Årets sämsta tävling och Breeders kval i ERK

Ja i lördags var vi i väg och skulle rida för en placering i första omg av div 1 serien i Uppland.
För att göra en lång historia kort kan jag säga, "dagen som gud glömde"

Med det menar jag att i princip allt gick fel för oss...
Domarna låg gräsligt lågt och endast 10 ekipage fick över 60% MsvBn (!!) Och i klassen innan var det ännu färre...
Verkligen katastrof! Ingen blir ju glad av att få så låga poäng,nu menar jag inte att dom ska sitta och ge superhöga poäng hit o dit men att mer än hälften av klassen skulle rida på underkänt var inte rimligt. Skärpning till omg 2!!
Jag vet inte heller om man blivit bortskämd när man vart ute på så många nationella tävlingar, där man ofta får en bra och realistisk bedömning. Är det så här det är på den här nivån? Jag kan inte minnas det från förra årets div 1.

Sen att Sini blev halt precis innan jag skulle på banan var bara för mkt. Han måste ha vrickat till sig så det blev ingen start för oss, nu är det bara att hoppas att han snart är kry igen!

Nu har jag lagt denna tävling bakom om mig, och tänker inte fördjupa mig mer i detaljer..
Nu ser jag framåt igen!

I söndags var jag med Ellie på unghäst kval i Enköping och hade jättekul, skoj att se så många fina unghästar!
Det var första starten på året och i 6 årsklassen. Dom var jätteduktiga, trots att hon var jättetittig i början innan start, men sen endå gick programmet nästintill felfritt. Vi vet att hon kan ännu mer när hon spänner av, så det blir spännande i vår på de andra kvalen! Dom var bara 1% från att kvala så vi var nöjda med den fina poängen, med tanke på att det finns så mkt mer att hämta!

Sen stannade vi och kollade på några ekipage i Georgen efteråt. Jag blev så tävlingssugen!! och sugen på att rida en George!! Jag hoppas verkligen att Sini blir frisk snart, så vi kan ut och rida lite högre klasser igen!!

Nu ska jag ut och kolla till honom!

Kram

Tävlingsdax på UVFK

Ja i går var jag o Rozzini och Ellie i väg till UVFKs nya anläggning utanför Uppsala. Klassen var en MSVB:4, lite uppvärming inför kommande omg i div 1 på lördag.

Framridningen flöt på jättebra, han kändes mjuk och fin. Inne i stora ridhuset där tävlingsbanan låg, var det tänkt att man skulle rida runt banan, utanför staketen. Det var ganska trångt och Rozzini reagerade på nån på läktaren och spände till sig precis innan vi skulle rida in. I bland blir han lite "instängd i sig" själv när han blir spänd och svår att påverka. Det var det som hände nu och det kändes seeegt spec i travdelen. Fick några underbetyg pga för dålig bjudning och dessa drog såklart ned. Galoppdelen var ok, vi kan byta flashigare och med mer tryck. Mellangalopperna var bra, men fick bara 6 , snålt! Han kändes fin i munnen och var mkt stadigt i formen, så det var jag nöjd med. 61,75% kändes ganska rättvist och vi slutade 11, och det var 6 plac.

Nu känns det skönt att det inte är så långt tills nästa tävling, som är på lördag i Heby. Gårdagens tävling fungerade som tändvätska för mig och jag känner mig mer laddad än någonsin!

Mitt resultatmål är ju 65% i år i MSVB och det skulle inte sitta fel att pricka in det på lördag....
Men för att komma dit måste mycket stämma, jag måste rida bra och ha Sini " med mig" inne på banan, så det får bli målet för prestationen på lördag. Så får vi se hur långt det räcker!

Rid vackert!


Update i tävlingsplanen- igen!

Ja nu har tävlingsplaneringen ändrats igen. Men allt är ju ytterst prel eftersom Rozzini vilar just nu. Men kommer han i gång så ser det ut som följande:

Januari
4 Utvecklingsgruppen Erik Lette
17 Anna Hedbys träning

Februari
14 Anna träning
25 Södertälje Nat Intermedire 1 resultat 59,5 %

Mars
10 Strömsholm MSVB:4 Mjukstart inför våren och lite koll inför div 1.
14 Anna träning
18 UVFK MSVB:4 61,74%
25 Heby div 1 omg 1 MSVB:3 eller MSVB:4 - kom ej till start

April
9 Örebro
S:t Gerorge
11 Birgitta Bergsten Programridning
21-23 Lidköping S:t George och Intermediere I (ja jag åker nog i allafall, det är så bra tävlingar och så är Ylva på plats också)
21 Säfva omg 2 Div 1
25Birgitta Bergsten programträning - Intermediere 1
27-29 Vikbolandet S:t George och Intermediere 1

Maj
17
Tierp MsvB Div 1omg 3 FINAL!
26-27 Djurgården Int 1
27 Eskilstuna S:t George
Vi kan behöva vara hemma och ladda med träning och lag träffar i slutet av maj. För då stundar snart Strömsholmstävlingen och Lag-SM!!!

Juni
31-1 Strömsholmstävlingen  Lag-SM, Int 1 ev S:t Geroge Kür
8-10 Vansbro? (beoroende på vilka klasser som finns)
(15-16 Finspång S:t George, Intermediere 1?) Beror på hur man känner efter Strömsholm