Ljusare tider?!

Snö och sol! visst är det kallt men också härligt med ljus! Är så glad för att den mörka novembermånaden snart är slut.

Lite kort vad som händer framöver ( jag försöker fokusera på dom här positiva sakerna för att orka just nu )

5/12 Jullunch med stallgänget ev flytta B till Tuthammaren
9/12 ev Ylva träning
10/12 ev Ledig, julbord med nya jobbet, fixa håret
12/12 Julbord med päronens firma ( familjen )
16/12 Julfest med nuvarande jobbet
17/12 min syrra kommer hem från Italien!
24-26/12 Julledig!
31-2/1 Nyårsledig!
5-6/1 Ledig!
22-23/1 Helgkurs programridning med Roger Ohlsson
24/1 Börjar min anställning på mitt nya jobb!!! = pendlarlivet är äntligen förbi, wihooooo!!!
Då ska jag börja gymma på mornarna med en kompis, gymmet ligger i lokalen mitt emot mitt nya jobb :)

Under den här tiden hoppas jag på bra träning med båda hästarna och därimellan en massa roligt adventsmys, jul och nyårsfirande i massor! Jag är en äkta julnörd och älskar verkligen den här tiden som kommer nu.Globen!

Hej,
nyss hemkommen från Globen, vi var på küren i år. Kändes som att man hade velat se mer, vi får styra upp det till nästa år! Sjukt bra ekipage som var så härliga att se, Anky gjorde en fantastisk uppvisning, jag har aldrig sett Painted så fin.
Många duktiga ryttare att hämta inspiration ifrån!

Blev en sväng på mässan också, hittade inte så mkt, men fick iaf med mig ett nackunderlägg och en "hår dounat" hem, och så ridsport såklart, obligatoriskt ;)

Fanns mkt fina kläder på mässan, men hade inte riktigt ro att kolla på allt.
Här är en snabb uppsättning som jag slängde ihop när jag kom hem, där har jag använt dounaten, visst blir det rätt fint? Sen kan man ju piffa till det lite extra med fina hårnålar osv när jag väl ska tävla.

Nu ska jag försöka njuta av adventskvällen, känns som veckorna framöver är lite tunga nu, man vill mest vara ledig och sitta inne i värmen ;) . Vi har -15 grader här, känns lite för kallt! Jaja snart är det jul.
Kram!

Snöig lördag

I dag har jag äntligen kunnat rida Biggo! även fast det snöade, var det inte så kallt o blåsigt som det vart tidigare i veckan. Ville dock inte ut och köra transport, så jag red hemma i djupsnön. Härligt tyckte Biggo som var jättefin! :)
Zini gick superbra, red ett ganska lätt pass i ridhuset. Rider helt utan sporrar på honom nu, och han går jättebra så.
Gjorde mkt tempoväxlingar, och öppna/sluta/förvänd sluta i både trav o galopp på långsidorna. Verkligen en superbra övning. Gjorde galoppslutor mot spegeln, växlade mellan samling och mellangalopp i dem, det är oxå väldigt bra att göra om man vill få lite mera böjning och checka av att hästen är med.

Advent även i ridhuset...

Zini nästan klar för ridning, vet inte vad den sura minen beror på ;)
Så här söta minishettisar bor på samma gård som Biggo!
Stor och liten, Biggo t.v
En snöig och glad Biggo kom till grinden när jag kom :)
Så gulligt!

Söta små ponnyer finns det också!helt bedårande..
I  morrn väntar Globen och kür, spännande!

Titta!

Nämen är det inte en nyklippt o fin häst!?

:)
MYCKET hår blev det!
Nu ska jag kolla film o ta det lungt, huvudvärken vägrar ge med sig!!

Resumé av tävlingsåret 2010

Kan inte fatta att 2010 snart är slut, jag tyckte nyss att det började! Tänkte sammanfatta de hur tävlingsåret varit, så jag "snor" Ankies idé och gör nåt liknande ;)
Det blev väldigt få tävlingar i år, dels var jag lite seg att ta mig ut, väntade ända till sista april med att rida första tävlingen! såhär i efterhand kan man ju vara lite bitter över det kanske, att jag inte passade på att åka på fler. Men jag minns nåt om att det var en helvetisk vinter som aldrig tog slut, kan ha haft nåt med det hela att göra.
Red årets första start med Rozzini i Högbo i slutet av april, klass Intermediere 1.
Var jättenöjd med ritten och fick precis under 62% ( mitt resultatmål var och är 62% och högre )
Tyckte jag fick till bra ridning inne på banan, Zini var taggad och med på noterna.
Första tävlingen med nya Döbert kandaret :D

