Jag är så glad :) ska boka in en träning nu också, och se vad Ylva säger, hur hon tycker han ser ut.

Sen red jag Biggo, han var lite stark och ville inte riktigt sätta sig i dag, gick mest upp och ner i stället för framåt , men fick till bjudningen under passet iaf, så han kändes mkt bättre när jag var klar!

Det är verkligen skillnad på dessa hästar, Rozzini behöver inte öva sig på tekniken eller några saker, han behöver bara bli mjuk i kroppen och jobba rätt. Biggo är redan mjuk i kroppen och har mycket "för sig" men behöver öva sig på tekniken och lära sig "sakerna" nu.

Det är lustigt med Zini, jag tycker nästan att ridningen känns bättre nu efter vilan, vi känner varann så väl, behöver bara tänka vad jag vill göra så lyder han. Helt underbart!

Nu är det lördagsmys!

kram på er!

En GOD morgon!

Godmorgon på er!

Vilken bra lördag det är!

Snart dags att dra sig mot stallet, Zini ska ridas, kommer troligen vara ruskigt pigg, gick en 40min promenad i tors och i går vilade han, han rymde även 2ggr i går när jag laddade höautomaterna i boxen, sprang glatt runt på stallgången! Busiga häst...! Blir nog även ett bad för honom, han är skitigare än skitigast och ser inte alls ut som den fina dressyrhäst han är.

Sen blir det Biggo, trimma på Elins utebana i dag. Blir nog på med kandaret och öva tempovälingar, tyckte jag hittade lite mera i traven i onsdags, jag har börjat sitta ner utan att han tappar bjudning. Väldigt härligt!

Ikväll ska vi ut o käka på min favoritrestaurang, ser jag fram emot :) Vi ska nämligen fira lite... att jag kommer att börja jobba i Uppsala i januari!!!!!! No more stress to Stockholm dagarna långa för mig!!!! Dock har jag 3 mån att jobba kvar, men sen gud vad mkt tid jag kommer få!!!! är SÅ glad!

Hoppas ni får en underbar höstlördag!

Kram

Ridning Zini *2

Har jobbat Zini lite lätt i ridhuset mån och tis. Mycket skritt, skritt på kort tygel ( det finns faktiskt mkt man kan jobba med bara i skritten) lite trav mest på rakt spår och lite galopp. Båda dagarna fick jag uppmuntran från gulliga stallkompisar somtycker han ser pigg o fräsch ut! Och det är bra får då vågar jag också lita på min känsla som säger samma sak.

Ikväll ska jag rida Biggo, samma sak i morrn. Ska fundera på vad Zini ska få göra i dag, kanske lite longering.
I morrn får han troligen vila eller en promenad.


Nu måste jag till jobbet.

Kram på er!

Plan för min älskade Zini

Yes efter lite funderande och så har jag bestämt mig för att rida lite mera nu, får ingen feedback på att det vi gör nu ger resultat, han blir bara stel o tappar massa muskler och nu känns det som jag inte vet vad som igentligen är ev hälta och sånt som bara är stelhet. Förra veckan gick han några 30 min pass ( som innehöll mkt skritt, trav och lite galopp) och då kändes han mjuk o fin, sen blev det bara promenader 2 dagar och i går var han stel o jag bara satt och kände efter alldeles för mkt. Det är så sjukt jobbigt!

Så nu kör vi på såhär, lite mera ridning och motion varje dag. Så länge jag inte ser eller känner någon hälta finns det ju ingen anledning att inte röra på honom, och jag tror att det där ojämna bakbenet mår bättre av rörelse än att stå stilla.

Den här veckan ska vi boka ny tid på MK, dock känner jag att det inte gör något om det dröjer lite, vill att han ska hinna komma igång lite till. Jag måste få tillbaka min underbara fina lilla häst till bra form igen, jag tänker inte GE UPP ÄN!!!

Snälla håll alla tummar som finns,

kram på er

Träning med Bigbang



I går åkte jag o mamma med Biggo till Tutis och tränade i ridhuset, det gick riktigt bra! Känns som jag hittar nya knappar hela tiden. Han är så härlig när han kommer i gång, känns som det finns riktigt mycket i honom, det ska bli spännande att fortsätta utvecklas med honom!




Kram på er!

Veckan

Veckan har bestått av promenerande och lätt jobb med Zini. Vi har haft ut en ny hovslagare, och prövat att sk med ett annat beslag för första gången. Så istället för PG går han nu med PRO PAD. Än så länge verkar det fungera bra, skulle vara skönt om det gjorde det framöver också! Har inte fått någon ny tid på MK än, verkar som vi måste vänta nån vecka till, men igentligen gör det inte så mkt. Blir nog bara bättre om vi hinner komma igång lite till.

