25:e i dag = det betyder lön :)

Dagens planer består utav att jobba (såklart) och ridning!

Så härligt med löning i dag! alltid lika roligt :) har tränat styrka och kondition både mån och tis så i dag har jag galen träningsverk spec i benen! Jag gillar att träna, det är skönt att få ta ut hela kroppen och bli sådär härligt trött efteråt. Det är inte samma sorts trötthet som man känner av stress. Jag känner mig lugn och harmonisk, mina tankar snurrar inte på högvarv och jag är inte alls lika lätt irriterad. Känner mig gladare och piggare, det är BARA positivt att träna kroppen. Det är ju inte lika roligt som att rida, men ganska kul är det, spec om Ipoden är matad med en massa grymma låtar.

Ska gå förbi apoteket i dag och handla lite smått o gott, har använt en annan sorts mascara de senaste veckorna och den är verkligen pissdålig!( idag satte jag inte ens på nån) så en ny sån behöver jag också

Nu till nåt annat, hur gör man för att få sadeln lika blank som Minnas var i Scandinavium????? nån som har nån idé?
För den var helt galet blank! (iofs genom TV rutan :P)

Kram på er!

Tävling, hjälp!

Vad har jag gjort? jo jag har anmält mig till en tävling, redan om 14dagar, gah hjälp! ;)

Visste inte ens om tävlingen, men nu så fick jag höra om den och att dom behövde fler starter, så huxflux var jag anmäld till Georgen. Men vi får sen om det blir nåt, kanske ställs in om de blir för får starter.

Känns ju lite "galet" eftersom vi inte går för fullt än, men Sini har ju kännts bra en längre tid nu och var ju bra på Per kursen förra veckan så det är vell bara att köra, vi får åka dit och känna på det omgjorda programmet och lite på formen vart vi ligger. Tävlingen är i Farsta Stockholm, så det är inte så långt att åka heller. Skönt är också att klassen kommer gå på lördag efm/kvällen så jag kan förbereda på lördagen, slipper stå dagen innan och greja!

Så nu har jag fått värsta inspirationskicken och känner mig astaggad!! tänk vad en liten tävling kan göra :) Nu ska bara Sini övertalas att det här är en bra idé också.

Den här efm är bra, jag känner mig gladare än på länge!
kram

Vågen :(

Ställde mig på vågen i går, ajajajaj! det var ingen roligt! Har ju vart sjuk och inte kunnat träna nåt de senaste 2veckorna, och ja det märks!bläääää

Men i kväll blir det pulspass, nu är jag av med mitt halsont, så nu jädrar ska det bli ändring på vågen!

Hoppas jag kan få lite positiv energi från träningen, för helgen har verkligen varit deprimerande...

Kursen för Per Sandgaard

Träningen för Per var verkligen kanon! vi red ju 2 pass, ett på lördagen och ett på söndagen. Passen var 40min och på de minuterna fick vi ut mycket!

Dag ett fick börja med att jobba med grunderna (såklart) jag berättade för Per att jag ville ha hjälp med att få Sini att driva ärligare och suga tag i bettet mera. Detta för att få med ryggen ännu mera och få rörelserna att bli bättre. Per höll med om att vi behövde jobba på det, och vi körde hela lördagspasset åt att bara få honom att driva på mera jämt och suga tag mer i betten. Jobbet bestod av att driva mera (inte häftigt såklart) och hålla händerna mer stilla och stadiga. Sen var Per jättenoga med sidorna, att Sini skulle böja sig ännu mera än jag kräver, verkligen böja sig bakom sadeln. Vi fick rida med mycket böjning för innertygeln och ytterskänkeln (han var väldigt noga att dom skulle svara bra för ytterskänkeln). I det jobbet blev det tydligt att han lätt vill glida ut och inte spåra, spec i högervarv. Därför fick jag driva mycket mera på yttersidan än jag är van vid och inte låta honom "komma undan" genom att inte spåra. Och i det här jobbet en massa övergångar mellan skritt-galopp-trav. Det var riktigt jobbigt ett tag! (för mig alltså:) Per tyckte att vi måste få det här att funka innan vi gick på några rörelser och jag höll helt med honom, jag jobbar gärna på att grundkvalitén ska vara bra!

Dag 2 kändes det att Sini hade tagit lördagens jobb helt rätt, han var mycket mjukare i sidorna och gick med mera bjudning i bettet redan från början. Så Per tyckte att vi kunde göra lite rörelser. Men han hade endå hela tiden fokus på att Sini skulle böja sig, aktiveras och ta skänkeln när jag la till den. Jag hade en riktigt bra känsla i söndagens pass och det kändes även bra när jag travade av, då han annars brukar bränna på som bara den då. Men nu kände jag verkligen"gummibandet" mellan min hand och Sinis mun som Per så pedagogisk beskrev det. Rikigt bra tips att leta efter "gummibandskänslan"!

