O så var det lördag igen!

Hejsvejs!

snacka om hur olika helgerna kan vara! förra lördagen var det sommar och man ville bara vara ute o njuta av solen o värmen, i dag är det en såndär lite tråk lördag igen med mulet väder o d mesta känns lite trist =P Men jag har iaf lyckats pigga upp min zoombie trötta kropp med lite SHOPPING! ;)
Inte på mitt favvoställe, men skulle bara ha lite småsaker, så det fick duga!





Nu blir det stallet, o ridning tsm med finaste Ellie. Lite fix inför hennes tävling och så kanske middag och Eurovision efter det? :)

Kram

Fredag

Hej!
äntligen fredag, jag är så trött så jag inte orkar röra mig, ska bli så skönt att inte behöva gå upp kl 6 imorrn!
Veckan har varit bra, Zini var superfin i går, såg nya SATC 2 i onsdags och i kväll har vi suttit på uteservering o ätit middag o druckit vin. Väldigt trevligt :)

Har inte så mycket planer för helgen, ska vila, rida o fixa här hemma. På söndag ska jag med Ellie på tävling, spännande!

Godnatt!

Härliga underbara sommar!

Vilket väder vi har, det är ju sommar nu och det är så underbart! I går hade vi världens härligaste utgång med riktig sommarkänsla med rosévin och svettigt dansgolv :)

I dag har jag försökt få lite färg på mina bleka ben, har rensat rabbatter, planterat blommor, monterat nya utemöbler mm, blev riktigt fint! :) Vi har precis invigt den nya möblerna med middag, supermys!


Hästarna har det skönt i sina gräshagar, Zini o Wallis ( hans nya kärlek) har jätteskönt i sina flugtäcken och de har några träd som dom kan gå under om det blir för mkt insäkter.

Nu ska jag fortsätta denna fantastiska sommardag med GLASS!!!


Kram!

Lugn vecka

Å därför är det också rätt dött på bloggen =p vi vilar oss lite den här veckan, känns väldförtjänt efter en lång period med hård träning.

I helgen ska vi rida lite mera som vanligt igen.

Kram o godnatt

Bra debut!

Hej!

Nyss hemkommen från tävlingen i Gnesta, blev en lyckad debut för oss i SB1an, hade en bra ridkänsla i större delen av programmet, det enda som vi kan mkt bättre är piaff o passagen, spec piafferna där vi fick "motorstopp" så där blev det underbetyg. Men galopprogrammet var jag jättenöjd med. Bara 6or och 7or, totalt knappt 59%
Duktiga häst!

Wirsbohammar var en superbra tävlingsplats, med bra banor/ridhus uppstallning mm, dock hade vi lite problem att hitta dit, ( inte allt för ovanligt hehe) och när vi väl kom rätt fick vi ligga efter ett hus (!)

som inte gick att köra om eftersom vägen var så jäkla kurvig, mkt suspekt haha!

Några bilder efter ritten, skulle ju fotat innan när han va lindad o fin men vi glömde ju såklart kameran som vanligt! får bli bättring på det ;)





Har haft mamsen med som groomat duktigt hela helgen och vi hade väldigt trevligt hos M i går, god mat gott vin ( som jag avstod då vi skulle ut o natta hästarna) och massa hästsnack! på tal om nattningen av hästarna i går kväll, vem tror ni blir invikad i Gnesta centrum kl halv 10 av en polis? haha jag såklart! tur jag inte smuttat på vinet till middagen! och tur jag hade körkortet till hands, hade ingen koll på hur fort jag körde, hur fort man fick köra, om jag hade körkortet i bilen, dvs inte så bra koll alls. Medans M har "Gnesta sightsing" från baksätet säger jag "är den där i reflexvästen en polis??" och fortsätter börna på tills jag ser att han visst står mitt i vägen o vinkar in oss =P
Men det var ju bara nykterhetskontroll! o den gick fint, men lite svettig blev jag och åkte direkt hem och hållde i mig ett glas vin ;) haha

Nu är jag sjukttrött, ska hoppa in i duschen o sen gör jag nog inte mkt mer ikväll

Kram

Godmorning sushine

Det ser ut att vara ett underbart väder, solen skiner och det är grönt o fint på marken o träden! Vaknade av mig själv för en stund sen, helt utvilad, ville bara kasta mig i väg till stallet ;)

Men måste äta frukost och hinna vara lite social med sambon innan jag drar :)

Idag kanske jag rider på utebanan, beroende på hur underlaget är där. Var ju så himla varmt i ridhuset i går. Får se hur jag gör! ordentligt pass ska jag rida iaf, med några programdelar.

