Bra träning!

I tors var det träningsdax för Ylva igen, han kändes verkligen jättefin fast han har gått så lungt de senaste 2veckorna, var faktiskt lite förvånad att han skulle vara så bra! Vi lade myccket fokus på att hålla samma takt i skolorna i traven, svårast är slutan till höger där han gärna vill bli lite snabb och längs marken, de sista slutorna kändes dock bättre, nu vet jag lite mera hur jag ska tänka för att hitta traven i slutorna också, nu är det bara att öva :)

Nu väntar vaccination och skoning sen blir det lite träning igen i nästa vecka, och sen är det ju äntligen dax för Globen!
vi åker både på fredag och söndagen, efter det kommer jag nog ha en massa inspiration!


Jobbar för att hitta till den "fina traven"... Högbo april i år

På G igen!

Nu har äntligen min sjuka släppt! blev ju lite ofrivillig vila för oss ett tag efter tävlingen eftersom jag blev sjuk :/ det är alltid synd när sånt händer! vi var ju i så bra form, men jag antar att den inte är så långt borta.

Red ett pass i lördags ute på banan ( i solen!!) och visst kändes det att han hade vilat några dagar men bortsett från det kändes han fin och lydig. Sen fick jag order av mamma och ta det lungt så min infektion inte skulle slå tillbaka, så det blev ingen ridning sön-mån. Tanken var att jag skulle ridit i går men eftersom det var så himla dåligt väglag kom jag inte i väg då heller! suck! men ikväll ska jag äntligen åka ut :)

Jag har gått upp på heltid på mitt jobb nu och det kommer innebära mindre ridning i veckorna, men det är nåt som jag får "ta", inkomsten är ju endå det som styr mest. Och nu kommer ju en lugnare period eftersom det inte är några tävlingar förrän framåt mars igen.  Men tanken är ju att vi ska öva oss så mycket vi kan för att vara förberedda på en SB:1a i vår nångång :)

Ska bli spännande att se hur det nya programmet kommer se ut, och hur den nya bedömningen där koff 2 är borttaget på gångarter och framåtbjudning i det allmänna intrycket kommer att bli! kanske äntligen lite "upprättelse" för oss som inte rider de största flashigaste hästarna ;)


Världens sötaste älskling!

Sjuk och ingen ridning...

Har varit sjuk sen i måndags kväll, ligger hemma med halsont och feber, rikigt jobbigt.
Så det har inte blivit någon ridning alls i veckan, får ställa in träningen i kväll också, så tråkigt!
Men förhoppningsvis är jag på benen tills helgen, så det kan bli ridning då...

Håll tummarna!

kram

Resultat från helgen!


                                           


Ridskolan Strömsholms Prix St Georges Cup 2008

VI GRATULERAR KARIN PERSSON OCH CORTISON

FÖR FÖRSTA PLACERINGEN I

PRIX ST GEORGES CUP 2008!!!

 Stort tack även till Enköpings Ridklubb som höll i denna final!

 1. Karin Persson /Cortison 69,83%

2. Per Duvefelt /Edvin  64,33%

3. Sofie Andersson /Rozzini  60,00%

 

 

Bildbomb från helgen!
Inne på prisutdelning, vi längst bort

Efter prisutdelning med fina Strömsholms rosetten!


Vi passagar lite =)

Helgens resultat!

Ja då var årets sista tävling över, och vilken skön avslutning det blev! :)
I Georgen i lördags var jag ganska nöjd, travdelen flöt på rätt fint och även skritten, tyckte dock att jag fick väldigt snålt betalt av en domare i den samlade skritten och skrittpiruetterna, fattar inte riktigt vad hon menar, kan inte se det på filmen heller. Men får lita på de andra 2 domarna som dömde mera rätt. Dock tråkigt eftersom det drog ner poängen rätt så mycket. Galoppdelen kan jag göra mycket bättre, var lite arg på mig att jag lät honom rinna i väg, vilket kostade miss i båda serierna och lite annat smått o gott :/ resultat 60,50% och nånstans i mitten i resultatlistan. Om vi hade presterat en galoppdel som vi kan göra hade det inte varit långt till plac.

I går var det dags att rida küren! var rätt nervös men det kändes endå bra. När vi kom dit visade det sig att det hade blivit ännu mera strykningar och att vi nu bara var 3st som skulle rida! Jag var först ut och precis när han var klar för uppsittning ropade dom ut att min start var framflyttad en halv timme, så det var bara att ställa in Sini igen...

När väl domaren var på plats (som orskade förseningen)  och jag hade ridit fram kändes det verkligen superbra, Sini var snabb på hjälpen, "med mig" i varenda steg och mjuk och fin med bra fjäder. När vi kom in spännde han till lite och höll i mot lite, så jag fick inte till riktigt samma känsla som på framridningen. Vi kom bra i fas med musiken även om det blev lite väl många missar och det kändes som att jag "jagade" lite genom hela programmet. Men det var kul! och jag var endå nöjd med tanke på att det var vår första kür!

När de andra 2 hade ridit var vi på en tredje plac, och jag hade inte väntat mig att vi skulle ha någon chans att klå någon av de andra heller. Så jag var nöjd med det, och som en mycket trevlig överraskning delades det ut premier och pris till oss alla 3! Jag trodde att det bara skulle vara 1an som skulle bli plac, men nej då så det blev på med vita lindor snabbt och in på prisutdelning tillsammans! Väldigt roligt att få galoppera ärrvarv med fin rosett från Strömsholm och 3000:- i premier =) ! händer ju inte varje dag om man säger så! =)

Det blev verkligen en tävling som jag kommer att minnas som en av våra roligaste och det kändes häftigt att vara 3:a i Strömsholms S:t George cup 2008! ( även om vi bara var 3 i final ;) ) vi var endå 3:a!

Känns helt fantastiskt att få avsluta säsongen på det här viset! nu har jag massor av inspiration att fortstätta utvecklas under vinterträningen :)

Skickar upp bilder i kväll :)

Kram