en till bild från lagtävling

en till bild från lagtävling
Min lilla sötnos!

Div 1 våren 06

Div 1 våren 06

Här var vi tvåa i den första lag omgången, Rozzini och jag är andra från vänster...

Nu är det vår och det betyder lag serier!

Anldningen till att jag gillar våren så mycket mer än hösten, kan vara det att på våren går division 1 i dressyr. Och i vår kommer även lag-Sm att ridas på Strömsholmstävlingen i juni. Att rida i lag måste vara den roligaste tävlingsformen (kan möjligtvis toppas av küren, men det har jag inte proavt ännu) alla kategorier. Jag har ridit i lag så länge jag kan minnas, och alltid tyckt att det är så roligt. Mycket för att vi har så kul när vi tävlar, och att vi alltid haft en otrolig "laganda" i vår klubb. Vi peppar varann, hejar, och gör vårt allra bästa! Många tycker att det är jobbigt att rida i lag, rent psykist, att man känner extra press inför de andra lagdeltagarna osv. Själv ser jag på det från ett annat håll, jag tycker det är tvärtom. När man rider i lag har man varandra, man bygger tillsammans fram ett resultat. Och man får en extra kick av sina lagkamrater som hejar och pushar, man vill helt enkelt lite mer!

Förra året hade vi ett jättebra lag och kom på 2:a plats totalt i serien. Vi var plac 2:a i både första och sista omg. I den andra omg hade vi en skadad häst och red med två reserver, vilket drog ner våran placering lite. Men det var endå kul för reserverna att få rycka in och öva sig lite.

I år ska vi vara bättre en någonsin! Jag och Sini ska hålla igång tävlandet med lite Div 1, mellan de nationella starterna. Det ska bli väldigt spännande och intressant inför vårens serie, och planeringen är i full gång!

later!

Superfin häst...

Ja i dag var min häst suuuuper fin och härlig att rida!! Han går så himla bra nu och i dag var det bara så kul att rida! Han är liksom pigg och med bra bjudning men endå så mjuk i kroppen. Så himla härligt just nu! Längtar tills nästa träning för Ylva! Ska försöka träna på fredag morgon. Måste ringa henne och kolla det.

Later!

Stallet

Ja i helgen är det meningen att duschspiltan ska bli klar, måste fota lite nya bilder och lägga upp!

En gammal bild som väcker minnen

En gammal bild som väcker minnen

Hittade en "gammal bild" från april 2005. Det var vårt första nationella meeting i Lidköping, och när bilden togs hade vi precis klarat 60% gränsen för första gången i S:t George. Det var då en enorm känsla och ett stort trappsteg vi hade ridit över. Det är så härligt att kolla på gamla bilder, väcker så många minnen och känslor. Lidköping är en supertävling, dit ska vi i vår igen!

Missöde med transporten...

Ja i dag var det inte min tur dag om man säger så. Har gjort min första "tabbe" sen jag började köra bil, för nästan tre år sedan nu. Var så klantig när jag skulle åka till ridhuset, fastnade med trailern i ett tak som stack ut på gården...som tur var gick det bra med Rozzini, han var lite skärrad men ändå lugn. Värre är det vell med transporten som nu har ett hål i taket...Så jä**a klantigt! Jag fick lite panik när det var så halt och transporten bara gled och jag kom igenstans, jag var själv och hade Rozzini i. Ingen bra sitution direkt. Som tur var kunde jag ringa mamma och hon var så snäll att komma ut och hjälpa mig få loss fanskapet.

Ridningen gick förvånandsvärt bra endå, lite skakigt en stund. Men fin kändes han. Har tänkt ut några delmål under de kommande veckorna, måste försöka motivera mig att rida bra och ha småmål att jobba med varje vecka, för huxflux så är det februari och tävlingarna drar igång, och då måste man vara igång!

Ska fundera lite mera på målen och sen lägga upp dem. Nu ska jag ut i stallet en sväng!