Har ridit Biggo två dagar, i onsdags ett lite mera "krävande" pass. Jobbade på det som vi fick i läxa hos Mattias, dvs ändra på honom, form, steg, öka och minska samt sidvärtsrörelser. Får känslan av att han börjar förstå vad jag vill, han är lättare att "ändra" på nu, och avsaktningarna från galopp till skritt är mkt bättre nu! Det är stor skillnad mot för några veckor sen, då ville han mest falla i sär, nu sätter han sig in i skritten. Han var iaf jättefin i onsdags, och jag var rätt nöjd med min ridning också. Han travade kalasfint :)

I går tog vi det lite lugnare, satt på träns och skrittade ute en sväng först. Det blåste rätt mkt och var mörkt, men han är väldigt trygg i sig själv, har ett mkt större självförtroende än Rozzini. Sen joggade vi på banan, var lite "korvig" från start, kändes som jag hade hela hästen "bakom sadeln" istället för framför. Men efter lite framåtdrivning släppte det och då var han istället hur fin som helst! Red lite sidvärtsrörelser och fokuserade på att kunna kontrollera stegen, inte bara rida på i stora steg ( för att det är väldigt inbjudande kan jag lova! ) utan även rida i mindre trav, mitt mål är att kunna "lägga" honom vart jag vill, i vilken form, takt o tempo som jag säger.

Red lite byten också, gjorde en 10m volt in till medellinjen där jag bytte varv ( alltså la bytet på medellinjen) funkade rätt så bra, gjorde några som var ok. Har lite svårt att hinna med när han blir för långsam i rörelsen.

I morrn ska vi till Tutis och träna, ska passa på att rida lite rörelser ( mot spegeln ) hoppas han kommer vara snäll när vi ska åka själva! Ska iaf bli kul att komma dit och rida, är ju så bra underlag.

Nu ska jag ta fredagkväll, gud så skönt!!!!!

Kram på er!


En helg med tre hästar

Lördag:
Åkte med Biggo på träning för Mattias Jansson. Fick ett superbra pass, med en väldigt engagerad tränare! Kände att vi fick med oss mycket övningar och positiva kommentarer därifrån. Jättekul! Jag tror mycket på Biggo, när han bygger mer styrka kommer han bli kalas! Mattias var helt inne på samma spår, så det känns ju väldigt roligt!


Fina BigBang!


Närbild på Biggo, inte snyggaste bilden på mig men =P

Har även ridit Thea ( stallets hopphäst) i helgen, och Rozzini. I går var vi ute och skrittade bland löven i skogen,
jag tycker det är mysigt med höst, så länge det inte är så kallt!
Så här såg det ut när Thea o jag var ute:


Sen gick vi ner på banan och trimmade en sväng, och Thea va HOT! jag fick verkligen sitta blixstilla, annars flög hon i luften, men det var bara roligt. Hon är väldigt känslig men endå fin att rida.

Därefter joggade jag Zini, han var helt ljuvlig, som en liten prins att rida!

Söndag:


Thea på gången, och Zini i boxen i morse.

Hade utsläpp i morse, red Thea på banan, var lugnare och jobbade på fint. Skrittade av henne på galoppslingan.
Skrittade sen Zini i skogen, och travde lite på banan.

På ons kommer hovslagare, och då ska vi prova ett nytt beslag på Zini. Spännande att se hur det blir!
Ons och tors rida Biggo och åka till Tutis med Biggo på lörd. Zini ska fortsätta röra på sig, och så ska jag ringa MK och boka återbesök.

Ha det fint!

Dålig update!

Har varit på Irland över helgen, i Dublin på konferens. Väldigt trevligt och roligt att få uppleva ännu ett land!

Zini har promenerat ca 30min sedan i fredags, och i går var det uppsutten skogstur med mamma.
Nu ska han röra på sig ca en halvtimme om dagen, lite lungt ( eller ja vi får vell se hur "lungt" det går att rida). Känns så bra att han ska komma i gång mera nu!! bara å hoppas att det är rätt taktik, jag vill verkligen det. Känns som det var EVIGHETER sedan jag red Zini ordentligt, ni kan inte förstå hur mycket jag saknar det!

I morrn ska jag rida Biggo igen, längtar faktiskt! han är riktigt rolig att rida, blir lite jogging även på fredag och sedan Mattias ( Jansson ) träning på lörd, YEY!!!! är så taggad! måste börja tänka ut vad jag ska ha på mig och tvätta lite o så, och Biggos grejjer har jag ingen koll på, måste reka lite i morrn! Snyggt o prydligt ska det ju såklart vara. ;)

Nu ska jag äta lite middag, och sen styra mot stallet. Såg att det var hoppning VM senare ikväll på Eurosport, ska nog glo på det också!

Kram på er!