I mitten på maj åkte vi till Gnesta för att göra den tokläskiga debuten i Svår B.....
Åkte ner en dag innan och bodde hos Maggan, Zini stod på tävlingsplatsen. Det var nog jättebra att vara på plats en dag före, bra för nerverna och hinna rida dagen före på plats. Jag var så nöjd med debuten i den här äckligt svåra klassen, shit vilken utmaning det är! Men så otroligt grym känsla när man har gjort det! Programmet var långt ifrån perfekt som det ofta är när man debuterar, fick lite bensinstopp i första piaffen, passagen var okej. Likadant i andra passage-piaff-passage svängen. Men galoppdelen gick över förväntan, klarade saxen, båda serierna, så glad att jag satte alla bytena i varje! ( koff 2), piruetterna. De tvärbranta travslutorna var oxå okej. Fick nästan 59% och var så jäkla glad över det!! Mitt stora mål att ha ridit Svår B vid 25 års ålder hade just avklarats, och vi hade inte gjort bort oss!
Efter ritten i Gnesta, här har vi precis fått %en !
Sen gjorde vi en start till i SB1an, efter den starten lärde jag mig en viktig läxa som jag aldrig kommer göra om. Starta aldrig en sån svår klass om hästen inte går bra veckan innan, det blir INTE lättare på tävling. Vi åkte till Finspång iaf, fast vi inte haft någon bra vecka innan. Jag trodde det berodde på att jag var spänd och ville för mycket, eftersom Zini i princip aldrig går dåligt. ( han bet sig bla i tungan hemma och kändes lite knackig, men jag trodde då att det sistnämnda berodde på skoning)
Inne på banan kände jag verkligen att det var nåt som var fel, han gick inte fram och kändes ojämn, i första passagen slängde han upp huvudet och la tungan över ( som han gjort en gång på värmningen också, och det har ALDRIG hänt på de 7 år jag haft honom) fick lägga en liten volt och börja om i passage, sen var det bara en lång kamp in i mål.. fick såklart jätteblyga % runt 55... det blev en tung resa hem från Finspång. Och jag kände helt klart att något var fel med Zini.
Finspång
Trötta och varma efter ritten...
Efter det började en lång resa av vetrinärbesök, först hos en vet som jag fick bra förtroende till en början, som till slut i princip "dömde ut" Zinis alla chanser att bli bra utan att varken behandlat eller hittat vart felet satt. När vi åkte därifrån den dagen kändes det som att min värld hade rasat samman. Men jag tänkte inte ge mig så vi fick tips om en bra vet på Mälarkliniken och behandlade Zini där under hela hösten, och han blev mycket bättre! Nu är vi ju somsagt i gång och rider igen, men tar det fortfarande lungt med samling och rider lugna pass. Vi har inte varit in på någon "slutkoll" då jag ville fortsätta att sätta igång lite till och se hur han reagerade. Och han har bara blivit bättre! Var rädd för att han bara skulle bli stående och bli ännu mera behandlad. Han är endå snart 18 och behöver vara igång i kroppen för att inte tappa för mycket. Plus att man måste tänka på att han har gjort och gått väldigt mkt, det är inte konstigt om han kanske är lite sliten här o var. Jag försöker verkligen att göra lite extra för min prins nu, i form av extra omvårdnad, variera träningen ännu mera osv. Bla får han IR terapi, Glucosamin, stretching mm. Allt för att hålla honom på gott humör!
Någon gång under hösten kom Big Bang in i mitt liv, det var som att det var meningen! Det var precis när Zini var behandlad och bara stod och gick skrittpromenader. Elin tog kontakt med mig på facebook ( tack för det fejjan! ) efter hon läst en status uppdatering jag gjort om att livet var så tråkigt utan ridning el nåt liknande.
Efter en provridning var jag fast! jag gillade verkligen Biggo! Även fast han är 9 år och har mycket kvar att lära kändes det som att det fanns en väldigt bra häst i honom! Eftersom han står bara 5 min från Rozzini så har det funkat riktigt bra att ha båda hästarna i gång. Elin rider några dagar i veckan, så för min del blir det ca 2-3 dagar/v. Nu är det tänkt att han ska flytta till tuthammaren för en träningsperiod. Så vi får närmare till ridhus flera dagar i veckan, jag hoppas att det kommer att bli bra!
Sista tävlingen på året blev med Biggo! vi åkte på kvällstävling i Sigtuna den 17 nov och red en LA:6. Var nöjd med honom för att han var positiv och tyckte om att visa upp sig. 58% fick vi efter många missar som berodde på missförstånd mellan oss.
BigBang e. Donnerfly
Jag gjorde också en start i LA4 i april med Ylvas 6åring Bouqet, vi red som reserv i div 2 laget och hjälpte till en 2a plac för laget. Hade 62% på en väldigt tittig häst.
Jag ser verkligen fram emot 2011 och har grymt stor inspiration att vinterträna nu! Jag hoppas att Zini kommer igång så pass att vi kan ut och starta lite igen, jag skulle gärna vilja rida några fler starter i bla Int 1.
Med Biggo är först resultatmålet att han ska kvala till MSVB, vi ska öva in bytena så han kan gå MSVB och jag hoppas att kvala klart i MSVB under hösten 2011, så han är kvalad till MSVA till 2012.
Men hästar är hästar och allt kan hända, men mål det måste man ha!
Nu längtar jag till att få se fina ritter i Globen på söndag, wiee vad kul det ska bli!
Kram