Later

Update: Min "turdag" fortsätter, när jag dragit på mig stövlarna för att gå ut i stallet, snubblade jag på trappsteget och vrickade foten. Läste dock mitt horoskop nyss, (ja jag tror på sånt) och där stod det att min "lyckodag" skulle infinna sig till helgen. Det hoppas jag verkligen

Besök och träning

Ja i lördags fick vi "storfrämmande" av Rozzinis förra ägare, hon har utbildat honom sedan 1 år ålder tills att det jag tog över. Var jättekul att träffas och vi tränade även uppe i ridhuset, var verkligen jätteintressant att rida för henne, fick till galoppen jättebra. I går fick han vila, var ju storm ute! och sen hade han verkligen gjort sig förtjänt av det.
Nu har jag tagit mig i kragen och anmält oss till Södertälje och Intermedieren där... känns lite läskigt! Men man måste passa på medans man har chansen att rida dessa klasser. Jag är lyckligt lottad! Sen drar det i gång på allvar med träningar och tävlingar, nästan någonting varje helg! (hur ska min plånbok må???)Men skoj är det!

Syns!

Träning med "utvecklingsgruppen"

Japp i morse var vi i väg till Säfva för att träna för Erik Lette. Det är han som tränar ekipagen i den sk" utvecklingsgruppen" i Uppland. Mönstrade för två år sen,och dom tyckte tydligen att vi var något att satsa på, och sen har det varit några träningar/termin. Tycker att detta skulle kunna utvecklas mycket mer, med avsuttna träffar, mental träning, ja mycket annat än bara ren träning! Det blir lite tråkigt, alla åker dit med sin häst, rider och åker hem igen. Det är vell bara Ellie(som också är med) och jag som stannar kvar och kollar på varandra..?Skulle vara trevligt med lite mera samanhållning, jag menar, det är ju endå hemmaträningen som är den viktigaste, och alla som är med i gruppen måste ju ha en hemmatränare?! Några träningar i gruppen per år gör ju inte oss så mycket bättre. Men det är iallafall kul att komma ut lite och få lite nya "ögon" på sig.

Jag var mycket nöjd med Sini, han går faktiskt riktigt bra nu! Fick göra mycket samlande arbete i både trav och galopp. Han var tom trött på slutet, det är inte så vanligt. Väldigt nyttiga övningar fick vi med oss iallafall. Sen får vi "mixa ihop det" med Ylvas recept så blir det säkert perfekt =)

Sinis "gamla matte" kommer troligtvis på besök i helgen, kul!

Min underbara Sini!

Min underbara Sini!

Min underbara häst som tar mig igenom denna fantastiska resa vi är på, genom dressyrens alla svåra konster.

Så minns jag 2006 forts...

Juli Rozzini fick en kortare vila, sedan tränade vi hårdare än vi någonsin gjort!Planeringen var i full gång flera veckor innan avresa. Vi hade genrep inför SM i Mariefred. Där red vi fint i en MSVA:1 på 62% och var första  utanför pallen. Det var en härlig och varm sommar.

Augusti
  Vi var med på SM! Vi red tre fina ritter på 62,5% 62% 60,5% Efter två kvalklasser låg vi på 8plats av 16 starter. 5 st ekipage gick till A-final, resten till B-finalen. Jag var i chock!trodde aldrig att vi skulle stå oss så bra i den konkurrensen! I B-finalen var det öppet, vilka som skulle ta placeringarna var det ingen som kunde gissa, alla ekipage var väldigt jämna i kvalklasserna. Vi gjorde en bra ritt, utan stora missar och fick bra poäng (62 resp 63%) av di svenske men den danske domaren låg tyvärr ca 20p under vilket drog ner till 60,5% totalt, vilket i sin tur inte ledde till någon placering. Jag var i alla fall mycket nöjd med Rozzini och att vi passerade den "magiska" 60% gränsen i alla starter. SM var det största jag ridit, en fantastisk resa som jag alltid kommer att minnas.

