Tömkörningskurs och lite shopping

I går var Anders Eriksson och hade tömkörningskurs hos oss, mamma var anmäld och eftersom han inte varit halt på några dagar tyckte vi att dom kunde vara med endå och bara jobba i skritt och lite trav.
Det gick bra, han prövade lite olika inspänningar och även kapson som funkade jättebra. Problemet är mest formen, att han blir för hög och stark. Och på kapsonen blev han inte lika kort i kroppen som på vanligt tränsbett.

Det var iaf kul att se och lära sig mer om tömkörning, skulle gärna jobba mera med det men känner att jag vill lära mig mera först. Ylva och jag kommer nog köra endel framöver, och så blir det kurs igen snart för KG Svensson.


Anders instruerar mamma lite... :)




Myran och Rulle ( Zinis stallkompis) var också med :)


Innan kapsonen och tömmarna hade kommit på plats

I dag har jag ridit! :))) blev två varv i trav i varje varv och sen en massa skritt, på väldigt pigg Zini!
Kändes fräsch och glad. Skojigt! bara hålla tummen för att det fortsätter vara bra nu. Det var träningar hela dagen för Anna H, satt och kikade lite, roligt att få inspiration så här i kylan :)

På efm var vi en sväng till Stallboden, hade ju fått en så fin Pikeur tröja i julklapp men den var på gränsen till lite stor, men det fanns inga mindre storlekar i den färgen, fanns i grå, men ville ju helst ha brun/beige. Så hittade jag en annan modell, men i liknande färg som den jag hade fått som satt som en smäck :)! Supertack för det tomten ;)




Nu sitter jag och kollar på nytt bridongbett, funderar på ett sånt här Sprenger (KK Conrad Ultra), tredelat eggbett med "platta" i mitten, har hört att det ska ligga så bra mot stången. Kör med egg betts bridong nu ochär nöjd med det. Men det här kanske är ännu bättre??



Nu är också den "officiella" moffar tiden av julmust och Aladdin askar definitivt över!!! bytte batterier i vågen i går kväll och höll på att få en smärre chock! den uttänkta middagen ställdes genast om till en omellett med sallad. Punkt. Ägg är äckligt med det är nyttigt och man är mätt länge = att man blir smal. ;))
Nu är det slut goffat smärt och smal i sadeln ska jag bli nu, måste ju bära upp mina nya Pikeur kläder! :) (kan ju vara en motiovation om nåt!)

Ha det!!!

yey!!!

I dag har jag skrittat uppsuttet!!! :DDD hade honom först på lina i trav i ridhuset men kunde inte se någon hälta alls:))))Det verkar ha gått över, så skönt. ( hoppas jag iaf!) Eftersom han är så pigg skrittade jag halva rundan kändes som vanligt.


Jättekallt var det ute, men mysigt endå! så här såg det ut vid stallet när jag kom :)

I morgon blir det förhoppningsvis shopping av hästprylar, kan man ju aldrig ha för mkt av eller hur!? och så skulle jag behöva åka till IKEA och köpa lite lådor o grejjor till sadelkammaren.

På kvällen ska mamma vara med på tömkörning för Anders Eriksson, det kommer ju såklart att ta det jättelungt, men det är ju det som är bra med tömkörning, man kan göra så mycket i skritt, plus att hon skulle dela sin tid med ett annat ekipage, så det blir ju lagom.

ha det fint!


Julen!

Har haft en jättemysig uppesittarkväll, julafton och de här dagarna som kommer nu när man bara är ledig och kan göra vad man vill är nästan bäst!Det har varit lite grått här men i dag är det -10 och solsken! ska snart åka till stallet och grejja med Zini. Han står i liten "ruta" ute nu, i går när jag longerade kunde jag inte se någon hälta, om det är nåt kvar är det väldigt litet. Mamma ska hjälpa mig kolla i dag, om han skulle vara bra redan blir det endå en lugn period nu, inte så mycket samlande arbete och sånt. Utan lite mera jogg pass, mkt lösgjörande och lite kortare pass. ( efter det att han har kommit igång alltså...) Sen kan vi träna dom svåra sakerna igen! på tal om det så har nya SB1 programmet kommit nu, ligger på ridsport.se. Det känns som passage-piaff-passage svängarna är bättre i det nya, saxen känns mera logisk med 4-8-4 språng, (där kommer jag få rida typ mellangalopp för att hinna över på 8:a :) ) och det är färre övergångar från ökad trav till passage, måste plugga in det programmet!  överlag tyckte jag det var lite snällare.
Men jag kanske ska rida det först för att kunna uttala mig... :P


en suddig bild från jullafton, på päronens fina lilla gran!



