Hoppande häst på stubbåker

Hej hej, i går var jag och Sini ut och trimmade lite på stubbåkern, som börjat ersätta ridhuset för tillfället =)

Det kändes fint,  jobbar mer än någonsin med halvhalterna nu och det börjar ge resultat.
Efter lite "tramp" som vi brukar öva ute på, fick jag min nästan en liten luftfärd när Sini helt plötsligt reser sig och hoppar på bakbenen i typ 4-5 språng! (snacka om att få all energi åt fel håll...)

jädra galning säger jag bara, har aldrig vart med om en häst som klarar att hoppa på bakbenen så många språng helt i balans, jag och mamma som också var med var helt chockade, Sini var dock helt cool efteråt och verkade mest tycka att det var roligt att liva upp vardagen lite! får nog ta det lite varligare med trampandet ute nu, bättre att hålla sig innanför fyra väggar och öva kanske!

Har planerat in några fler tävlingar i oktober, ev blir det 2st i Eskilstuna och sen Enköping första helgen i nov, längtar!

Mycket häst på gång varje helg! :)

Mycket häst blir det nästan varje helg framöver! Och det är ju inte helt fel :)

På Torsdag blir det Hogsta och Breeders kval
www.hogstadressyrryttare.se Ylva ska göra ett sista försök med Champion i 6års klassen, men jag ska försöka hinna dit och kika på 5åringarna med!

På lördag blir det först Fackmässa i Nacka, ska vi kika på vilka produkter som blir aktuella nästa år, och prata med leverantörer, gamla som nya.

Därefter blir det en sväng till Järfälla Ridcenter www.jarfallaridcenter.se med visning av Tyska hästar!
Eleonor och Darenka ska naturligtvis medverka på både visningen och kanske även vara med på tävlingen som dom ordnar, bara för Hannoveranare.
image42

Nästa helg blir det späckat med ev Mälardalens 3årschampionat i Enköping på lördagen, där Ylva kommer starta
med Boquet e.  Blue Horse Hertug

image43

Och sen är det ju Elitdressyr på Djursholm hela helgen! :)
Med Maggan och Big i "lilla rundan" och ev Ylva och Monelight i GP.
Har också hö


4års championat i Enköping

I går tog Ellie och Jag bilen vid 9tiden på morgonen och åkte och kikade på fina 4åringar i Enköping.

Fick se många fina, men endå ingen såndär suuper härlig som får jättehöga betyg.
Det var inte så många som kvalde med 80% utan bara 4st. Några gick också vidare på 7,80 och högre.

Ylva visade sin underbara Basilika, som var den enda hästen som hade en underbar galopp och fantastiska bakben i alla gångarter! Vi var helt i  chock när hon bara fick 7,62 och inte kvalade! Domarna kritiserade henne för att ha för mycket mekanik i bakbenen! suck, vad trött man blir på bedömningar i bland! Hon hör absolut hemma på finalen i Flyinge, men jag hoppas dom tar igen det  nästa kval i Motala helgen som kommer.

Sini tuffar på fint, lite lungnare tempo nu eftersom det inte är några tävlingar förrän i början av okt.

På torsdag blir det nog en tur ut till Hogsta för att kika på Breeders!


En liten bild från meetinget i Sundsvall!

Sundsvall!

Resumè från Sundsvall!

Ja nu är man hemkomen från ett roligt och inspierarande meeting med massor av dressyr!

I fredags efter lunch, efter mycket puts, packande och planerande styrde jag och mamma kosan mot norr ( ja, Sundsvall är Norrland!) Jag skulle inte starta förrän lördagen men det är alltid skönt att komma fram en dag i förväg och hinna installera sig och komma i ordning. Vi kom fram vid 5tiden och strax efter anlände Ylva som hade med sin sin 6åring Champion e. Solos Carex, som var ute på sitt första meeting och skulle gå de regionala MSVB klasserna. Våra hästar fick boxarna längst ut på längan av mobila boxar, vilket var jättebra. Sini trivdes väldigt bra i sin box och låg och sussade till långt fram på morgonen :)  När alla Rozzins grejor var avlastade gick vi och kollade in vårt rum som vi skulle bo i på anläggningen, det var bokat som ett 3bädds rum, det skulle rymma mig, mamma och Ylva, men vi konstaterade rätt snabbt att detta inte skulle vara möjligt, knappt att mamma och jag fick plats att stå därinne samtidigt! Men det löste sig snabbt genom att Ylva tog en elplats och bodde i sin buss i stället.

