Besök i Gnesta

Åkte ner till min kompis Maggan som flyttat till en gård i Gnesta, i onsdags. Var jättetrevlig och fick massa inspiration, som plåster på såren för att jag inte kan rida nu. Rozzini är dock lite bättre, sprang lite med honom i morse och ja han är fortfarande halt, men det är väldigt mycket bättre. Håll tummarna!!! för på ons nästa vecka är det meningen att jag ska sätta igång och rida lite lungt, jag vill så gärna att han ska bli bra nu!


Zini och Rohan myser lite innan utsläpp, Zini går i grushage nu. Blir nog så en vecka till ( minst) innan han får gå ut i större hage. Så han inte rejsar runt och blir mera halt igen!

Blev en supertrevlig tripp i Gnesta, massa snack att ta igen, stall att inpektera, hästar att kolla på och jag fick också rida! jag red deras lilla Silver Boy ( D-ponny), var hur kul som helst, som en stor häst i ponnyformat. Har glömt hur kul och "lätt" det är att rida ponny, kanske ponnyberidare vore nåt att satsa på ? ;)


Silver!


Nya stjärnan Bonsan, vi var iväg till Lövsta och M red för Tinne, där var det fullt med fina hästar och duktiga ryttare att se på, roligt! B gick kanon och var superfin.

M:s äldre tävlingshäst Biglik såg super fräsch ut, så det kommer nog gå riktigt bra på Ericsberg i helgen!


Skön utsikt från altanen...

Ni kan se mer på Maggans hemsida!
www.osmunddressyr.se


Nu är jag hemma igen, och idag ska jag nog bara ta det lungt och vila upp mig inför måndag, då börjar jag jobba igen! Har varit i stallet på morgonen, och jag funderar på att åka till Ericsberg och kolla på tävlingarna i morrn. Skulle vara kul, får se om det är några som hänger på.

Ciao!


Vet besök i dag.

Gick endå bra hos vet i dag, är verkligen nöjd med henne! Hon är väldigt skicklig och bra tycker jag.
Var halt vä fram och höger bak som jag också trodde, plus att han hade böjprov rek på vä bak också. Inte heller förvånad över det, har "misstänkt" båda bak ett tag.

Så nu är han behandlad i bakknäna och armbågen fram, och lite muskulärt också, nu väntar 10 dagars vila till sen ska vi sätta i gång i skogen i 2 veckor innan återbesök.

Känns bra att ha fått en diagnos, som jag verkligen litar på! sen kan man ju inte veta allt 100 men det känns iaf rimlig så som hon resonerar, vi har rätt lika "tänk". Håll alla tummar för att min prins snart är pigg som en mört i alla benen...

Kram

Dystert i kväll..

När jag kom till stallet på efm för att ta in hästarna hade Zini blivit sämre! han måste ha snubblat/vrickat till sig på sin redan onda fot, känns inte bra alls :/
Nu får han boxvila och BoT runt om, på måndag blir det vet.besök. Hoppas på någorlunda positiv diagnos... Känns riktigt jobbigt nu faktiskt, så jäkla onödigt att han skulle bli ännu mera halt nu när jag tyckte att han var lite på bättringsvägen.. suck jag är riktigt less på det här nu!

Nu till nåt annat, hade tänkt att skriva i går om hur jag fodrar, men glömde helt bort det, så det kommer här i stället. Foderstaten varierar lite efter arbete, spec nu sommartid när dom äter mera i hagarna, då drar jag ner på hösilage. 

Havregivan ligger mellan 1kg (nu när han vilar)-1,5kg när han är i normalt arbete, han har mkt nerv både utanpå och energi i kroppen, så han behöver inte mer än så. Fördelas  morgon/efm/kväll
Hosilage ca 10kg-15kg under vintertid, nu under sommaren äter han ca 5kg, eftersom dom har mkt gräs i sin hage, och han äter inte höet om jag fodrar med mera. Fördelas morgon/lunch/efm/kväll
Mineraler ca 2dl i pelletsform, ges på kvällen
Betfor ca 1 krafftmått blötlagd betfor, ges på efm vid intag
Olja 1dl på efm
Glucosamin 1 mått på efm

Bvitaminer, höst och vår
 
Rozzini dricker inte ur vattenkopp, vi har aldrig haft vattenkoppar i stallet, och när vi flyttade till det nya stallet på Tuthammaren har jag inte lyckats få honom att dricka ur vattenkopparna, han är helt enkelt livrädd för dom. Och han dricker väldigt bra och mycket ur hink så jag ser ingen anledning att sluta med det. Plus att man har bra koll på hur mycket dom dricker.


Ja det var lite om fodret! nu måste jag knata till köket och käka nåt!
håll tummarna för att Zini snart är bra igen...


kram

Vilken bra fredag!

Den här fredagen har varit riktigt bra hittils! började med att åka till Lövsta på fm, för att kika på M som skulle träna för Tinne. Dock låg dom lite efter i tidschemat, vilket inte gjorde mig nåt (:) så jag hann med att se flera fina hästar, och Tinne rida 2st, inspiration på hög nivå!

