Det rullar på

Hej hallå! har inte så stora nyheter vilket är anledningen till att det inte blir mkt skrivet här på bloggen.
Ridningen rullar på utan stora problem, han börjar kännas bättre och bättre och det är kul. På torsdag ska vi träna för Ylva, det ser jag fram emot. Ska bli skönt att rida en ordentlig träning med hennes hjälp.

I går anmälde jag till säsongens första tävling, det blir i Gagnef den 16 aug och klassen är en S:t George. Jag valde att hellre åka dit, även fast det är lite längre, än att åka på en Sthlms tävling. Där är det alltid så mycket starter att det är risk att bli bortlottad.

Kram

Nu jädrar börjar det släppa lite!

I dag var första dagen efter igångsättningen (av den alldeles för långa vilan som jag aldrig mera tänker göra om!puh!) som det började kännas bra!

Jag fortsatte att rida med tränsbett i dag med och det kändes faktiskt helt ok, jobbade med att han ska vara lägre och rundare i formen, han vill gärna gå hög i nacken annars, så nu måste jag jobba superhårt med att få honom rundare i överlinjen igen, det känns som att vi har tappat bort det lite..

Det har verkligen varit en tuff vecka, man vill bara snabbt hitta tillbaka till den fina känsla jag hade innan vi fick semester.... :P
Men nu är det bara att köra på, i morgon funderar jag på att ta kandaret och rida lite mera rörelser. Nu har jag jobbat grunder och lösgörande hela veckan så jag tror det är dags att börja med lite samlande övningar nu. Jag har märkt att jag måste bli ännu mera noggrann att verkligen rida honom rund och låg hemma, så han inte blir för hög och spänd i nacken.
Då kommer han aldrig kunna börja röra sig mera genom kroppen. Jag måste även fortsätta fokusera på detta i höst emellan tävingarna så han kommer tillbaka till en lägre form och inte blir "låst".

Kram

Ridit med träns i dag

I dag tog jag tränset istället för kandaret, måste erkänna att jag är lite dålig på att variera mellan dem..
Men nu kändes det väldigt bra i dag med tränsbett så nu kommer jag träna på med det ett tag till.

Vi jobbade bara lösgjörande hela passet, jag försöker få honom lydigare på mina hjälper. Vill att gas och broms ska fungera ännu bättre, tyckte det kändes riktigt bra mot slutet av passet. Jag jobbar också på att få honom rundare över ryggen och försöka variera formen mera under passen, jag har fått lite kritik av några domare att de vill se honom röra sig mera genom kroppen, så det försöker jag nu att jobba på.

Ska också framöver börja jobba med min sits, har kollat på filmerna från de senaste tävlingarna och har sett några saker som jag vill förbättra. Jag behöver komma ner med knä och hälarna och bli ännu mera still i händerna. Och som alltid måste jag tänka på att titta upp när jag rider... ;)

Det är mycket saker som jag vill förbätta nu, men jag får ta det steg för steg nu fokuserar jag på lösgjordhet och lydighet och att komma i form igen. När vi är mera i gång ska jag ge mig på min sits!

Det var allt för i dag
Kram

Så var vi igång igen!

Så var första ridpasset efter semstern avklarat, skönt! Det kändes lite ringrostigt och kantigt i början men på slutet av passet började det nästan kännas som vanligt igen. Avslutade med att göra några byten i 2:a och det kändes jättebra. Ylva har nu fått klart sin nya utebana, och äntligen har vi en bana med 20*60m mått att öva på hemma! Jag är överygad om att det kommer hjälpa mig att få till programmen bättre. Visst kan man hitta linjer i ett 40m ridhus också, men det är ju lite trixigare... Ska bli underbart att kunna rida igenom programmen hemma precis när man vill.

Jag kom på en ny "övning" i går när jag red, brukar ofta rida serpentiner i galopp med byten på medelinjen, då rider jag i ganska mycket samlig genom "hörnet" innan jag svänger in i bågen, stegen innan medelinjen där bytet ska ske rider jag framåt så att bytet blir stort. Sedan fångar jag upp direkt efteråt och samlar in i nästa båge, rider fram till bytet byter på medelinjen, samlar osv osv i flera bågar.

Det är en superbra övning tycker jag. Man får kontroll på både samling och framåtbjudning, och galoppkvalitén blir oftast bättre. Det som jag kom på igår på denna övning var att jag gick in i en halvpiruett diekt efter bytet för att komma till nästa båge i stället för att rida som ett "hörn". Jag tyckte i går att jag behövde få honom lite extra på bakdelen efter bytet, eftersom det kändes som  han "stupade" lite efter bytet. Så därför tänkte jag piruettgalopp när jag landade i den nya galoppen efter bytet och vände som en liten halvpiruett in på nästa båge. Det var verkligen kanon! Fick honom direkt mycket mera på bakdelen och lättare i handen.

Ett litet tips på en bra övning bara ;)

Nu ska jag följa mina Ellie och Ylva online från Falsterbo! www.equipe.nu

Hejja hejja!

Kram

Min fina fux på Jällas framridning


Längesen nu

Nu var det länge sedan jag bloggade, jag har haft semester en veckan på Gotland. Har varit hur skönt som helst, men nu är jag hemma igen och det är skönt det med. Sini har vilat sig medans jag varit borta, och bara gått och latat sig:)
Det är mkt broms på dagarna nu, det går knappt att ha hästarna ute fast de går med flugtäcke och är insmorda, därför får de stå i stallet på dagen och gå ute på nätterna när det inte är broms.

Innan vi gick på semester var vi iväg till Jälla och tävlade, vi red ett helt ok program, missade en piruett och ett byte,annars kändes det bra, inte superbra men helt ok ritt. Fick väldigt lågt betalt tyckte jag (och många andra) när jag bara fick runt 58,5% kändes absolut mycket bättre än en 58% ritt.. blev såklart besviken, lite extra kanske för att vi just hade missat vår chans att förengångs skull kunna vinna, ha med toppstriden att göra. Den som segrade red på 62% vilket vi ju normalt brukar kunna prestera...

Efter det kände jag mig lite nedslagen, och ville bara ta en paus från tävlandet. Nu har jag funderat vad jag vill fokusera på för att komma vidare, och SB:1an som länge har varit i tanken men mera som en tanke en ett mål har nu just blivit ett mål. Jag planerar att debutera i höst, och efter Maggans superdebut på över 60% i helgen fick jag just den spark i baken som behövdes. Jag kommer också att försöka förbättra mina resultat i S:t George samt rida fler Intermediere för att komma upp i poäng där.

Det känns skönt att ha nya mål och nya tävlingsdatum satta, känns som att vi är redo att ta nästa steg.

Kram

TILL SALU

Nu säljer jag min dressyrfrack!
Svart i stl 38/40, mycket fint skick och bra passform.

Pris 1600:-
vid intressemaila
sofie_dressyr@hotmail.com

 Den till vänster..