Han e duktig min lilla fux

I går red jag ut och tränade på en äng jag brukar rida på, tycker det är skönt som lite omväxling till ridhuset.
Sini jobbade på bra, jag tränade lite extra på att verkligen hålla takten hela tiden i traven, i skolor, och övergångar.

Jobbade lite överdrivet med mera kadens än normalt, och  var noga med atthan skulle ta förhållningen och sen att jag skulle driva på traven direkt efter. Var oxå lite extra noggrann med i gångsättningarna i trav från skritt, att traven ska komma i gång bakifrån direkt. Har lite passage tanke där.

Övade också på galoppsaxen,jag måste ta det lite lungnare i den, så vi inte ramlar över till den nya sidan.

Jag skulle gärna ha velat fortsätta på samma linje som i går, även idag, men det här är nackdelen med att ha ett "vanligt" liv på sidan av. Jobb och brorsans student måste gå före idag. Men i morrn är vi på`t igen!

Det jag kan öva i dag är att visualisera programmen, rida och rida och rida dem i huvudet. Om o om o om igen!

Kram

Härlig känsla

Jag har en jättehärlig känsla i ridningen just nu, vi har verkligen tagit oss ur svackan vi hade förra veckan. Sini känns mera på G än någonsin! Riktigt inspierarande att träna på nu, på tors har vi träning för Ylva igen. Det ska bli kul och höra vad hon tycker om honom. Ev så får hon rida lite också, känna på honom, det känns alltid tryggt för mig när hon gör det. Då vet man om man har tränat rätt eller om man har lagt sig till med någon felaktighet.

Ser verkligen fram emot kommande tävlingar, jädrar om vi kan rida såhär då! Det är mitt mål!
Nu i veckan ska jag fokusera på MSVA:1an både mentalt, och rida lite linjer.

Kram på er!

Hemmaträning

I går fick vi äntligen komma tillbaka in i ridhuset igen!

Tränade för Ylva och det var verkligen super! Åh vad roligt det är när hästen känns fräsch, såhär vill jag verkligen kunna rida inne på banan, det blir mitt mål på nästa tävling. Då jädrar :)

Kram

Tävlingsrapport!

Sen sist har vi varit i väg på 3 tävlingar, har haft så mycket att jag inte hunnit med att uppdaterat bloggen!

Om vi börjar med april så var vi på vår egna tävling som BRF ordnade på Jälla (20april) och red en MSVA:1. Det gick bra, lite småmissar, missade bla sista bytet i serien (koff 2)och så hade vi lite för djup form på några ställen. Fick 61,9% och var nära placering. Det kändes helt ok!

Helgen efter drog vi i väg på årets meeting i Högbo! Jag gillar verkligen att åka på meeting, speciellt när man är ett helt gäng som vi var nu. Det är ju så trevligt! Plus att det ger så mkt mera att starta flera klasser i rad. Det var jag, Ellie, Ylva och Maggan (plus hästägare och tillhörande familjemedlemmar)

Jag startade S:t George och Int 1. Båda klasserna gick ok. I Georgen låg jag på 64% tills vi missade 4orna... vi slutade på nästan 61%. Jag red lite passivt och hade några andra småmissar också.

På söndagen i ettan försökte jag rida mera aktivt inne på banan och vi gjorde ett helt ok program. Sini var dock trött på söndagen, och jag tror att han fick mjölsyra i programmet för det kändes verkligen som att vi fick kämpa oss i mål! Och det var inte någon "seg spänning" för vi började bra men blev trötta i slutet av galoppdelen. Tur att han är så duktig på det tekniska i galoppen! Vi klarade oss undan stora missar, slutade på 60,5%

Bilder kommer!!!!!!!

I söndags var vi i väg till Lurbo för att rida en S:t George. Det kändes inte optimalt i veckan innan och inte heller på lördagen (berodde bla på att vi inte kunnat träna i ridhus pga smitta) så det kändes lite "oridet". Men jag bestämde mig att åka endå, när vi endå var anmälda och allt. Nåt lär man ju sig alltid!

Men jag borde kanske ha strykt mig iaf :P Framridningen var iofs ganska bra, men vilken seg ritt det blev!Han som aldrig är seg, det måste vara någon slags spänning, för när jag kom ut igen på framridningen efter ritten kändes han som vanligt igen... fy vad tråkigt det var att rida, försökte få honom med mig men lyckades inte. Kändes inte katastrof, bara en miss, men vi kan så mycket mera! Trodde dock att jag skulle få lite mera poäng än vad vi fick. Slutade bara på 58% 2 domare låg väldigt lågt, så det var tråkigt. Serierna som jag äntligen fick till båda 2, trodde en domare att jag missade så där fick jag bara en 5:a! synd att dom inte ens kan räkna till 3 i bland...

Men nu har jag ägnat veckan att fundera över vad jag ska göra för att få fram mera, och inte stöta på det här problemet igen.

Framöver väntar Lejondals och sen Lag-SM i Vansbro!!!