Lilla bärta myser framför kaminen!





Rozzini i sin julklapp, Mark Todds vintertäcke, han tycker det är mysigt!


Nya tränset som fick följa med hem från Globen


Jättemysigt flecceöverdrag jag fick av mamma o pappa i julklapp! (Mias)


Nya Roeckl handskar, helt underbara! också julklapp från pärona :)


Julklapp till mig själv, ett par Pikeur (Lugana) ridbyxor, underbara!


Superfin tröja från Pikeur, som jag också fick av mina fina föräldrar!
kanske ska byta till en stl mindre, får se!

+ att jag fick en en massa andra fina saker också, av mina underbara syskon :) Ni är bäst!
bla min superfina nya iPhone som jag fick av älskling, prövade fota med den = resultatet ser ni ovan! kanske inte jordens bästa kvalité på bilderna, men det duger som bloggbilder ;)

I morrn vill jag åka och shoppa, eller igentligen i dag! men dom har ju inte öppet på ridsportbutiken ( där jag ska byta tröjan) måste ju ha pälsglans och massa annat också :D Hoppas på att vi kommer dit i morrn!

Mån, tis är det roliga träningar hela dagen i stallet, blir kul att sitta och kika på :)

Det är underbart att vara ledig helt enkelt!

Ha det bra!

Kram


Julledig!!


Ja nu är jag äntligen lite ledig! Tyvärr är Zini halt... upptäckte det i förrgår han måste ha gjort något i hagen, ex vrickat sig el nåt. Boxvila blir det nu så får vi se om det blir bättre. Finns ingen värme eller puls som skulle tyda på en hovböld. Och han har vart halt på precis samma sätt som nu tidigare år, och jag har en teori om att jag tror det är hans hovbroskförbening som spökar. Det "känns" likadant med den här hältan. Förr har det alltid blivit bra med några veckors vila. Det är bara så tråkigt när jag inte kan rida! vi som skulle träna en massa nu när jag är ledig....

Inte nog med det, han har också haft sin första kolikkänning/förstoppning eller vad det nu var, under de 6 åren jag haft honom! så obehagligt, men efter en lång kväll (natt?) i stallet började magen komma igång och han började se frisk ut på ögonen igen. Han måste haft så ont när jag kom dit, var helt dimmig på blicken, stackarn :S
Men nu mår han som vanligt igen, och det är huvudsaken!

Nu ska jag shoppa de sista klapparna, åka till stallet och sen hem till päronen för julbak och uppesittarkväll!!!





Hej bloggen!

Senaste veckorna har rusat på och har haft så mycket att göra hela tiden! nu äntligen känns det som allt börjar lugna ner sig, så skönt. Nu är det helg sen ska jag jobba mån-tis. Sen blir det en massa julledigt, det ska bli helt underbart! Ska försöka få till någon träning med Ylva under ledigheten, börjar bli dags att sätta i gång och träna igen. Och så ska mamma gå på tömkörningskurs för Anders Eriksson också.

Ikväll ska jag på julbord och sen ska jag bara ta det lungt, hela helgen ska det ridas och i morrn kväll är det fest! lite julfix här hemma ska också hinnas med.

Nu ska jag byta om inför julbordet! ha en jätteskön fredagkväll :)

Kram


Sen sist..

har vi tränat på, det känns bättre och bättre efter den lilla vilosvackan efter Strömsholm.
Vavar med pass i ridhuset och att rida ut. Passar på att låta honom galoppera ute nu, så länge det inte är is!
Jag märker faktiskt en skillnad på honom sen vi kom till nya stallet. Här är det bättre förutsättningar för tävlingshästar, med fodringar insläpp mm. Han är mycket piggare i ridningen och det är kul! Han har aldrig varit så rund om magen som han är nu heller, men det är bara positivt! han är ju ganska svårfödd.

I söndags var jag med Ellie på träning för Mattias J, gick jättebra! hennes första "bortaträning" med sin lille 180höga 3åring :) tur att han är snäll! Sen var det adventslunch med stallet, värsta julbordet och allt var så gott. Det satt fint efter en halvdag i stallet :)

I helgen tänker jag klippa, han är lite långhårig nu igen. Och så blir dom så mkt finare i pälsen när man klipper.

Ha de fint!

kram