I dag startar jag ingen klass, men ska bli jättebra att komma dit redan i dag o hinna känna oss för på banor mm. Tror jag startar vid 14  i morrn, så håll en tumme då är ni snälla;)


kram

Sådär ja

Nu har jag ridit, fixat med packningen, ätit middag, duschat och landat i sängen med datorn :P
Har det mesta på plats för i morrn, det ska bara packas ihop och in i trailern.
Zini ska ridas o badas, kan behövas eftersom han såg ut som ett lermonster i dag när jag kom!

Vi rullar vid tre tiden från stallet, så lite sovmorgon får jag allt, skönt =)

Vart skitvarmt i dag och kvavt, han var lite påverkad av det så jag tog det lungt. Ökat på krafftfoder och betfor, plus att han får gå i liten hage i morrn och både vila ben o mage lite.  Sen får han såklart stå inne några timmar innan vi åker när han är badad, och bara äta och ladda lite!

Har vart en tokstressad dag, inte alls bra, jag hatar att stressa och nu måste jag verkligen anstränga mig för att tagga ner. Känner mig lite lugnare nu när det mesta av packninge är i ordning o planen för morgondagen är klar.

Nej nu ska jag vila, och kolla på cpm2v.tv. Live från Hamburg Derbyt!

kram

Mycket fix kvar inför helgen..

Märker jag nu... är så arg på mig själv att jag inte fixade alla dessa saker i dag! men min planering blev helt fel med den här röda dagen mitt i veckan. Tog fel på dagarna helt enkelt... aja nu har jag iaf tagit mig i kragen och lagt upp en planering inför i morrn, hinner med allt gör jag ju men det hade ju vart bättre o fixat det mesta i dag...suck ibland blir man trött på sig själv! tror jag kanske förträngt att jag också ska jobba i morrn??

Min egen to do lista innan tävlingen:

Fredag:
*Handla nya hinkar med lock
*Putssvampar
*Autosol
*Skokräm
*Ev ny piké tröja
*Ta ut pengar

*Rida
 
*Packa lindor, schabrak, paddar och täcken, kolla så allt är tvättat och på plats
*Packa min egna väska med kläder, hårgrejjer till uppsättningen
*Packa licenser/kamera/ryttarmeddelande mm
*Stäm av packningen med mamma, jobbigt när man packar på tre olika håll!

Lördag:
Avresa ca 15.30

*Rida
*Bada/frisera Zini
*Putsa sadel, kandar, stövlar
*Packa foder, transporten, packa in resten av grejjerna i skåpet
*Mocka/göra höpåsar

That´s it!!!

Skönt är ju att jag har hela lördagen på mig fram till halv fyra, på den tiden lär jag ju hinna med allt.


Nu ska jag sova

kram kram


Äntligen ett grymt bra pass!

I dag har jag haft noll energi, men ridningen lyckades jag endå med! Det hade kommit upp speglar i ridhuset, inte helt klart än, men det kommer bli kanonbra när alla är uppe, längtar! Rozzini var kanon i dag, han har varit lite stel i halsen senaste tiden och jag har inte fått igenom vänstersidan helt. Men i dag så var jag supernoga i vänstervarvet med att verkligen rida ut i varje hörn, göra en halvhalt rida fram få igenom böjningen osv. Och det gav resultat! :) Fick en bra kontakt på vänstertygeln och han var mkt mera igenom i den sidan, nu vet jag hur jag ska lösa det också :)

Försökte rida mera med sätet och mindre med handen, såklart blir allting så mkt bättre när man verkligen gör det! känslan blir så mkt bättre. Jag red programmet och det gick bra, det är inte perfekt-långt ifrån- men det finns några saker som vi gör bra och andra lite mindre bra, men överlag kännes det bra att rida programmet hemma nu, och det är ju en nödvändighet för att man ska kunna rida det på tävling!

Det va superkvaft och varmt i luften, höll på att svettas bort när jag red, kan sommaren vara här nu??
( plus att det både är flugor och knott nu! ett inte lika roligt sommartecken )

Har ju inte bloggat sen i månadags så jag kanske ska skriva lite om veckan, i tisdags var det vila, onsdags kort pass på banan ( ca 20min ) lösgjörande i skritt, trav o galopp.

I morrn blir det ett pass i ridhuset, ska rida vidare på känslan från i dag och försöka få honom lika fin. På lördag ska jag rida hemma och rida programmet innan vi åker till tävlingen, vi åker på efm. Sen ska jag bada och packa hela lördagen.
Det ska bli så jäkla kul!!!!Ser verkligen fram emot den här tävlingen! Det är faktiskt rätt bra att inte tävla lika ofta som förut, man får ett väldigt stort tävlinggssug mellan starterna och man har mera energi och fokus på varje start.