Skitmåndag

Åh vilken ångest måndag! Jag avskyr verkligen måndagar, och idag har inte vart nåt undantag. Såna här dagar är jag sådär patetiskt ynklig och har ångest över allt och inget. Jag ältar hela dagen att det är så synd om mig och mitt liv är så " hemskt och tråkigt". " Varför är inte jag född med silversked i munnen? varför kan inte jag ligga vid poolen och dricka champangne hela dagarna?" o så fortsätter jag samma mantra hela måndagen. Tills jag börjar närma mig kvällen ( nu ) då kan jag möjligen bli på något bättre humör, men då krävs en god middag och bra på TV, annars gnäller jag över det också.
Såna här dagar hjälper det liksom inte att tänka att det finns dom som har det så mycket sämre och att mitt liv igentligen är väldigt bra, nej måndagar är den "officiella gnäll och tycka synd om mig" dagen.
Blev en snabbis till stallet i dag, hade ont i vänsterhanden ( som jag får ibland av ridningen ) så Zini fick vila. Att jag längtade väldigt mycket hem till min sambo kan ha vägt över det beslutet också....mjao =P
Nä nu tänker jag linda in mig i några filtar, lägga mig i soffan och låtsas som att den här hemska skitdagen aldrig existerat.
I morgon är verkligen världens vackraste ord.
Kram

Update

Hej o hå, vilken slö uppdatering det vart här då!

Här kommer lite snabb update ( bra för mitt eget kom i håg också)
Tors: Zini longering, Biggo vila
Fred: Zini promenad med mamma i skogen, Biggo lite trim på ängen med Elin.
Lörd: Zini ut, var jättetaggad, fick både galoppera lite på stället och passaga :)
Biggo: ut i skogen med mig, var dock lite svårt att få honom att koncentrera sig på att "jobba".
Sönd: Zini ridhuset, lite galoppjobb, kändes lite matt i början, kom i gång bra. Travade lite över bommar, och jobbade med rakriktning.
Biggo: Tror Biggo gick i skogen/på ängen med Elin.

Veckan som kommer:
Månd:
Zini lätt pass i ridhuset
Biggo: rids ut ( inte av mig)
Tisd: Zini, vila/promenad
Biggo: Trimma på ängen/ridbanan
Onsd: Zini ridhuset, Biggo vila
Tors: Zini vila/promenad/lätt jobb i ridhuset
Biggo: Trimma ängen/ridbanan
Fred: Zini ut i skogen, Biggo vila
Lörd: Zini ut ( men trimma lite ) Biggo rida på ängen/ridbanan.
Sönd: Zini longera? beror på hur mkt jag hinner innan Globen. Biggo vila


Nu börjar man acceptera att det är vinter igen! (bild från förra året)


Kram

Tävlingsdebuten avklarad!

Och det känns skönt! Nu tränar vi vidare under vintern och laddar för en förhoppningsvis grym säsong 2011!
Det var riktigt kul att komma ut och tävla igen, och jag önskade nästan att säsongen inte skulle vara slut, känns som den precis har börjat.