Jag har försökt få in lite film från dag 2 i datorn, om det hackar pröva att dra fram lite grann. Som sagt min första film som jag lyckats få in! så ni kan inte ha så höga krav än ;)

På filmen ser ni just hur jag fick jobba med att kontrollera spårningen i galoppen, böja på kortsidorna och öka minska i traven.

jag är inte så haj, så ni får klistra in länken i webbläsaren :D

http://www.youtube.com/watch?v=sFPJn7nh5aA&feature=channel_page

Kram


D kommer i kväll

I kväll kommer en resumé från Per kursen! =)

Tävlingar i vår!

Av tidigare "erfarenhet" vet jag att det aldrig är bra att skriva ut vilka tävlingar man tänkt rida. Det inträffar alltid nåt som spolierar planeringen, eftersom jag är så skrockfull av mig så håller jag min tävlingsplan för mig själv ett tag till.

Men det jag kan avslöja är att jag planerar en start i en högre klass i vår, en riktig utmaning kommer det att vara! Vi får se när det passar att debutera, jag har mina planer på några tävlingar... :) Det blir några meeting och några andra regionala tävlingar "runt omkring" här. Ska försöka plocka bra % i lite George med tanke på att jag satsar på George cupen i år igen. Sen aspirerar jag på en plats i Lag-SM laget i år igen, vill ha revansch från förra året! Lag-SM går sista helgen i maj.

Var inne och kikade lite bilder på bruksprovshingstarna, och jäklar vilken puts vissa har! Där ligger man i lä.... ;)
Dags för en lite uppryckning på den fronten, sinipini är ju nyklippt så nu har jag inga ursäkter längre!

Såhär ska det se ut!


Bild: lånad från equipe.se

Fredagstrött

Åh vad trött jag är idag, ögonen värker!så skönt med fredag, äntligen. I går var det en lång dag men han  med desto mera.
Min torsdag i kort:
6,15 Uppstigning (efter ett antal snoozningar)
ca 7,10 traskar i väg till tåget
ca 8,00 ankommer till Stockholm 
Jobbar till 16,30
16,40 hoppar på tåget hem till Uppsala
17,45 Hemma, tar bilen ut till stallet
ca 18,15 Ute i stallet, mockar, tar in hästar, fodrar, allt det vanliga stallgörat

Pumpar ett punkat däck på transporten och hamrar på alla dörrar på en fastfrusen transport i kolmörkret
Äter en snabbmiddag inne hos päronen
ca 19,15 gör i ordning Sini och lastar
19,30-20,30 Är i ridhuset
ca 20,45 hemma i stallet igen, gör i ordning sini, nattar
ca 21,30 styr bilen hemmåt stan i gen
 22,00 hoppar in i duschen och sen raka vägen i säng

En riktig "grisdag" alltså, men i bland måste man ha sådana också för att hinna med allt..

Sini kändes rätt fin att rida, det var ett tag sen vi hade någons "ögon" på oss och det känns, jag tycker min känsla är ganska bra men vågar inte lita fullt ut på att det ser rätt ut. Blir bra med ordentlig träning i helgen! Piafferna gick mycket bättre i går, har kommit på att det är bättre att börja med passagen och sen ta piaffen eftersom han har mera samling från passagen och har lättare att sätta sig i piaffen direkt. Sen ville han bli lite hög i passagen, jag försökte ta in honom på volt och ligga och "leka" med traven och växla till passage samtidigt som jag försökte få ner halsen lite. Det är det som är svårast på honom! En sak som jag skulle kunna bli ännu bättre på är att berömma under passet, jag är oftast så inne i det jag gör att jag inte tänkter på att berömma och klappa förrän i skrittpauserna. Måste bli bättre på detta, spec nu när vi jobbar med massa nya saker som piaff och passagen!

I kväll blir det nog lite mera joggpass i låg och rund form, lite mera galoppjobb och inte så långt. Han ska ju orka hela helgen, och så måste jag putsa i kväll också!

Kram


Konstig vecka

Min älskade mormor somnade in natten till onsdagen och efter det har allt kännts konstigt och tungt. Samtidigt som vi visste att det inte fanns någon väg tillbaka, så får hennes och våran skull så känns det bättre nu än vad det gjort de senaste veckorna när allt varit så ovisst. Jag kommer sakna min mormor så fruktansvärt mycket, hon hade en stor del i vår familj och det känns så konstigt att hon är borta från den här världen, men i mitt hjärta och mitt sinne lever hon för alltid.