Nu ska jag fundera ut nån god middag, sen ska jag bara ta det lungt resten av kvällen!

Ciao!

Och så var det måndag igen...

Det skulle igentligen blivit vilodag för mig idag ( och skogstur för Zini ) , men planerna ändrades lite så jag åkte ut och red iallfall.
Vilket jag tror var bra, han har ju hur mkt energi som helst!

Försökte rida honom så rund som möjligt, var jätteduktig! det är så härligt när man får upp ryggen och en bra känsla i handen. Gjorde lite passage och piaff på slutet, blev rejält taggad men fin. Dock är det lite smolk i bägaren att han alltid ska vara så svår att trava av, bränner på som bara den. Men jag försöker se det som positivt med energi, men ibland (som ikväll) känner jag mig bara som en sopa att jag inte kan klara av att trava av min häst...

I morgon tror jag att jag sätter på kandaret och rider ut en sväng.

Lite nya planer inför helgen och tävlingen har tagit form under dagen! Har bokat box och boende ( hos Mags nu boende i Gnesta).
Vi åker ner på lördag efm och bor kvar, min start på söndagen blir troligen runt lunch och jag kände att det blev för jobbigt att åka ner samma dag och starta. Så nu känns tävlingen ännu roligare! Blir trevligt på lördagkvällen och kanon uppladdning eftersom M också ska rida samma klass på söndagen :) Har redan skrivit packlista och planerat allt i detalj. Plus gjort en lista på sånt som måste inföskaffas i veckan, skadad man är ;)

Zini ska badas på lördag, allt ska putsas o packas, tur vi åker på efm så jag har dagen på mig! Ska bli väldigt roligt att tävla i Gnesta, har aldrig varit där, men det verkar bli en bra tävling :)

Nu måste jag hoppa i duschen och sen stup i säng, ska bli underbart med en ledig dag på tors!

Håll tummarna för att min nya hjälm kommer snart

kram o godnatt

Skön söndag

Hade insläpp idag, så åkte ut å fixade stallet och red på efm. Blev jättefint väder också :)
Började på galoppslingan med uppvärmning, sen ett pass på utebanan. Mycket galoppjobb och trav under lättridning på slutet, där fick jag riktigt bra känsla, så ska jag jobba vidare i veckan! :)

Han hade en lite skråma på ena frambenet, men inget djupt sår. Får vara glad om det är det enda som hände när vi släppte i hop.  Har ångest över att jag inte har städat mitt skåp i sadelkammaren, måste ta tag i det och få lite ordning...

Kram o godnatt


Sent lördagsinlägg

Idag har jag o Ellie tränat tsm, det gick bra! Jag hittade ingen superkänsla i dag men överlag kändes det bra. Dock vill jag hitta ännu mera harmoni, vissa dagar känner jag att det blir för mycket spänning. Det blir bara svårare o svårare att rida ju längre man kommer! I morrn är det en vecka kvar till tävlingen, mitt mål kommer vara att hitta ännu mera känsla och vara lugn och inte bli nervös o stressa upp mig inför starten.

Jag känner att just nu är vi där vi är, det är inga rörelser som kommer bli så mkt bättre på en vecka. Men det känns ok att starta, tror vi är redo nu ;) Det enda jag kan fortsätta jobba på är att hålla honom mjuk, glad och i fin form. Jag ska verkligen göra allt jag kan den här veckan!

I dag har vi släppt ihop Rozzini och ett sto från stallet, det gick bra, var lite läskigt tyckte jag men hon visade vem som bestämde och han backade undan direkt, ägaren till stoet har utsläpp i morrn så det känns skönt. Det som är bra är att dom nu kan gå i större gräshagar varje dag. Hoppas att det fortsätter att gå bra, man vill inte att nån ska göra sig illa.

Ikväll har vi sett Avatar, så bra film, i love it :)


Godnatt!


Äntligen fredag!!!

Det är fredag och solen skiner, helt underbart! Den här veckan har gått galet fort, men har endå hunnit med ganska mkt.

I går var det travjobb som gällde, efter uppvärmning gick jag direkt på traven och det jag jobbade med var mkt halter och få honom att lyssna och ligga mindre i handen. Varvade med skänkelvikningar och övergångar i trav. Jobbade även lite i galopp, med slutor och böjning.
Att tänka på : Samla mer i saxen och i slutorna i galopp!