Biggo var taggad men skötte sig bra! Han var positiv och tyckte det var kul, inne på banan höll han igång motorn men blev lite nervös och spänd, han har ju inte så mkt rutin. Och det kändes lite som han tänkte " oj nu tittar alla på mig ska jag göra lite såhär kanske?" blev lite överkänslig för hjälperna ( men MKT hellre det!) så det blev lite missar både här o var. Så procenten blev 58%, så går det när man missar i koff! ;) men roligt att sitta på en häst som direkt belönas med högre betyg än 6 när man inte missar :) Hela tävlingen kändes positiv och vi är bara i början på startsträckan än!

Här är en lite suddig och icke zoomad film från i går! :)
http://www.youtube.com/watch?v=qssdFyqfHwo

Nu hoppas jag att vi får möjlighet att stå på tutis några veckor och trimma lite extra, tror det skulle göra mycket för oss!

Tyvärr blev det inga bilder eftersom det var beckmörkt!

kram


Packat o klart...

Äntligen hemma! har fixat hästar, Zini har blivit vaccinerad och alla grejjer är putsade och packade i skåpet i trailern, som nu står vid Biggos stall. Lite jobb men skönt att bara ha hästen att fixa i morrn på tävlingsdagen.
Biggo har gått på Zinis bett några dagar och han får låna hela kandaret i morrn, blir enklast så! Dock lite omatchat med svart sadel och brunt kandar, men det är ju snygga grejjer iaf ;)
Nej nu måste jag vila o ladda inför morgondagen, ska ju jobba först så det blir ju en lång dag...Men kul ska det bli! har dock inga förväntningar alls, utan tar det som d kommer.
Håll tummen!

Snart tävling för Biggo!

Hejsvejs!
I fredags vilade båda hästarna och jag med, var så sjukt trött så det var nog lika bra det. I lördags red jag Biggo på tuthammaren, testade att rida på en vanlig stång, han har bara gått på vippstång tidigare. Han fick låna hela rozzinis kandar, för jag orkade inte flytta betten, han blev riktigt snygg och går han bra ikväll kanske han får låna det på tävlingen ;) Han var som vanligt lite seg från början men kom i gång riktigt bra sen och travade så fint! Men jag fick jobba i galoppen för att hålla i hop honom, det är jobbigt! jag vet att jag anstränger mig för mkt när jag rider honom, måste hela tiden påminna mig själv om att det är han som ska jobba...
Sen hoppade jag upp på Zini, han var superpigg! Red bara ett lätt och kort pass. Vi skulle ju iväg på BRF festen så vi hann inte mera än så. BRF festen var så trevlig, jättebra ordnat! god mat och massa spex och rosor till alla som ridit i lag under året.
I går hade jag utsläpp, var inte så utvilad eftersom jag legat vaken o grubblat över en sak, aja vi får se hur det blir framöver..
Red Zini i ridhuset, han var lite stark och springig, massa övergångar och galoppjobb senare var han mera med på mina noter. Han passade också på att göra några byten i varje när jag skulle rida singelbyten mot spegeln, tyckte han själv var skitkul och vad kan man göra? skrattade bara åt honom, sötisen vill fortfarande visa att han är med i leken :)
Ikväll ska Biggo trimmas, och i morrn får han nog bara gå en skrittpromenad så han samlar massa energi till tävlingen på ons. I morrn ska alla grejjer putsas och jag ska packa skåpet och transporten.
Det ska bli kul, dags att börja tagga till lite bara!
Nej nu ska jag vila mitt huvud lite, har haft hemsk huvudvärk i två dagar nu...
:/

Biggo kanon på träningen!

Äntligen kom vi i väg och tränade, nu kunde varken snöstorm eller tappskor sätta stopp för oss. För jäklarns vad bra det känns nu! Big var så himla duktig på träningen fast jag knappt ridit sen förra träningen ( förra fredagen) dansade fram stundtals i traven och hittade jättefin galopp på honom också.

Han är så rolig och ambitös! Vi jobbade vidare på skolorna, som han inte riktigt kan än ( alltså han gör dom men inte så bra som jag vet att han kommer kunna, har inte riktigt hittat böjningen än så han blir lite hackig och tappar bjudning) Jobbade på att få ihop halsen lite till utan att korta honom för mycket, han är EXTREMT duktig på att samla och i går tror jag att jag fick honom att förstå att man måste fortsätta galoppera och inte göra halt bara för att man är så duktig på att samla, utan faktiskt fortsätta framåt i den galoppen. Två korrigeringar senare fattar han, jag älskar när det är så! :)

Red lite programdelar från A6an, kändes bättre än förra veckan, vi får se hur det går på ons ( tävlingen) är ju själv lite tävlingsringrostig..

