I dag åker vi till Sundsvall på meeting!

Träningen för Ylva gick fint i går!
Jag han också packa i ordning det mesta, det är alltid så sjukt mycket saker man ska ha med sig när man ska på meeting, lika mycket varje gång =)

Ska snart åka ut och packa i ordning det sista, och ge Rozzini ett bad. I dag blir det inget tävlande utan bara lite uppvärmning på tävlingsbanan, tävlingarna startar i morgon och jag kommer nog starta nångång på eftermiddan, så det känns skönt att ha gott om tid!

Ylva och Champion åker också upp i dag, det blir hans första meeting. Dom rider MSVB klasserna, så det blir perfekt att kunna hjälpa och hejja på dem i morgon fm!

Nu får ni hålla alla tummar i världen, ska göra det bästa vi bara kan, jag har min plan klar nu gäller det bara att fälja den! =)

Sundsvall here we come!

Kramar

Träning i kväll, Sundsvall i morrn! =)

Jepp i kväll blir det Ylva träning, och i morrn bär det av på meeting i Sundsvall!
Ska rida Int 1 på lördagen och S:t George på söndag, ska bli jättekul!

Ylva ska rida MSVB klasserna med Champion som är 6år.

Håll alla tummar som finns!!

Kram

GRATTIS HANNA!

I helgen reds SM för ponny och Juniorer på WIllands.

För BRF startade duktiga Hanna och Carrreras i kat C och efter en lite svag inledning i första klassen, red de kanonbra i kval 2 och i finalen, vilket slutade med att de åkte hem med ett SM BRONS!!!!!

Grattis Grattis Ni är så duktiga!

Helgen

Helgen har verkligen gått superfort! Har knappt hunnit fatta att jag vart ledig två dar..

Men jag har hunnit med endel iaf. Pappa har fyllt 50 så fest och kalas har det varit i två dagar!
Ridningen har ju självklart också hunnits med. Sini gick toppenbra i går, han börjar komma in i tävlingsformen nu. Vi har ju tävlingar planerade i slutet av månden så jag hoppas att han fortsätter att gå bra!

Jag har även ridit två av Ylvas hästar, Månsken som går GP och hennes fina 4 åring som ska gå 4års championatet! Jätteroliga hästar att rida, det är verkligen en fördel att få rida flera olika hästar!

Nu blir det jobb i dag och i morgon, sen har jag min lediga dag på onsdag, det blir en riktig hästdag, vi ska förhoppningsvis till Tinne med Ylva med två hästar, ev kommer Helena dit också. Så det blir rikitgt skoj!

Torsdags träning

I går kväll blev det ett pass i ridhuset, kladdigt och klibbigt och svetten rann men riktigt bra gick det!
Sini kändes väldigt med och lösgjord, fick  i gång både en bra galopp och trav.

Red lite delar från MSVA: och Intermediren. Kändes jättebra, ska testa att rida fram på ett nytt sätt på första tävlingen, jag känner att jag rider fram för länge, både jag och sini är för slut när vi ska in på banan.

Jag tror man måste vara lite mera "kall" bara värma upp och sen lita på att man kan alla rörelserna, tror jag behöver all energi som finns!


Onsdag

Var ute och red på ängen i morse, tog kandaret, vilket var länge sedan!
Har beställt ett nytt bridongbett som jag hoppas han kommer trivas bättre med. Det han har nu är lite långt.

VI började inte passet så bra, vi var oense om det mesta. Men man är ju inte sämre än att man biter i hop och gör något bra av resten av passet. Han kändes riktigt fin, så jag var nöjd.

Jobbar på att få honom till en ännu bättre galopp, tycker han varit lite "snabb i benen" senaste passen.
Tyckte att jag hittade ett sätt att få honom bättre i dag. Jobbar vidare med det i veckan.

Känner att jag behöver hinna med att rida ännu fler dagar i veckan, han hinner bygga upp så mycket överskottsenergi annars. Så det är bara att kämpa på för att få det att gå i hop med jobb och ridningen.

Fler bilder från Lag- SM kommer!

Har fler bilder från Strömsholm, det kommer!
Ska försöka lägga upp lite i kväll om jag hinner!

Lag-SM på Strömsholm- mycket försenad resumè, se bilder nedan!

Den 31 maj-1 juni genomfördes årets Lag-SM på Strömsholmstävlingen.

Björklinge Ryttarförening hade för andra året ett eget lag med, detta börjar bli något av en tradition nu. Kvalklassen rids i MSVA:1 och endast fem lyckliga lag får rida finalen som går i S:t George. I år stod 14 lag på startlinjen.