Ridingen har endå gått bra, det har varit skönt att komma till stallet och ha hästarna att prata med, dom bästa lyssnarna i världen! Sini har blivit av med en massa lurvig päls och nu är han en "riktig dressyrhäst" igen ;) har börjat packa inför helgen så jag känner mig rätt bra förberedd nu. Lite annat smått som ska ner i packningen och så ska det putsas och transporten ska fixas, sen är vi nog rätt klara.

Dagens inspiration får Hans Peter Minderhound och Vivaldi stå för!Den här hästen är så underbar!!, lätt och fin hög i fronten, fina knän. Och jag älskar öronen på den här bilden!
Att det är Hans Peter som sitter i sadeln gör ju inte saken sämre heller. Big fan!

Bild: Google bildsök

Dagens

planer är att rida och att förberada så mkt som möjligt för kursen, vi får se hur mycket jag hinner med!
Vore rätt skönt att få klart det mesta, mamma var gullig och skulle hjälpa mig att tvätta lite.

I dag är jag så godissugen! vet inte varför men känner ett stort sug hela tiden!
Kan det inte bli helg så man får goffa i sig lite?! ;)


Sinis stam

Det är några som vill veta Sinis stam, så här kommer hans stamtavla i kort :


Rozzini (SWB) 04932957 1993Happy Day 650 1965Honeymoor xx 95269 1957
Sirikit 6855
Carmencita (37) 04803506 22118 1980Herkules 504 1971
Kalla (37) 8395 1966

Helgen

Den här helgen har varit riktigt bra! känner mig helt avstressad och utvilad. Har haft tre lugna hemma kvällar med Melodifestivalen som höjdpunkt i lördags :) Ridningen har gått bra, fick lite hjälp av Ylva i lördags, kändes bra. Hann inte med någon klippning, eftersom det tar sån tid att klippa Sini gjorde jag inte det eftersom jag då hade fått stressa! tänkte verkligen hela tiden på att ta det lungt och inte försöka hinna med allt och lite till. Så klippning blir det i morrn kväll.

I kväll kommer pappa och vi ska tillsammans gå igenom det sista inför momsen i veckan. Så det blir ingen ridning tyvärr. Men det här är sånt som måste göras så det går inte att rucka på.

I går spenderade jag nästan hela dagen med min underbara pojkvän, det var så nice! =)

Nu tar jag tag i en ny vecka med ny träning (både för mig själv och SIni) och förberedelser inför Per kursen.

Kram

Pigg Sini

Det är riktigt kul just nu för Sini är så himla pigg! han har alltid mycket energi men nu känns han nästan lite sprallig när man rider, det är väldigt roligt.

Han är underbarast min fina häst!


Nöjd

Det blev en väldigt god lunch i dag, indiskt! :) så nu är jag på mycket bättre humör, när jag fått en massa god mat i magen!

Vill att proppen till Jönköping ska komma, så vi kan bestämma om vi ska åka dit eller inte....men det verkar ta sån tid!

Trött

I dag är jag helt slut, känner mig dödligt trött. Mina ben skriker varje gång jag reser mig av träningsverk. Tågen har vart försenade varje dag den här veckan, men som min mamma har sagt till mig "man kan alltid välja om man ska låta det göra en irriterad eller inte" så jag väljer att inte orka bry mig om tågen.

Ikväll blir det ridning. Längtar efter min lilla plutt Sini...

Sitter på jobbet och knaprar på ett äpple nu, pratade nyss med en kollega om helgen. Var så uppstressad förra helgen för jag skulle hinna med så mycket. och har nog vart stressad över helgen nu när jag tänker efter. Så onödigt! Jag måste ta det lungt, tagga ner och inte tänka så mycket så skallen snurrar. Nu har jag varit "duktig" och gått på pass 2ggr den här veckan så jag behöver inte känna nån press över det i helgen. Nej nu stressar vi ner!!!!!

"Kom i håg att andas"! som min tränare skrek på mig i går kväll, och det måste jag tänkta oftare på. Man orkar mycket mera då, det är helt otroligt vad andningen har stor påverkan på ens prestation.

På lördag börjar Melodifestivalen, Fredrik har lovat att han ska fixa så vi kan kolla på den på projektorn hemma! han är välrdens bästa.

Ha en bra dag,
kram


Inställt

Min mage har "krånglat" i 2 dagar nu och i går mådde jag inge vidare, så det blev inget av med träningen tyvärr...
I dag känns den något bättre så jag hoppas att jag kan rida i dag! Men först måste jag jobba lite.

