Helgen går mot sitt slut...

Suck ännu en helg som bara rusat förbi, känner mig inte alls redo för att gå upp och jobba i morrn!

Nåt som är positivt är att det har varit runt 0 grader, i dag kunde jag rida i bara tröja och flecceväst :)

Tränade för Ylva i tors och det gick bra, vi jobbar på med dom svåraste rörelserna och det blir sakta men säkert bättre :) det är kul! I fredags var det vilodag, och i lördags blev det ofrivilligt bara skritt i skogen och lite jogg på utebanan i snö eftersom det var sånt snöras på ridhuset, men nu är iaf nästan all snö borta, känns skönt!

I dag blev det jobb i ridhuset, red ca 30 min. Var lite hög o stel i halsen första 5-10min, men är man 17år så är man ursäktad :) sen mkt bättre, kändes otroligt kvick o känslig på hjälperna, riktigt fräsch känns han nu!
Jobbade bara lösgjorande, varierade form o tempo/övergångar.  Behöver varva med såna pass för att inte få för mkt spänning i honom, spec nu när vi jobbar mkt med piaff/passage som kräver mkt samling och spänst, han vill gärna lite mkt där och blir ibland lite uppjagad. Så vi vravar med enkla pass som bara jobbar loss hans kropp och håller honom i form.

Senare i veckan ska mamma tömköra för Anders Eriksson, vilket jag tycker är jättebra! han mår bra av tömkörningen har jag märkt, blir väldigt loss o fin efteråt :)

Kanske nämt det tidigare, men blir ingen start nu i mars. Känner ingen stress! Det är så roligt att träna på svårare saker, så det fokuserar vi på just nu. :)

Kollade ni förresten på Scandinavium dressyren i fm? shit vad bra det var! kul med så många fina ekipage, och förengångsskull var jag inte irriterad på sändningen, har dom kanske äntligen förstått att dom ska hålla tyst under ritterna när det är kür så man kan få njuta lite? ;)

Scandic var ju bara helt ljuvlig, fantastiskt ekipage!

(bild:Google bildsök)

och vinnaren var ju lika outstanding som vanligt, Parzival o Adelinde är ju bara så grymma! finns inga ord :)

Roliga å se var också Anky, Isabell o Imke, Alltid lika härligt att kunna inspireras av storstjärnorna!

Kram

Tömkörning i dag!

Solsken i dag och då vill man ju vara ute!! Tömkörde ca 20 min på utebanan, gick fint!





Myser i solen!


Zini med sin hagkompis Rulle!


I morrn är det träning för Ylva!

kram

Kylan fortsätter....

burr.. fy vad kallt det är! hemskt när det gått så långt att man säger " idag är det ju bara -10"...
har legat runt -15 här flera dagar i rad, det är verkligen inge kul.

Gick jättebra att rida igår, formen känns uppåtgående! Zini hade mkt överskottsenergi så det tog ett tag innan han började spänna av och arbeta. Prövade att ta upp honom och rida mera tävlingsform och tävlingstempo sista delen av passet, fick ett riktigt härligt flow i traven, jättehärligt! :)

I dag blir det tömkörning och i morrn kommer Ylva och har träningar, kul!!!!!

Funderar fram o tillbaka om jag ska anmäla mig till Södertälje men just nu lutar det åt att jag inte ska göra det. Och det är endast pga kylan o snön! Jag vill inte ge mig ut i snökaoset o köra, o jäklar så kallt att rida i tävlingskläder om d fortsätter såhär, vilket det ser ut o göra. Så nej, tävlingarna får nog vänta till april. Tur att det är så roligt att träna! :)

I morrn ska jag iaf köpa gymkort, jag är sjukt otränad o måste komma i gång nu. D blir liksom inte att man går ut o joggar eller powerwalkar när det är så jädrans kallt...

Kram!

Kallt!!!

Shit vad kallt det har blivit igen! i morse hade vi -28 grader...
Men de är bara å bita i hop och rida endå, inte långt till första tävlingen nu!

Efter två dagars vila (har varit bortrest över helgen) fanns inte alternativet att stå över träning i dag, Rozzini hade nog med överskottsenergi. Fick rida ute på banan eftersom dom höll på och jobbade i ridhuset. Var vell ca 2dm snö på banan (var plogat under) så det blev liksom inget optimalt pass, men han fick endå jobba på och bli av med lite energi. Var svårt att rida i thermobyxor, tjocka handskar och hjälmen påtryckt över mössan :/ men vad fan gör man när det är 18 minus då??!! solen sken iaf på oss.

I slutet av förra veckan red jag igenom Int 1an, gick över förväntan! så nu börjar jag tagga till inför Södertälje på riktigt :)

I dag har hovis varit ute och skott de flesta av hästarna i stallet, jag var "vakt" den här gången, dvs servade honom med hästar osv.

Nu ska jag ut och motionera, även ryttaren bör ju vara i form till tävlingssäsongen! ;)




Bild: googlesök

hejs!


Lite bättre

Den här veckan har vart skittung!därav kass bloggning...
men nu så känner jag att det börjar lätta lite :) hoppas på att Pålle också känner sig bra i dag, han har varit lite stark i veckan.

Kram!

SOL!!!!!





Vilken underbar dag det har varit i dag! Solen har nämligen varit framme! man känner verkligen vad det är som saknas när solen kikar fram, lyckorus genom kroppen och man får äntligen "hopp om livet" igen! Lovely!
Jag längtar mer än nånsin nu till fjällensemestern om en månad och såklart till våren.