Nu ska han gå pass på lördag och måndag och ta det lite lugnare sönd/tis, jag litar på hans matte att det är en bra uppladdning ;)

Kram på er!

Redan tors, träning ikväll!

Hjälp vad veckan går fort!helt galet, men skönt att det snart är helg igen :)
Biggo tappade en sko i tisdags så jag har inte kunnat träna i princip nåt, men i dag kommer hovis så vi kan rida på träningen ikväll, d är bra!
Eftersom vi ska tävla nästa ons blir det lite mer fokus på Big de dagar som är kvar, Rozzini får ta det lite lugnare.
På lördag är det den årliga BRF festen ( avslutningsfest i Björklinge Ryttarförening, där man firar alla framgångar under året) brukar vara trevligt! Dock ska jag upp o släppa ut hästarna på sönd så det får bli lungt, kanske tom sover hos mamma o pappa eftersom dom bor mkt närmre där festen hålls än vad jag gör. Vi får se!
Nu måste jag kila...
Ha det!

Snökaoset är här!

Och man blir lika chockad varje år! är det verkligen såhär jobbigt med snö? pulsa fram, bli blöt o kall, borsta o skrapa rutor på bil, blä säger jag bara!  Men man vänjer sig nog snart, så är det ju jämt. Nåt positivt med det hela är ju att det blir väldigt ljust o fint ute! i går kväll när jag skulle ut och ladda foderautomaterna i hagen var det ljust, jag såg faktiskt vad jag pysslade med. Det är härligt!

Zini gick bara lite lätt i ridhuset, han fick ju ljusakupunkur i måndags och på tisdagen, så därför skulle han bara gå lite lätt efter det. Han hade bara en ömn punkt kvar på rumpan i går, alla andra punkter som han reagerat på tidigare hade släppt! :) Kändes mjuk när jag red så det har säkert gjort honom gott.

Här är en länk till Annas hemsida om ni är intresserade, jag kan verkligen rekommendera henne!
http://www.ac-ljusakupunktur.dinstudio.se/

Nästa gång hon kommer blir före jul.

Snön satte stopp för mina träningsplaner med Biggo ( där han står finns "bara" utebana) och jag tyckte det kändes vågat att ut och åka med någon annans häst själv i snöstormen... Och han hade dessutom dragit av sig en sko så uppladdningen för Sigtuna känns lite sådär just nu! Aja det är ju en vecka kvar iaf, förhoppningsvis har han fått på sig skon tills i morrn så jag kan vara med på Ylva träningen, det skulle kännas väldigt bra.

Inte långt kvar till det är dags för Globen igen, jag ÄLSKAR Globen, men det gör vell alla hästnördar? kan ju inte bli så mkt bättre! dock fattar jag inte att det redan är dags, var sjutton har den här hösten tagit vägen?

Krma på er!


Ljus-akupunktur ikväll!

Ikväll har Zini fått ljus-akupunktur, riktigt intressant och han ska få behandling även i morrn och på tis. Han tyckte det var så skönt! och de ömma punkter han hade var oömma direkt efteråt. Spännande med lite alternativ behandling tycker jag!
 


Gick ett bra pass innan, väldigt taggad! det är kul! :)Rozzini bryr sig inte alls om Rulles försök till "lek" :)


Uteritt i fint väder i lördags,


Biggo efter ridning i lördags, pigg som en nötkärna! lovar gott inför tävlingen den 17:eNu blir det sent söndagsmys,
kram

Världens duktigaste hästar!

