Måndag, och ny vecka

Yes, nu vecka o nya tag. Verkar dock inte som jag har så mkt krafter att ta tag med?? är hur trött som helst!
Globen var iaf lika kul som vanligt i går! holländarna var grymma både Parzival och Premier, snacka om att dansa fram!Premier hade lätt de härligaste byttesserierna, de flög verkligen fram!

Jag älskar typen på båda de hästarna. Precis som 2an Triviant som också var en holländsk häst ( fast med tysk ryttare) har de så fina knän och en lätthet och verkligen byggda i uppförsbacke. Det som jag tyckte var mest utmärkande, var att holländarnas hästar dansar under dem, och de sitter bara där! medans flera andra är det så mycket stora hjälper, det svajar hit och dit och det ser inte så lätt ut. Men det var ju ingen som sa att det var lätt att rida heller! ;)

Adelinde och Parzival, jag hade rysningar!
(bild Google bildsök)

Mässan var också bra, hade velat gå längre, hann inte riktigt titta på allt :) Men fick en fin julklapp (som jag får på julafton!) och så köpte vi ett nytt träns, mörkbrunt med blingat pannband. Ska testa i morrn, hoppas på att han kan ha det!

Var uppe och red innan Globen, "tvingade" mig att ta tränset för att få lite variation. Det är lite svårt eftersom han blir stark, men det är vell bara å kämpa vidare, någongång blir de bättre.

I dag har min syrra ridit! Hon ringde och var jätteglad, de hade ridit cavaletti och galopperat och haft sig :)
I morrn ska jag trimma igen, och då blir det med kandaret!

Nu måste jag nog sussa...


Den här bilden är tagen på julafton 2008, helt sjukt att det redan är snart ett år sedan!
Och då var det faktiskt snö! Jag vill ha snö nu, det är så tråkigt med regn och mörker.


Första dagen i nya stallet!!!!!!!!!!!!!! :D


Yepp, i dag drog vi det låånga flyttlasset hela ca 1km ner till den anläggning där jag tränat sen i aug.
En plats blev ledig och vi fick komma in! Det är så himla fint och stort! Zini tog det hela med ro, och bor nu som en prins i sin fina lyxbox ;)


Det blev ett besök i splspiltan efter några månader med lera, nu är han lite renare och kommer att gå i grushage under den värsta lerperioden så det ska bli skönt att slippa borsta i en halvtimme varje dag...

Allt är kanon och jag är superglad att vi är på plats, jag tog några bilder i dag på flytten, ska se om jag kan ladda upp de. :)

Ett pass i ridhuset blev det också, gick fint! han har haft en lugnare period efter Strömsholm och är lite stel och stark men han är nog snart loss och fin igen hoppas jag :) dock var han rätt fin i dag, gjorde fyra fina byten i varje ;) verkar som bytesångesten har släppt nu!

Blir mkt sitsfokus nu, bla är ett av mina missions att få underskänkeln helt stilla, spec i lättridningen. Och att sitta ännu rakere med lägre händer och att titta upp hela tiden...

Längtar tills i morgon, då blir det kür i Globen. Det ska bli så grymt att se Parzival i küren!!! Innan dess ska jag till stallet och rida :)

godkväll!Årets sista tävling-Strömsholm 7-8 nov
Ja då är säsongens och årets sista tävling riden! jag är jättenöjd med den sista starten. Vi hade ju problem både på DMet i oktober och i Enköping helgen innan Strömsholm, så känslan var inte optimal. Det som var mitt mål för helgen var främst küren som jag jobbat med hela hösten. Och med ridningen att få tillbaka kommunikationen inne på banan och få till bjudningen igen.

Vi gick ut lite "lätt" i en george på lördagen, mest bara för att få komma in och känna på banan och ha en ritt i kroppen. Laddade inte direkt något innan start, utan red mest lungt och lösgjörande. Och bra var vell det, för han spände verkligen till när vi red in på banan! Dock kunde jag fortfarande behålla kontakten med honom och jag tyckte det kändes mkt bättre än de två tidigare starterna. Men lite stod han emot så i traven "stannade rörelsen" på hälften och han såg lite stum ut på filmen. Tyvärr blev han lite för spänd i skritten och jag vände för litet i pirutterna så tyvärr skruvade vi i båda dem, inte bra!Galoppen var helt ok och han gick hela vägen till X på slutet :)

Ojäma domare, så jag beslöt mig för att min känsla stämde mest överrens med huvuddomaren, som också hade mig över godkänt ;) Lite besviken dock över de låga poängen men det är så stark konkurrens nu ute på alla nationella tävlingar, grymt fina hästar!På kvällen hade vi lite mys, jag promenerade och grejade med Zini och vi hade soundcheck. Sen gick vi och åt middag och tidigt i säng, så skönt!

Upp på söndagen, och red ett lätt pass i ett tomt ridhus som fanns uppe på stallplan, bra att kunna koncentrera sig helt själv! Sen knoppade jag och började förbereda mig mentalt för küren.

Jag red fram i ca 30 min och det var perfekt, eftersom jag värmt på morgonen. Jag var glad men endå fokuserad, tänkte "vi gör det bara för att få rida kür igen, det är vårt program och vi kan det som ett rinnande vatten, klart det kommer gå bra!!"