Först ut på torsdagen var vår "debutant" i såna här sammanhang, Chanette Sahlstrand-Pizass sto e. Partisan-Ganesco. Dom fick till en bra ritt utan stora missar på deras första elittävling, och vi var alla mycket glada och nöjda.

Snart var det dags för lagets andra ryttare att ge sig ut i "hetluften" på Strömsholm.

Maggan Osmund och Biglik val e.Eloge-Rex, gick ut bland klassens tuffaste startfält. Tyvärr skrittade Biglik inte så bra denna dag, vilket drog ner poängen mycket. Och då hjälpte det inte att de gjorde massa andra rörelser bra. Poängen blev inte så hög som vi hoppats på, men vi höll fortfarande undan för ett lag som låg efter oss, vilket kändes som en liten tröst.


Tävlingen fortsatte på fredagen och då hade också publiken kommit. Jag och Rozzini val e. Happy Day-Herkules, skulle gå ut som lagets sista ryttare och försöka försvara vår heder. Det blev vår första start sen skadan i mars och det var en aning nervigt.

Inne på banan presterade vi inte det bästa vi kan, långt i från. Det kändes segt och lite ringrostigt. Rozzini som annars har så bra bjudning och nerv, "kastade ut ankaret" redan vid X och sen var det en lång transportsträcka in mot mål.. vi hade en miss i första bytet i vart tredje men annars gjorde vi alla rörelser utan stora missar. Dock så blir det inga höga poäng utan energi och mer uttryck, vilket också saknades denna dag. Jag var såklart besviken att inte få till en bra ritt, men trots det så kändes det skönt att ha sina schyssta lagkamrater att luta sig emot.


Om man ska sammanfatta årets Lag-SM, det gick väldigt bra för vår "debutant i stora sammanhang" Chanette som försvarade BRFs heder, och trots att Maggan och jag underpresterade höll vi undan för lag Dalarna, vilket kändes skönt!


Vi hade alla jättetrevligt dessa dagar och uppladdningen har också varit väldigt bra, vi har försökt att träffas både till häst och avsuttet, vi har verkligen haft en bra lagkänsla!

Att tävla på en så stor tävling som Strömsholmstävlingen är ingen lätt uppgift. Men väldigt roligt, inspirerande och inte minst väldigt bra att ha på erfarenhets kontot.


Vi har redan börjat smida planer för nästa års upplaga, då kommer vi igen, bättre och mer revanschsugna än någonsin!


Tisdag, solen skiner ute

och inne på kontoret sitter jag och jobbar :/

Men i morgon tänker jag vara ledig, sen är det bara tors och fredag kvar innan det äntligen är helg!

I kväll blir det träning i ridhuset, hoppas det blir lite svalare, annars får jag ta ett lungt pass helt enkelt.
Funderar på om jag ska ta träns eller kandar i kväll, kan inte riktigt bestämma mig... lutar åt tränset.

I morgon ska jag försöka gå upp tidigt och hinna rida innan det blir så varmt, blir nog ut en sväng på fältet.

Sen har jag planer på att mocka ut stallet och göra ren alla fönster! Det är så skönt att ha klart inför hösten.
Det är ju inte så stort stallet, så det går ganska fort.

Ev kanske jag hänger på M till Tinne i morgon efm, vi får se hur det blir. Det skulle vara riktigt skoj, alltid lika inspirerande att åka dit och kika!

I dag åker Hanna och Carre till SM på Willands, rid så det ryker och lycka till!!!Värst va dåligt bloggat det var här då!

ja riktigt slö har jag varit, och inte givit bloggen någon uppmärksamhet alls, senaste veckorna eller hm månaderna kanske..

Men nu ska det bli ändring på det! :) Ska försöka hinna med och blogga lite mera nu!

Sini är i gång fint, och nu  rider jag även några dagar i veckan på träns. Det funkar riktigt bra nu, till skillnad mot tidigare. Kan bero på att jag har bytt bett nu, eller så klara jag av honom bättre på tränset nu, jag vet inte riktigt.
Det är iaf väldigt skönt att kunna variera sig lite och inte bara rida på kandar varje pass.

Han känns väldigt glad och motiverad nu, och har gjort det hela sommaren :) . Vi har ridit ut mycket och trimmat på fält istället för i ridhuset. Ska jobba med att behålla glädjen och motivationen i höst, tror att det betyder mycket i träningen! Är det inte alltid det som Brink pratar om ?  ;)

Den här veckan blir det träning för Helena, Sinis förra ägare, hon kommer till Jälla i slutet av veckan. Då ska jag f med mig kameran, och lägga upp lite nya bilder!