Vid 7 tiden tog vi ut hästarna och red ett pass, vi hade då chans att visa dem tävlingsbanan. Jag red i framridnings ridhuset för att undvika alla andra hästar, Sini blir lätt stressad om det är många andra stora hästar som svichar runt honom, så det är bäst att undvika dem. Han kändes jättefin och pigg, och när de flesta lämnat tävlingsridhuset red vi en sväng där inne också. När vi skött om hästarna och nattat dem, åkte vi in till Sundsvall centrum och åt mycket gott på restaurang, mums!

På lördagen var det dags för start, och det visade sig efter att startiderna blivit flyttade att jag inte skulle starta förrän 20.12 på kvällen! Ylva skulle starta vid 13.00. Vi började morgonen med frukost och sen en promenad med hästarna. Sedan följde det vanliga bestyren när man är på meeting, mockning, putsning, ryktning, fundering om vilket täcke man ska lägga på, linda upp lindor, osv osv... :) Strax efter lunch var det dags för Ylva och Champion att göra sin andra MSVB start, de var kanonfina på framridningen, och inne på banan blev Champion lite spänd men var endå fin i formen och klarade alla bytena! (mycket duktigt för att bara var 6år och spänd på sitt första meeting) dock blev det ingen större utdelning i poäng, endast 59% lämnade mer att önska! En liten "tröst" var att domaren låg lågt klassen igenom, segraren hade 63%. Och det var lite konstig bedömning överlag i den klassen.

För mig var nu planen att ta ut Sini på ett lätt pass, han kändes lite seg och sömnig, efter att bara stått still i boxen, men endå lösgjord och mjuk. Framåt eftermiddan följde knoppning, åter putsning och fokusering på programmet.

Vid 7riden var han sadlad och klar för att börja ridas fram, uppvärmningen gick fint och jag hade en väldigt bra känsla. Väl inne på banan, så höll den faktiskt i sig! :) Vi gjorde ett bra program utan att ha några stora missar, och slutade på 61%, nytt personligt rekord i Intermediere 1 !!! Jag var supernöjd med ritten, han var lösgjord och med mig hela programmet och blev inte spänd eller stötig. Efter denna långa dag avslutade vi återigen på restaurang, vilket inte var helt fel efter en tuff dag!

Söndag blev det uppstigning lite tidigare, min starttid var 10.17 och innan dess måste SIni både hinna smälta frukosten och få nya knoppar. Framridningen gick fint, men inne på banan kändes det inte lika bra som på lördagen, han var lite okoncentrerad korta stunder och vi fick lite missar, bla ryggningen, en travsluta, galoppsaxen som inte blev så bra. Men jag hade en fin känsla emellanåt och jag var nöjd med att han var fin i formen och inte så spänd som han kan bli inne på banan ibland. Vi slutade på 59,75% med 2domare över 60% och den tredje på 58% vilket drog ner slutresultatet under 60%.

Efter lite lunch för både oss och Rozzini började vi röra oss hemmåt, Ylva skulle inte starta förrän på efm, hon gjorde en bra travdel, men sen lade tyvärr Champion tungan över bettet och då är det inte så lätt! Men han skötte sig exemplariskt på sitt första meeting, och fick lite mera rutin.

Men jag är jättenöjd me helgen och hur Rozzini har gått, jag är glad att jag har fått tillbaka känslan i programmen och ganska nöjd med min ridning. Har varit sueränt att ha Ylva och mamma med som support!
Sundsvall var också jätte trevlig, bra banor och domare ( i min klass iaf!) bra uppstallning, och underlag på alla banor. Dit återkommer vi nästa år, och då hoppas jag att flera hänger på!

Lite bilder kommer i nästa inlägg!

Kram