Vårpremiär på utebanan!

I går gick det äntligen att rida på utebanan igen! INGEN SNÖ, YES!
Dock lite "klafsigt" och några vattenpölar här o var men man ska inte klaga ;)

Det var väldigt skönt att komma ut från ridhuset efter den här evighets vintern, och det bästa var att vi kunde spegla oss under passet ( vi har spegel på utebanan men inte i ridhuset ).

Han var ( och såg ) väldig fin ut, byten flöt på superbra, var skönt att checka av hur galoppen såg ut, saxen mm.
Det som nog är störst skillnad nu är nog endå traven, nu kan jag bara "åka med" från första travsteg och han travar hur fint som helst :D för fick jag jobba som en blå. Det är ju såklart olika på dagar men överlag har det blivit bättre.

Piafferna o passagen är också mt bättre än när jag sist kunde träna dem framför spegeln ( dvs typ i november..) nu trampar och sitter han bättre. Red på volten i passage och gick ner till piaff på öppna delen och så körde vi på så. Duktig häst :)

Nu måste det vell endå vara vår, jag hoppas det! skulle vara skönt att kunna fortsätta att rida ute nu :)

Kram


Måndag, igen!

Nu är jag hemma från fjällen, har varit jätteskönt med semester även om det gick för fort!

I dag var det roligt att rida, Zini var pigg stel och springig på samma gång, inte konstigt efter några dagars vila. Kom i gång bra efter en stund, var glad och nöjd att få motionera :)
Såg lite uttråkad ut när jag kom till stallet, den där hästen mår bäst när han får jobba, helst varje dag ;)

På fre är det clinic för Patrik Kittel i Enköping, ska bli jätteintressant att se! i helgen blir det massa ridning, både på Zini och några andra pållar ;)

Nästa ons kommer Birgitta Bergsten, tanken är att jag ska rida upp SB1an då, nervöst värre...

Börjar bli dags att anmäla till årets första start också, närmare bestämt 25 april i Högbo,

nu ska jag sussa

kram!

En såndär tråkmåndag igen!

Ja vad är det med måndagar igentligen? skulle gärna bara sova bort dem!

Eftersom det blev vinter igen i går, och sol i dag har det varit hur mkt slask som helst idag, känns som att bilen kommer rosta sönder efter den här vintern :/

I dag har jag vart riktigt trött, haft mkt på jobbet så var helt slut när jag kom hem. Åkte en sväng till stallet och kunde för första gången på flera månder hinna rida ut innan det blev mörkt! :D (annars brukar jag göra det på helgerna) sen var jag såklart kvar och fixade med höpåsar, mockade gjorde foder o så.

Vi har varit väldigt flitiga de senaste månaderna och tränat bra, så den här veckan får det bli lite lugnare. I går longerade jag bara och i dag blev det somsagt uteritt. I morrn och på ons ska vi jobba lösgjörande i ridhuset. Sen får han vila över helgen, när vi åker till fjällen. Så kan vi köra på igen som vanligt om en vecka.  Ibland behöver man lite lugnare veckor för att orka med!.

Är hemma riktigt tidigt ikväll, jätteskönt! har precis duchat och satt på mig sovkläder :) ska äta middag i soffan och bara ta det lungt nu.

Kram!

Helgen!

Hej!

Har haft en så bra helg, så bestått av massor av ridning och fina hästar, och i lördags var det VÅR och helt underbart.
I går var det snöstorm och inte lika underbart.

Min helg i korta drag,
Lörd:
*Var på Lövsta och kollade på M:s nya fina 6 åring! härlig start på helgen :)
*Sen var jag i stallet, red Rozzini som var superduktig, red igenom SB:1an och det tar sig.
*Kollade Stieg Larsson, TV versionen så bra!!!

Sönd:
* Började morgonen med att se Webb TV sändingen från Tullstorp
*Ofrivillig promenad i snöstorm för att hämta bilen hos päronen..
*Red 2st fina hästar hos min tränare, en 6 åring och en 9 åring :)
*Longerade Sini som var helt jämn och fin bak nu! :DDDD
*Tog in alla hästarna som var som stora snömonster, varav 2st hann rulla sig i boxen innan jag fick av dem de blöta täckena...
* Grävt fram bil, kört på helt oplogade vägar i snöstormen, tog Kommunen ledigt i går eller???
* Söndagens kost bestod av 17 liter kaffe, 1 semla och 1 vinerbröd. hmm undra på att man var slut kl 20 ?....

Nu är det bara 3 dagar, sen åker vi till FJÄLLEN!!!!!!!!!!!!!!ska bli så jävla underbart!

och när vi kommer hem, SKA DET VARA VÅR!!

Kram


Onsdag, med huvudvärken från helvetet

Ajaj mitt huvud har inte varit snällt mot mig i dag, har gått runt här hemma o kisat hela dagen för jag haft så ont i skallen! men mot sena eftermiddagen blev det faktiskt lite bättre, ett långt samtal senare med en fin vän gjorde mig på bra humör, och sen har jag även fått ett annat roligt besked under kvällen :)

Tänkte dela med mig om vårens planer för Rozzini:

Mars:
Det som är kvar av mars kommer att bestå av fortsatt jobb med att förbättra alla i princip alla övergångar, för att vi ska bli bättre på att gå mellan passage-piaff-trav utan att ändra takt och form så mkt som vi gör nu.
Det är inte lätt och kräver mycket tålamod men det blir bättre tycker jag :)! blir ingen mer träning för Ylva innan vi åker till fjällen nästa tors, så jag får öva på själv. Måste också se till att jag övar mera på galoppsaxen, så lätt att man låter bli att öva på det som är svårt!