När jag sedan gick tillbaka till traven var han igång väldigt bra bakifrån och övningen med halterna tidigare hade gett utdelning för jag fick en väldigt bra känsla i handen. Kom på mig själv med att åka för mkt i traven, sitt ner i sadeln och rid, följ med i varje steg istället! När jag gjorde det fick jag mycket bättre känsla och en mycket mer samlad trav. Övade travlinjerna ur SB1an, att tänka på, när jag går från ökad trav till övergången-samlad trav-passage, smacka lite lätt och lägg bak skänkel, då kommer han direkt in i passage.

Idag ska mamsen rida ut i skogen, så jag får hästfritt, ikväll ska jag hälsa på min kompis som flög av i söndags o se hur hon mår. Sen ska vi träna hårt hela helgen ;)

Ha en bra fredag!

kram

Nöjd med kvällen..

Zini var fin ikväll, började lite stel, som en planka ungefär :P men lät honom jogga sig varm på nästan lång tygel, och bara rulla på några varv i lättsits i galopp. Sen kunde jag sätta mig ner och då var han som vanligt:) galoppen kändes jättebra! red igenom serierna, saxen, och såklart massa övergångar/arbetspirutter.
I traven var han hot! men hade en härlig bjudning fram till handen, var lite för mkt på framdelen, men fick det bättre efter en stund. Var tvungen att avlsuta sen eftersom hoppgruppen ville in :)

Travade/skrittade av ute på galoppslingan. Det är så skönt att man kan skjuta på dygnet lite nu, ikväll var det ljust till halv 10! det känns mkt enklare med allting när det är ljust ute.

Jag älskar våren o sommaren ( är jag vell iofs inte ensam om :p ), men har fått flera kommentarer senaste dagarna i stil med "vad du ser somrig ut då, är det nåt spec lr"? nej men hallå det ju faktiskt maj nu och jag tänker iaf njuta av varenda dag nu tills den eländiga vintern kommer igen. (vill inte ens tänka på det nu!) efter den här MEGA LÅNGA skitvintern så är jag iaf jäkligt trött på alla vinterkläder, så jag plockade undan dem så fort det blivit vår :)

I morrn ska vi rida travjobb! :)

Nu, sova

kram

Träning ons

Yes, nyss hemkommen från jobb, sitter o äter middag som ikväll är omelett o sallad,
Ska försöka hinna rida i ridhuset innan hoppträningen, eftersom banan ute har varit lite hård.
Ikväll ska jág också rida igenom programmet jag ska tävla 16 maj, hade jag tänkt!

Vi har fått provsvaren på träckproven för mask som vi tog på några av stallets hästar, visade sig att det inte fanns någon mask, så ingen avmaskning behövs. Skönt!

Jag har beställt en ny ridhjälm i dag, en Charles Owen ( den med läderhakband), prövade Emelis i går och den var både snygg o skön!
Man blir liksom påmind hur viktigt det är med en bra hjälm när man ser ruskiga avfallningar som jag vittnade om i söndags..

Nu måste jag kila


kram!

Uteritt i solen!

I dag har det varit en skön kväll i stallet, fick sällskap av Emeli (stallkompis) Vi började på utebanan ( eftersom det var bokat i ridhuset) men det var för stumt och dammigt tyckte vi, och det är ingen idé att sitta och rida på en stum bana, iaf inte på Zini som är rätt känslig, blir inge bra alls. Så vi tog en tur på galoppslingan, det gick bra att rida byten i varje, piaff o passage där också :) och härlig bjudning fick vi på köpet!

Nu ska jag äntligen få i mig lite middag, ikväll blire kycklinggryta o sallad.

Kram

Måndagens

Idag har Zini vilat, vi har tagit träckprov för mask i stallet, nu får vi invänta svar. Ska bli intressant att se hur det ligger till!

Jag har powerwalkat och gjort styrka, det kändes lite här o var :)

I morgon ska jag försöka ta mig igenom programmet, om det inte regnar allt för mkt, för i morrn måste jag nog rida ute.

Nu ska jag kolla på CSI.

Kram!

Min egen träning...

I dag har jag trot eller ej, tränat mig själv! första gången på alldeles förlänge...

Men efter i dag känner jag mig iaf lite motiverad, jag har varit så grymt omotiverad i vinter och helt enkelt inte alls haft nån träningslust överhuvudtaget. Tidigare har jag iaf hållit igång lite grann med pass på Friskis och raska promenader.

Idag började jag iaf lite smått, med en powerwalk på ca 30 min, sen ca 15 min styrka när jag kom hem med mage, rumpa, ben och armar. Svetten sprutade verkligen, shit pommfrit vad jag är otränad.