I morse var det ut till stallet, släppa ut alla hästarna. Mockade och fixade med foder, sen kom mammsen och plocka upp mig så drog vi och kollade på Lussanträning där bla Ylva red. Kul med lite inspiration!

Sen hem igen, och ut i solen på banan som var plogad. Blev helt varm så jag var tvungen å ta av både jacka o täcke! så skönt, jag tror att Zini njöt han med :) red inte så hårt, gjorde lite serier och passage, var lite stark men duktig.

Några bilder från dagen:


Linslusar i spegeln:)



Plogad ridbana!skönt att komma ut från ridhuset utan att frysa ihjäl!


Världens finaste springare ;)


I går var också en jättebra träningsdag, jobbade med att bibehålla en samlad galopp med lugnare språng. Red slutor, serier och piruetter. Fick en bra känsla! Hade mamma med mig som gav jättebra feedback.

Traven var mjuk och kändes riktigt bra, piaffade o passage helt ok.

Nu ska jag duscha, kolla på OS och sen göra middag!



Helg hejaheja!!

Oh helgen närmar sig med stormsteg, så underbart!

Då ska det ridas, tänkte träna program på söndag. Det gäller ju att börja i tid :)


Jobb o åter jobb

Mycket jobb o annat denna vecka, så mamma har stalltjänst och mycket tömkörning blir det några dagar nu för Zini.
Jättebra att han får göra något, går ingen nöd på honom alls. Men jag längtar så mkt efter honom och till stallet!!!!

buhu :/

På lördag är det clinic i tömkörning för KG Svensson, blir intressant å kika på, sen ska jag träna ordentligt i helgen! tänkte även klippa på söndag. På lörd ska jag skifta box i stallet, vi ska ha en sto och en val avd. Det blir nog bra.

Kram


Det är så kul att rida!!!!!!!!!!!

tjoho, gårdagens träning gick så bra! gud det är så roligt att rida! Fick superbra hjälp (som vanligt) av min fantastiska tränare. Allt vi gör känns jämt så rätt! =) fick bla gå ner till piruettgalopp och "hämta" den galoppen och ta med den ut i den vanliga samlade galoppen, för att få lite lugnare språng. Det kändes riktigt bra!

Fick även lite ny hjälp med piaffen, Ylva visade ett sätt man kan trampa från marken, så det ska jag försöka öva mig på nu;) fick en så bra känsla när jag kom upp i sadeln sen, då var piaffknappen redan i gång!

Han är bäst min fina lilla fux, det är så underbart roligt att rida när han bara vill jobba hela tiden!

i morse tror jag han hade lite träningsverk här o var, så jag tog det lungt.  Skrittade ut och sen joggade vi i ridhuset en sväng. Bara för att mjuka upp musklerna igen.

Ikväll ska jag på fest, så nu försöker jag ladda batterierna för att orka med kvällen.

I morrn är det dressyrträff för klubbmedlemmarna, då ska det planeras lite nya tävlingar!

ciao!



Strömsholm nov 09

Bloppis!

Haha tänkte försöka mig på en liten bloppis här på bloggen, det är ju så poppis nuförtiden :)
maila mig på
[email protected] om du är intresserad av något!



Schabrak BR, full stl, väldigt lite använt 150:-


Har även ett likadant fast vinrött med samma beige färg på passpoal och kantband som ovan
Mycket lite använt 150:- full stl

Matchande vinröda benlindor finns till 70:-



Dressyrhatt stl 56 ( men mer som en 57:a) svart, 450:-



Träns Jacson, dock med vitfodrat pannband.
Brunt stl full. 150:-


Fortsättning kommer!

Veckan såhär långt...

Har sett ut såhär:

Lördag: jobbade lite mera samling, piaff och passage. Fick till några riktigt aktiva piaffer på slutet =)
Försökte sitta mera still, efter jag analyserat videon från torsdagens träning. Kände mig dock bara spänd
Söndag: Vila pga att jag mådde dåligt hela dagen
Måndag: Longerade bort den värsta överskottsenergin innan jag började rida. Kändes jättebra redan från början, spec i galoppen, var uppe med ryggen galopperade så fint! satt bara och följde med och njöt :) gjorde bara lite lösgjörande eftersom det kändes så bra.
Tisdag: Fokuserade lite mera på samlingen igen. Trampade aktivit o bra, passagade lite också, ville uppåt i nacken, men kändes bra i takten. Gjorde 6 byten i varje!
Onsdag: Vila ( hoppträning i ridhuset )


Har vart duktig och ätit nyttig mat, i går blev det lite glass o mörk choklad men det är sånt man måste unna sig då o då! :) känner mig mycket mindre uppsvälld o det är alltid nåt.

I dag blir det jobb i ridhuset igen ( som jag är lika glad att jag får träna i varje dag!Så himla lyxigt är det! ljuvligt, underbart och roligt. Nuförtiden längtar jag till stallet på dagarna! förut var det så mkt annat som tog tiden från ridningen, skotta fram trailer, köra till ridhus, backa med trailer på is, trängas med 4 andra ekipage i ett 20*40 ridhus...

Nu har jag oftast ett nytt stort ridhus för mig själv varje kväll! :-)))))))))))))

Har beställt fler Back on Track skydd, 1 till padd och ett par med kardborrespännen. Blir nog bra för min 17 åring :)



Kram