Placering i Eskilstuna i dag!:)

MSVA:1an i Eskilstuna gick verkligen bra idag! programmet flöt på bra utan några missar och hade en fin känsla hela vägen. Var jättenöjd med det! Inte så ofta man får till en bra känsla inne på banan! vi fick 64,5% och 66% av huvuddomaren (rekord wiee!) superglad för det :)))))))

Startade först i klassen, så det blev en ganska lång väntan eftersom jag låg kvar på placering hela tiden. Men trodde inte att det skulle räcka hela vägen, men det gjorde det och vi åkte hem med en 6:e plac! alltid kul när man väntat hela klassen ;) Ylva och Champion gjorde ett fint programm med lite små missar och fick strax under 61% vilket jag tyckte var lite snålt.

Nu är jag så trött, har suttit och kollat på Em finalen, Shit vilka hästar!!!! Parzival, Totilias och Sailnero ojojoj!!!! Fy fan vilka ritter, rysningar!!! Scandic var också grymt fin, vilken näst sista piaff, wow! kommer bli kanon han med!

Nu väntar sängen och sovmorgon i morrn!!

Natti

Vi har flyttat! :)

ja eller i allafall har Rozzini det :P I tisdags fick jag besked att det gick bra att komma till den anläggningen som jag var och kikade på för två veckor sen. Nu när Sadova inte är kvar längre, hade jag funderat på att flytta Sini närmare där jag bor och till ett ställe som hade ridhus på skrittavstånd. Jag är så trött på detta pendlande och körande med släp var eviga dag, visst på bana ute kan man rida, men bara typ 6 månader om året i den här landet :P.


I tisdags var han jätteupprörd när han blev själv hemma, så jag var så glad att vi fick komma till det nya stället direkt samma kväll!Stället vi har flyttat till heter Tuthammaren, och ligger ca 10min med bil hem ifrån mig :) Dom har ett sprillans SUPERFINT ridhus 20*60 som är stort och luftigt och ljust med massa fönster. Otto matta och Terratex som botten... :)
Det finns också 2st utebanor en lång och en kort, och en anlagt ridväg, och terrängbana ( kanske inte nåt som vi vågar använda, men endå!) Anläggningen är under uppbyggnad och det kommer också ett nytt stall i anslutning till ridhuset. Men det är inte där vi står, (det är fullt) utan i det "lilla stallet" som ligger 5min skrittväg från ridhuset. Ett litet mysigt stall med 4boxar, (blir lite mindre lyx än i det nya stallet, men är rätt så mkt "snällare" mot plånboken :) hehe).

I går var jag där hela dagen och fixade utsläppet, eftersom jag vill vara där och se hur han reagerade på den nya miljön. Han skrek en stund i hagen och sprang lite, men efter lunch var han mycket lugnare. På tisdagskvällen när vi kom dit var han coollung och hittade direkt en kompis i boxen brevid :)

I går var Per S och hade kurs hela dagen, så jag satt såklart bänkad på läktarn! väldigt kul och givande, massa inspiration får man! I lunchbreaket red jag själv i ridhuset, eftersom det vräkte ner ute, han var lite spänd och det kändes under hela passet, men jag var endå rätt nöjd, det kändes att han inte riktigt hade landat på det nya stället, mycket nytt att titta på innan han kommer till ro! Men när jag var tillbaka till stallet efter ridningen, var han mkt mera avspänd, så jag tror ridpasset var väldigt bra för honom.

I dag ska jag ut och klippa och sen rida, veckans ridplanering fick ju styras om eftersom flytten kom i vägen. Så ylva kommer till tuthammaren och har träningar i morgon efm, blir perfekt att få hjälp dagen innan!.

Ska ta med mig kameran i dag också, om den är laddad :P

Ha en bra torsdag!

Tisdag

Det här är min sista semester vecka som börjar nu! :( så jag hoppas den går saaaakta...

Så här ser ridningen ut i veckan:
Månd: Dressyr, rida programmet
Tis: rida igenom programmet
Ons: Ylva träning
Tors: Lungt/ut i skogen
Fre: Ylva träning


Ridningen gick jättebra i går, red igenom MSVA:1 an och det gick bra, måste bara dubbelkolla hur skritten går! Det är alltid den som man glömmer bort, lustigt!