Träningen i går gick super! Det är så roligt att både hästarna är så duktiga och vill jobba och göra rätt.
Rozzini var först ut, han gick ett väldigt lätt pass, bara lite mjukgörande övningar. Ylva tyckte han såg fin ut och det kändes bra också, jättenöjd med honom! fick bra tips om hur jag ska tänka med bogarna, min egen kropp i höger varv mm.
Sen åkte vi och hämtade Biggo, han var taggad! Antingen berodde det på att jag hade klippt honom, eller så kanske han gillar att komma bort och visa upp sig? det kändes faktiskt så :) Härligt att han tände i lite.  Fick super hjälp av Ylva, hon var helt inne på samma linje som jag, dvs att han behöver bli kortare och att när han kommer till samlingen blir han kvick i galoppen och jättefin. Där blir också formen rundare och kortare. Om jag släpper ut honom för mycket blir han lite svår att manöverera, lite som att styra runt ett stort skepp!
Vi övade mycket enkla byten och fattningar, red också igenom LA6an, kändes okej, alltid svårt att rida program med ny häst. Men mamma var snäll och filmade, och det såg bättre ut på filmen än det kändes.
Var jättenöjd med Biggo ( även om vi är långt ifrån perfekt och mitt "slutmål") så måste man vara lite nöjd på vägen ibland också, det blir roligare så :)
I dag har jag sjuk träningsverk, och båda ska ridas i dag med. Ska försöka bada Zini, för han måste också klippas, brukar försöka bada innan för att spara på klippskären. Och jag hinner inte göra både och på samma dag. Han blev lite svettig i går så det är lika bra att pälsen åker av nu, alltid lika skönt när det är gjort.
Hoppas att jag kan fixa in filmerna från träningen, ska bara mecka lite med kablar o så = P
Nä ut och rida i solen kanske?
kram

Fredag!!!

Veckans härligaste dag!? speciellt när man är ledig som i dag! :D
I dag är det träningar hela efm/kvällen på Tuthammaren för Ylva, är så taggad eftersom det var så länge sen! Plus att det ska bli väldigt kul att få lite hjälp med Biggo!
Nu på fm tänkte jag göra sånt där som jag är dålig på att hinna med när jag jobbar och bara skjuter upp hela tiden, som att bada o klippa hästarna och städa stallskåpet! Jag älskar ordning o reda och grejjerna ska hänga nyputsade och i ordning. Men ibland i vardagen måste man liksom ge upp när klockan börjar närma sig 22 på kvällen o inse att det är dags att åka hem o sova, man hinner inte med allt jämt spec inte med ett heltidsjobb i Sthlm...
Men jag hoppas det ska bli bättre när jag börjar i Uppsala i janurari, jag längtar! kan knappt fortfarande fatta att jag fick det jobbet... :D
Avslutar med en gammal bild på mig och min förra ponny Madicken, -99
Hoppas er fredag blir gym!

Torsdag=fredag den här veckan!

I dag var det inte spec svårt att gå upp, eftersom det här är sista jobbdagen för veckan, i morrn är jag ledig! :)
I går longerade jag Rozzini, var lydig men blev piggare o sprang fortare o fortare ju längre vi höll på, så typiskt honom. Han såg iaf mjuk o fräsch ut. Jobbade på i en rund lite lägre form, det är bra att varva lite, även ha dagar utan samling.
Sen var det Biggons tur, jogging stod på schemat. Travade under lättridning, och lite galopp, låg o rund form hela tiden. Inte någon samling här heller i dag, kändes väldigt lätt o fin för hjälperna, den lugna veckan har nog gjort honom gott. På fredag ska han klippas! Och Zini ska badas!
Lite suddiga iphone bilder från i går...
Slänger in en lite finare bild som jag hittade i kameran häromdagen,
Jag groomar till Elllie o Sune (bilden) på 4års championatet i höstas..
Ha en bra tors!
Ikväll blir det bara soffmys för min del...

Början av v 44

Lite rapport vad som vi gjort i början av denna vecka:

Måndag
Biggo: Skrittade ut samt joggade ca 10 min på banan, har en lugnare vecka fram till fredag då det är träning!
Rozzini:Mamma skötte honom, red lite i ridhuset och han hade tydligen varit mer vild än tam.

Tisdag
Biggo: Vilade/joggade (Inte min riddag)
Rozzini: Red ca 45 min i ridhuset, fick sällis av Maria o Wallis, man måste ju passa på att träna i hop när man står på samma ställe, vardagkvällarna känns lite roligare då! Zini kändes mjuk o fin, lite snabb i benen och blev hetare o hetare under passet, hade rätt mkt i handen! Red mkt raka linjer, typ kvartslinjen mot spegeln, diagonaler mm för att hålla rakriktning o samma takt, övar ständigt på att hålla kvar lösgjordheten o samma takt o rytm oavsett vilken linje jag rider på. Han har en tendens att "leta" rörelser annars, ex går jag in på en diagonal laddar han för en serie nästan jämt, och då försämras galoppkvalitén. Så där måste jag lura honom lite och rida även diagonaler som bara är diagonaler utan massa konster... :)

Avslutade med lite öppnor o slutor, känns rätt bra, är lite rak i högerslutan men det släpper nog snart!

Ikväll ska båda hästarna gå, Zini ett pass i ridhuset igen och Biggo ska joggas.


Kram!