Sen åkte jag vidare till Citygross, första gången jag var där, men deras hästavdelning var ju rätt bra! Dom hade riktigt bra priser på foder och tillskott, så det blev både Bvitaminer och Glucosamin. Lite pälsglans, olja och salt slank också ner. Prövade en lättviktshjälm från Jacson som var snygg faktiskt, dock fanns inte min stl, får hålla utkik efter den...

Har också hunnit med att hämta ut nyklackade skor, mina favoritjopdhurs som jag glömt bort nu när det är sommar, men dom fanns kvar, som tur va =P Shoppade loss inne på Intersports Rea, kan rekommendera den! dom hade massa fina piké tröjor för jättebra priser. Det är ju sånt som går åt i stallet :)

Nu ska jag åka och möta upp mammsen, vidare till stallet och sen hem till päronen för middag ikväll!

kram

Torsdag!

Ja så var det torsdag och det är riktigt varmt i dag också! vi har 28 grader inne, inte så skönt!
Har varit i stallet på morgonen, Zini har fått på sig en ny lite finare flyghuva som jag tror han gillade. Nu ser han inte ut som en dum åsna längre =P Fick nyss tag på vet, och det verkar som vi får komma på måndag! hoppas hoppas, håll tummarna :)

Har betalat lite räkningar till morgonkaffet, skönt att ha det gjort, annars består vell dagens planer av inte så mycket:), behöver jag åka och kolla på ny hjälm! och hämta ut några jodphursskor som jag glömt att jag har på omklackning, opps!


Sen kanske det blir en tripp till M i Gnesta för att kolla in hennes nya stall och pållarna som har kommit hem, måste se lite fin ridning, har sjuk ridabstinens ska ni veta.. På månd-tis kommer troligen Peter och har träningar hos oss, då ska jag vara med och kika! Måste också städa/tvätta box på måndag, det blir verkligen fräscht i stallet när man har gjort sommartvätten :)

Hej svejs!

Rozzini fortfarande halt

Han tappade ju en sko i förra veckan ( på den foten han är halt på) så kunde inte hovslagaren komma tidigare än i måndags när det skulle vara skoning " på riktigt" eftersom han har PG, tar det alltid några dagar att beställa för hovslagaren och det gjorde att det drog ut på tiden.Nån som vet vart man kan beställa PG som privatperson? Men nu har han nya skor och är fortfarande halt, kan klart se att det är vänster fram men jag undrar om det kan vara något i bak också, svårt att se!

Så nu jagar jag min vet som inte vill svara, hoppas kunna få en tid så fort som möjligt. Eftersom vila inte verkar lösa problemet. Men dock har han blivit lite bättre än vad han var tidigare, då var han halt i skritt, det är han inte längre, plus att det knappt syns i högervarv.

Men jag blir så less, varför kunde jag inte fått rida en massa nu när jag har semester??? när jag äntligen haft lite TID?! jag blir tokig...

Hade tänkt att nästa tävling skulle vara i Sundsvall 4-5 sept ( Gerge/Int 1) hoppas hoppas han är i gång snart!

Här är en länk om ni  vill kolla på YR/Junior EM
http://www.clipmyhorse.de/en/live/channel/1/

Kram


Vad har hänt?!

Varför ser man inte ut såhär i sadeln längre?
JAG VILL BLI SMAL IGEN!!! fan att det ska vara så svårt.. suck

lägg på en 7-8 kilo så har ni mig i dag... bara ut å springa då!

det är inge kul att bli äldre :S

Back home!

Yes nu är jag hemma igen, superskönt! är fulladdad med energi och inte så mycket planer, så nu klättrar jag på väggarna snart!

Var i stallet i morse och pussade på min älskling, han såg riktigt glad ut att jag kom :)) hittade inte den tappade skon tyvärr, och han är fortfarande halt ( på det ben han tappat skon, så det är riktigt svårt att veta vad som är vad nu)

Efter lite pyssel där är jag nu hemma och vet som sagt inte vad jag ska hitta på, men nåt blir det väl! :)

Kram

Snart hemresa!

Nu sitter jag på en seg dator på hotellet och väntar på bussen till flygplatsen.
Vi har haft det underbart, men som ni förstår har jag nu en grym hästabsitnens! I morrn blir det en lång dag i stallet, haha =) hoppas mest av allt att Zini är bättre än när jag åkte, längtar så efter honom!

Nu måste jag sluta, har inte så mkt surftid kvar här :)

Syns snart hemma!!!

kram

Rozzini på bättringsvägen ?!

Oj vad hett det är, sommaren kunde ju inte startat bättre än såhär! :)

Zini har stått i sjukhage hela veckan, har gått "gräspromenader" och kollat av honom på lina. Och i tors tyckte jag att han var bättre, inte helt ren, men bättre än i måndags.
Nu får han vila en vecka till eftersom jag åker bort, mamma ska pyssla om honom och gå promenader. Så hoppas jag att han är ännu bättre sen. Tror jag ska åka till min vet för en allmän kontroll också innan semestern är slut. Tror jag ska låta Björn få köra honom med laser nästa gång han kommer också, få en liten check på gamlingen alltså ;)


Kram på er!