Den här veckan går väldigt fort, redan ons i dag! iofs är det skönt vill få tiden att gå nu, längtar till våren och inte bara för att snön smälter och det blir varmare, utan också för att det händer en massa saker. Just nu häder ingenting känns det som! det är otroligt tråkigt, d finns inga tävlingar att komma ut på förrän i början av april och vi har vell aldrig känt oss mer redo för att kasta oss ut i tävlingsluften som nu... Det känns segt, som tur är har vi ju Per kursen nästa helg och träning för Helena någon helg efter det. Sen blir det 1 vecka i fjällen i mars och sen är vi snart i april. Men det är så segt nu endå, för lite action, för mycket samma lika varje dag.

Nu ska jag inte gnälla mera, det kan faktiskt vara mycket värre! För att "pigga upp" vardagen lite gick jag och fixade mitt hår i måndags, klippte och gjorde massa slingor.Är jättenöjd! Innan dess han jag med en runda på stan och köpte lite nytt smink, hör ju inte till vanligheterna direkt. Skönt att unna sig nåt i bland också.

Kram


Har redan förberett....

en packlista till Per kursen! :) jag är en riktig "list" människa. Måste skriva listor när jag ska iväg, annars är jag så nojjig att jag glömt nåt!

Det här ska packas/tvättas/fixas inför kursen nästa helg:
*klippa Sini, tvätta och klippa man och svans
*tvätta lindor, schabrak, padd, kanske nåt täcke, ridkläder
*putsa kandar, sadel, bett, stövlar, sporrar, stigbyglar
*Åka till Bauhus och köpa en ny förvaringsbox i hårdplast

Detta ska med (blir säkert mera saker som jag kommer ta med sen också)
*Sadel
*Kandar
*Sadelgjord & padd
*2 schabrak
*2 uppsättningar lindor
*Stallindor & stallpaddar
* Fleccetäcke, stalltäcke, ullfilt + gjord
* Foder, hö, hösäck, hink, fodermått
* Boxhängare
+ såklart puts/ryktsaker som dock alltid "ska" ligga i skåpet :)

*Ridkläder
*Ridhandskar
*Stövar
*Sporrar
*Spö
*Hjälm
*Thermobyxor, varm jacka, mössa, handskar, vinterstövlar
* Lite vanliga kläder & annat till mig
*Videokamera och vanlig kamera

ja den här kommer nog fyllas på endel!Mer tid tack!

Nu skulle jag behöva en extra dag på den här veckan! Har massor att fixa inför Per kursen nästa helg, utöver det vanliga som ska skötas. Sini behöver snyggas till, han måste bli klippt! Det är en massa utrustning som måste tvättas och putsas och packas. Eftersom jag jobbar i veckorna så känns kvällarna så korta i stallet, man har liksom ingen "extra tid" utöver ridningen och de vanliga sysslorna om man inte vill komma hem mitt i natten....
Så därför tänkte jag vara välförberedd och börja tvätta lite redan nu och packa det mest i helgen, så jag slipper stå i slutet av nästa vecka och göra allt på kvällarna.

Ikväll är det Ylva träning, det ska bli riktigt kul! 

Kram 

Söndagens ridning

Ridningen gick fint i går, hade samma upplägg som i lördags. Fick lite tips av Ylva som red samtidgt i dag. Hon tyckte jag skulle tänka "manken upp" lite mera när jag rider honom låg så han inte blir för lång. Det kändes verkligen jättebra! Idag blir det vilodag för Sini och troligen Ylva träning på tisdag.

Annars har jag mest träningsverk i min kropp i dag! Har varit på Friskis och tränat både lör och söndag. Och i går vet jag inte vad det var med mig var helt slut under passet och hade inga krafter alls, så det kändes inte så kul. I efm ska jag till min kompis och min  frisör Madde och klippa och slinga mig :) förhoppningsvis hinner vi bli klara så vi kan gå på pulspasset senare i kväll.

Ska börja köra lite med nutrilett nu! inte endast det, utan mest för att ta när det "krisar" med maten som det ofta gör när man är i stallet o så. Hade tänkt att jag kunde ersätta något mål om dagen med det. Finns på Willys billigt, ska dit och bunkra nån kväll nu i veckan!

Annars kör jag på med GI maten + lite mera kolhydrater när jag tränar. Det känns bra att vara i gång med min träning på allvar nu även om det är rikigt jobbigt för kroppen, så känner jag att jag redan mår så mycket bättre. Känner mig mindre stressad, lugnare och mer avslappnad. Det är riktigt skönt att vara trött i kroppen efter ett träningspass.

Den här våren ska jag nå min målvikt! :)

kram