April:
*Förhoppningsvis 2-3 tillfällen för Ylva
*(Inspirations clinic för Patrik Kittel 2/4)
*7/4 Programridning för Birgitta Bergsten, SB1an ( om jag vågar ;) )
*25/4 Tävling Högbo Int 1

Förutom att jobba med lösgjordheten och formen, fortsatt träning på övergångar i passage-trav samt öva den svåååra piaffen. Rida linjerna i SB1an, sätta i hop till programmet och öva hemma. Förhoppningsvis smälter banan ute i april, så jag får hjälp av min kära vän spegeln!behövs till den där svåra galoppsaxen vill jag lova...

Maj:

*fortsatta träningar för Ylva
*16/5 tävling Gnesta, debut i SB:1an
*ev tävling Djurgården 22-23/5

Juni:

*19-20 juni meeting Finspång, Int 1 samt SB:1an


Så ser planerna ut för Zini i vår, snacka om utmaning vi har framför! Längtar redan till nästa ridpass i morrn, vill öva öva öva, kommer få absitnens i fjällen!

För att hitta motivation lyssnar jag på Eric Grönwalls skiva och kollar på fin ridning på
http://helgstranddressage.com/ snacka om att man får sitsinspiration av att se Anna Blomgren rida!


Min fina älskling :)

Zini har också bytt box eftersom den nya hästen i stallet inte trivdes 100, så nu bor han här:

och det funkar det med, men jag tror han saknar sin förra boxgranne lite :)
Dom var alltid så söta och stod såhär:


Ja det var nog allt för nu!


Kram

Godkväll

Oj vad jag har bloggat dåligt senaste veckan, har noll inspiration för tillfället. Träningen för Ylva i tors gick iaf jättebra, fick öva på SB1an saxen vilket inte är det enklaste, men känns inte omöjligt. var duktig i passage o travarbetet, fick till bra piaff med Ylva brevid. Fick tänka lite mera på stället och då blev det bättre, eftersom han promenerar för mkt i piafferna. Han känns glad o fräsch att rida och det är väldigt kul, det viktigaste för mig.

Efter det har han tuffat på bra, var spänd i söndags för han fick syn på esilagebalarna utanför ridhus fönstret ( dom har legat där hela vintern) men just då var dom väldigt farliga, så det passet var han lite spänd och ofokuserad, men ikväll gick han bra igen.

I morrn tror jag att det blir en tur i skogen, ska ut på morgonen eftersom jag har ett ärende på fm, sen innan jobbet. Man får ju passa på när det är ljust ute!

Har dragits med skitjobbig huvudvärk senaste dagarna, och bara känt mig stressad och trött på samma gång. Det är underbart att ha stallet att "fly" till på kvällarna efter långa jobbdagar och bara försöka koppla bort alla siffror och jobbtänk. Men samtidigt blir man ännu tröttare, jag längtar så grymt till nästa tors när vi åker till fjällen i fyra dagar. Och veckan efter det är det påsk och då blir det 4 dagar ledigt igen.
Det behöver jag!

Nu ska jag kolla lite TV o sen sussa...


Bra träning!

I går var det så skönt att rida! ensam i ridhuset till en början, sen fick jag sällskap av en annan duktig dressyrryttare :)
Var så varmt att jag red i mina dressyrstövlar! nu får de vara slutridit i fårskinnstövlarna
Underbart att ha riktiga stövlar på sig igen, och de gick att stänga på första försöket oxå ;)


Kvällslyx med tomt ridhus :)


Underbart att våren verkar vara på gång nu, tjoho!!!

Vårkänslor!!!!

Hej!

nu är jag på gång igen! förra veckan var en riktig jobbig vecka eftersom det kom ännu mera snö och va jättekallt, då kände jag att jag inte orkade mera! fy nu får det vara nog med vinter, tappade all lust att göra nånting alls.
Men som tur va blev lördagen mkt bättre, red tidigt på morgonen ( dock i kyla!) men på dagen satt jag i 15graders solsken mot en vägg, ljuvligt! Tänk vad solen kan göra med humöret? :) Sen fick jag även ett väldigt roligt besked under dagen, återkommer när jag vet mer ;)

Söndagen var ridhuset bokat hela dagen, så Rozzini fick vila, var rikigt varmt i solen och det började smälta på några ställen!!!! i går var det 6+ inne i huvudstaden och när jag gick från tåget hem från jobbet kl 17,30 var det ljust ute!!! yes, den här veckan har jag fått tillbaka min energi! har också tagit mig i kragen när det gäller min egen mat, var ju på G nångång i jan, men har inte haft nån lust eller energi att orka fortsätta. Men nu så jäklar ska sommarformen till! ;)

Ikväll ska det ridas och trimmas ordentligt, på tors kommer Ylva och har träningar, ska bli roligt!


Börjar också bli lite tävlingssugen, tänk var härligt det är att rida när det inte är vinter!
Jag längtar tills man kan sitta i kortärmat o trimma på utebanan, åhh stanna nu vår!


Kram!


Trött ons men ett steg närmare helgen...

I dag ska mamsen tömköra för Anders Eriksson, hoppas  d går bra för dom. Har ingen möjlighet att vara där o kolla eftersom jag måste jobba.

Längtar till helgen, då ska det övas på piff o puff :)kram från en mkt vintertrött Sofie