September
Vi debuterade i Intermediere 1 i Sundsvall. Med en nervös ryttare och spänd häst gjorde vi endel missar, men klarade endå 60%gränsen!
Vi deltog i Lag-SM med eget lag från BRF!Vi hade superkul och tanken var att bara medverka. Det var superhård konkurrens från ytterligare 14 lag, vi kom dock inte sist! Rozzini och jag var inte helt överrens inne på banan och fick lite missar. Vi fick 59%. Jag hade dock en mycket fin känsla på framridningen. Vi red även Intermediere 1 med 58,5% med en felridning och missar i byten i vartannat (koff2) som kostade massor av poäng! Jag var ganska nöjd endå. Kände mig lite osäker på vägarna i programmet.

Oktober Vi tog det lite lungnare och fortsatte med hemmaträningen.

November Red årets sista tävling som var Dm:et i MSVA:1. Hade en fin känsla, men lite dålig bjudning i galoppen vilket ledde till några små missar som kostade några viktiga poäng. Mycket ojämna domare, så vi blev oplacerade på 59,5%. Var nöjd med att två domare var över 60%

December Tävlingarna för 2006 var slut och jag kände mig väldigt "mätt" i början av månaden. Efter lite vila ökade suget och planeringen och träningen inför 2007 tog fart...

2006 var ett fantastiskt år! SM individuellt och i Lag. Debut i Int 1 med resultat över 60%. 2:a plac i div 1 serien med laget. 63% i S:t George är de största höjdpunkterna. Sen finns även motgångarna, när vi fått låga poäng och man tycker att man kämpar och kämpar utan framgång. Men utan dessa tillfällen skulle inte viljan och envisheten att hela tiden bli bättre visa sig! Sen har jag massor av minnen utanför tävlingsbanan, som de där underbara gångerna när allt bara flyter och känns så lätt,  när vi verkligen är "ett", ja jag antar att det är de gångerna som gör att man fortsätter att kämpa!

Rea!

Snart börjar Januari REAN i webbutiken!
Håll utkik och anmäl dig till nyhetsbrevet för info om erbjudanden!

www.abhorsepower.se

Prel tävlingstermin för våren- Update!

Tävlingsterminen börjar ta sin form. Forftfarande är det lite osäkert vilka tävlingar som vi väljer i april och maj. Men det lutar åt Vikbolandet i stället för Lidköping i april. Och Eskilstuna i stället för Djurgården i maj. Strömsholm anordnar bla Lag-Sm och får vi ihop en till ryttare så kommer vi starta där. Om inte så finns det lilla rundan att rida. Finalen i div 1 har ingen arrangör än så länge så när det blir vet jag inte, men troligtvis i början av juni. Andra händelser är träningar för Anna Hedbys och programträningar för Birgitta Bergsten. I veckorna tränar vi såklart som vanligt för Ylva.

Januari
4 Utvecklingsgruppen Erik Lette
17 Anna Hedbys träning

Februari
14 Anna träning
25 Södertälje Nat Intermedire 1, vi ger oss in på svårigheterna direkt!Har lite "skräck" inför den här klassen och vi behöver öva oss.

Mars
10  Strömsholm MSVB:4 Mjukstart inför våren och lite koll inför div 1.
14 Anna träning
25 Heby div 1 omg 1 MSVB:3 eller MSVB:4

April
9 Örebro
S:t Gerorge ?
11 Birgitta Bergsten Programridning
(21-23 Lidköping S:t George Int I)? om inte så åker vi till Vikbolandet
27-29 Vikbolandet S:t George Int 1

Maj
17
Tierp MsvB Div 1omg 2
26-27 Djurgården Int 1?
27 Eskilstuna S:t George

Juni
31-1 Strömsholm Lag-Sm?
8-10 Vansbro? (beoroende på vilka klasser som finns)
Finalen i Div 1Nytt år, ny månad, nya tag!

Japp så var det jauari igen! Ska ut till stallet nu och träna. Är så förskyld, men det få gå i alla fall. Vi har träning med utvecklingsgruppen på tors, det vill jag inte missa!

Del 2 av 2006 krönikan kommer inom kort....