Trots att jag är en så vidrigt trött människa på mornarna, MÅSTE jag nu ut och powerwalka i veckorna.
På kvällarna finns ingen tid till det, möjligtvis ca 1 gång i veckan när jag inte har stallet.

Men det kanske är lättare nu när det är varmt och ljust på mornarna?? i really hope so...

Lika bra att jag skriver det här, så jag får dåligt samvete om jag inte tränar!haha

Det är ju liksom bara 2 månader kvar till semstern och jag måste komma i form

Nu ska jag sova så jag orkar gå upp tidigt i morrn och ut och motionera!!


Inte som vi tänkt...

Nej istället för att ha en trevlig riddejt tsm, åkte min kära vän av sin stora 180cm häst och slog i huvudet rejält.
Riktigt otäckt, men hon kom i väg till sjukhus så nu får jag vänta på besked hur det går.

Omtumlad, när allt hade lagt sig en aning och hästen var på plats och hon påväg till sjukan, bestämmde jag mig för att rida lite i ridhuset trots allt. Zini gick bra, det bästa sen tävlingen faktiskt. O trot eller ej så är galoppen bästa gångart för tillfället! Nu ska vi öva vidare i veckan, hoppas känslan håller i sig.


Ta hand om er och ha för guds skull HJÄLMEN PÅ!! vet inte hur det hade slutat om hon inte haft hjälm i dag..

Kram

Ljuvliga söndag

Åh vad det är härligt att vakna upp till en solig dag, inget annat kan få mig på så bra humör!
Började dagen med att tvätta och nu sitter jag här med en stor kopp kaffe och bara tar det lite lungt, det är ju söndag trots allt! ;) Sitter o surfar runt lite, har märkt att några vanliga tävlingar ( typ regionala) även har börjat med online resultat, det är kul!

Blir sjukt sugen att åka på Strömsholmstävlingen när det är sånt här väder, det är ju så mysigt att bara vara där och kolla på fina hästar, shoppa och äta gott! men bara om det är varmt o soligt såklart, har vart där i regn o rusk också, ingen höjdare. Å sen har vi ju Falsterbo såklart, håller på att planera in en tripp dit, ska bli så kul!

Helt underbart att det är maj och hela sommaren ligger framför oss, får lyckokänslor när jag tänker på det! :)))

I dag har jag och Ellie en riddejt på efm, vi ska öva program! Det ska bli jättekul, finns det nåt bättre än att avsluta helgen med att rida på sin fina häst i (enligt mig) världens härligaste ridhus, tsm med sin bästa vän!? :)

Nu ska snart äta lite lunch,

Ciao!

1 maj

Det kan man inte tro, så kallt som det varit i dag! Blåste jättemkt ute vid stallet, och jag hade planerat att rida ut men det kändes inte så mysigt, så jag longerade istället i ridhuset. Zini jobbade på och är väldigt glad över att galoppen såg väldigt bra ut på lina också! ibland vill han gärna bli för snabb o kort i sprången.

Mockade, fixade foder och donade lite i stallet, gjorde rent krubba o vattenkopp o lite sånt :)
Det är så härligt att stå i ett nytt o fräscht stall där det är så trevligt att vara! :)

Nu blir det lördagsmys med god middag!

Kram

Valborgsmässoafton!!

Vilken bra dag det har varit! Var uppe lagom tidigt i stallet i morse, solen gassade redan för fullt. Fixade stallet och red i kortärmat på utebanan, premiär för det! Gick helt ok, blev ju ofrivillig vila i går eftersom jag satt fast på tåget. Så det kändes lite som det alltid känns när han har stått. Jobbade med slutor, galoppkvalitén och även tramp såklart.

Avslutade med att skritta ut i skogen en sväng, det var så avkopplande!



Det var så ljuvligt i morse, med torr mark varma vindar och GRÖNT gräs på sina håll, fick värsta sommarkänslorna.
Nu går hästarna i större hagar när det torkat upp och staketen är i ordning igen.


När det är sånt här väder går han bara med ett tunt regntäcke på ute.

Till lunch träffade jag upp några vänner och hade lite traditionell champangepicknick i en park ( så man firar Valborg i Uppsala) tsm med tusentals andra människor! Kanonvädret höll i sig, och varade över vår grillpremiär på efm. Supergott och väldigt lungt och skönt :) Jag "har gjort Valborg" så många år nu att det var riktigt skönt att ta det lungt.

Nu ska jag sussa och se fram emot en fantastisk lång helg (utan tidiga utsläpp!)

Kram