Jag var supernöjd med ritten, musiken satt och han var helt plötligt nästan som att rida hemma, inne på banan! så kul!! lyssnade och var avspänd, det är grymt med kür när man verkligen kan lägga programmet som det passar, och blir så bra som möjligt efter ens förutsättningar. Domarna gillade koregrafin och jag fick beröm för musiken ( Cher, Coldplay, viva la vida mm.) Lite ojämna på det tekniska var dom, men jag var så glad att känsla var tillbaka, det är så roligt och häftigt att rida kür!

Placering i år hade jag inte räknat med, det var bara en superbonus och mycket tur ;) som ledde till det förra året ( men det lever jag på än i dag!) Många bra ritter kom efter mig men det var kul att det var bra klass!

Roligt att avsluta året med en bra ritt, allt flöt kanon på tävlingen allt från uppstallning till starttider och boende!


Jag ska uppdatera, snart =)

Jag vet, jag ska uppdatera :) vart så mycket nu efter Strömsholm!
Ska avlägga rapport från Strömsholm och vad som hänt sen dess, snart ;)
Men kan säga så mkt som att jag är enromt nöjd med küren och att vi fick avsluta tävlingsåret med en jättebra känsla inne på banan, jag älskar min fina lilla fux!

Kan berätta en rolig sak nu iaf, i övermorgon får Zini flytta till det nybyggda superlyxiga stallet på anläggningen jag står på!!!! ( nu står han i det gamla stallet där) Jag är superglad!!!Och på söndag åker vi och kollar på küren på Globen, som vanligt. Typ världens roligaste helg väntar =)

Be back soon, så ska det vara updaterat här ;)

Tisdagens

Red i ridhuset i går, hade med mig kürmusiken på Ipoden. Värmde upp först och det kändes ok, jag glömde bort att rida med sätet i galoppen, men när jag väl gjorde det kändes han så mkt bättre, såklart! Red igenom küren, kändes bra med musiken, "låg" rätt hela tiden. Alla rörelser blev dock inte så bra, han var lite av o å i bjudningen och då är det svårt att då till sakerna bra. Bestämde mig för att göra om en serie och då blev han istället supernervös och het samtidigt som han inte ville gå fram till bettet, bara vek in sig :( Försökte "lyfta" fram honom för att få fram näsan, då fick jag en bättre känsla i handen men fick inte ryggen med mig. Så jag kände att det var bäst att ringa min tränare (Ylva) Hon har i alla år hjälp mig att rida honom när han blivit svår. Så nu kommer hon i dag och rider honom! känns jättebra, hon är väldigt duktig på att få bjudning i hästarna. Och känslan på honom är så enormt mycket bättre när han går med jämn bjudning, då är det en fröjd att rida :)

Den här veckan går så fort! står inte på förs vi rullar mot Strömsholm igen, och jag är så glad för min lilla lyckopin ( en liten turkisk pin som skyddar mot "onda ögat" i mitt fall då ger tur på tävling) som jag haft på min förra frack är nu på plats igen! var lite orolig att den satt kvar på gamla fracken som är såld. Det slog mig att jag haft min nya frack (utan min lyckopin) de två senaste tävlingarna och hur har det gått? jo dåligt... det måste ju hänga i hop eller hur?? ;)))

Nu känns det tryggt infö helgen haha,

nu kilar jag!

Jaaaa!!!

Min lyckopin är återfunnen!!!!!!! helgens tävling är räddad ;)))))
nu kommer det gå bra igen, hihi


Gårdagens tävling - en erfarenhet rikare!

Känslan i går var inte alls rolig på banan, kände det komma lite på framridningen också. Det blev för mycket spänning och för lite spänst, jag ville nog lite för mkt och fick inte Sini med mig hela vägen.

En tittig tävlingsbana gjorde det inte lättare, och vi satte rekordlåga % i Intermediere:( Men när jag var där inne så tänkte jag bara, "Nu ska du gå!" det fanns endå ingen möjlighet till höga poäng, så jag bestämde mig för att rida för att få honom att lyssna på mig och strunta i att det blev en massa missar, lite för många byten här o var mm..
Och sista delen av programmet fick jag honom faktiskt med mig och fick känslan av att han släppte bromsen och började spänna av, inte heller ville han stanna på sista uppridningen, där red jag på! ;)

Jag hoppas nu att detta kan sitta i tills nästa helg, att han kommer att vara lite mera uppmärksam på mig inne på banan och att han kommer att gå själv på medellinjen hela vägen fram. Sen har jag en ny plan när det gäller framridning, kommer att trava mindre och istället jobba med galoppen mera, och inte sätta så mkt tryck i honom utan istället fokusera extra mycket på att han är avspänd och lugn, så får vi se hur det kommer att bli. Kommer nog inte heller att ha de starka sporrarna, han blev för kittlig för dem i går.

Känns skönt att ha en ny plan och en ny tävling redan till helgen! Då ska vi till Strömsholm och rida George på lördagen och en George kür på söndagen, ska bli så kul =))) Jag har redan packlistan klar och i går var vi på bauhaous och köpte lite nya lådor till lindor och schabrak mm.

Nu ska jag kila!