I dag är en väldigt tråkig dag, för i dag kommer Sinis sällskapshäst Sadova 27år, att springa vidare till himlen..
Hon har alltid varit superpigg men nu senaste tiden har vi märkt en förändring och då vill vi inte vänta längre, vi vill säga hej då innan hon blir sämre. För hennes skull. Det kommer bli jättetomt i stallet nu, hon har ju funnits där varje dag i hela mitt 24 åriga liv. Men jag måste tänka att hon kommer få det bättre på de evigt gröna ängarna...

Jättebra träning i dag!

Sini var jättefin redan från första början i dag! så kul att rida då :) Övergångarna från i går "satt i" i dag och han var mycket lydigare och jag hade mindre i handen. Formen känndes också stadigare i dag och jag tyckte han jobbade bättre med hela kroppen. Passagade ett helt varv jättefint och tog verkligen i!

Hoppas på att det inte blir regn i morgon, skulle behöva komma ut på utebanan och rida igenom programmet, hoppas det blir sol i morrn! annars får jag vell plåga mig i regnet :P

Sen var jag till tuthammaren och filmade när Ellie red Sune ( sin 3åring) i dag var det mycket att titta på stallbacken men inne i ridhuset var han koncentrerad och jätteduktig! Han är verkligen fin, kommer bli kanon tror jag!

Nu blir det lördagsmys, kram :)

Dagens träning

Gick helt ok! :) han var lite het eftersom han vilade i går, så i början var jag lite frustrerad och för passiv. Lätt att glömma bort att rida och driva även om man sitter på en het häst! Så sen flöt passet på bra, mycket galoppövergångar med ökningar och upptag, viktigt att köra nu inför tävlingen nästa helg. Sitter och funderar lite på hur jag ska lägga upp träningen inför lördag, jag vill att han ska kännas fräsch och glad men också såklart loss och fin i kroppen.

Ska fundera ut en plan i kväll :) och memorera programmet också såklart!


Vid en tävling i Lidköping, ska bli jättekul att tävla nästa lördag! :)

Programridning

Japp i går var vi på tuthammarens ridcenter och red programridning. Valde att rida Intermedieren eftersom jag troligen ska starta den senare i höst. Jag gillar verkligen det programmet, det är följsamt och lång galoppdel vilket är en fördel för oss.

Nu behöver jag börja fokusera på tävlingen nästa helg och MSVA:1 an som jag ska rida då. Har inte startat den sen Vansbro förra året! Så jag behöver verkligen börja memorera det.

Nästa vecka ska jag försöka få in två träningar för Ylva, hon har varit bortrest den här veckan så det blev ingen träning då.

Sini får nog ta det lite lungt i dag, blev ju rätt tufft i går.

Ha det!

Hej!

Nu är jag tillbaka här igen, känns lite bättre lite mera hemma här :) blev ju verkligen bloggtorka på den andra andressen också :P

I dag har jag varit med Maggan och hennes 4åring till Tinne och tränat. De slipar inför kvaliten och championatet som går i september. Gick jättebra, verkligen cool för att vara så "grön" och ung, tar det mesta med ro och är koncentrerad för det mesta och jobbar på. Det går framåt hela tiden.

I morgon ska jag på programridning och rida Intermedieren, ska bli kul! Är tänkt att vi ska starta den på Djursholm i mitten av september och vi har bara startat det nya programmet en gång tidigare, så det blir bra att rida igenom det för en domare nu i god tid.

Nästa helg drar vi i väg över dagen till Eskilstuna och rider en MSVA:1, Ylva åker också dit med sin 8åring Champion, så bra att ha henne på plats, finns inget bättre än att ha sin tränare med på tävling ;) Vi skulle ha åkt till Örebro i september men dom ställde tvärt in! så då fanns plötsligt inga tävlingar alls!bara en massa MSVB överallt :( Men sen hittade vi tävlingen i Eskilstuna och anmälde dit, spelar ingen roll att det är MSVA:1 an som jag inte gillar, det får bli det i brist på annat! och jag måste sluta tänka att jag inte gillar det programmet, så hemskt är det inte! måste tänka positivt nu inför tävlingen :)

Har fått lite halsont nu på efm, så jag tänker ta en kopp te nu och bara ta det lungt hela kvällen, jag har ju faktiskt semester så då kan jag passa på att ta det lungt, så skönt :)

Ha det fint!