eleonorsofiedressyr.blogg.se

Det är på den adressen uppdateringen troligen kommer vara i framtiden!

Syns där!


Helgen, tredje advent

Det har varit en väldigt mysig helg även om jag känner mig rätt trött i dag. Men har bara 6 arbetsdagar kvar innan julledigheten, så det känns jätteskönt! Sini har varit pigg i helgen och endå gått hyffsat tycker jag fast han kännts spänd och haft mycket överskottsengergi. De står väldigt mycket stilla nu på dagarna eftersom hagarna är översvämmande med vatten. Så vi får hela tiden stänga nya små hagar som dom kan gå i.

Mitt ätande har gått sådär, det här med att låta bli att äta gott på helgerna känns väldigt svårt just nu under julen, jag känner dock att jag har fått mindre svälld mage sen förra veckan.

Jag får helt enkelt vara duktig i veckorna och sen kunna unna mig adventsfikor på helgen utan att gräma ihäl mig. Men en massa pepparkakor och lussekatter varje kväll i veckan kommer det garanterat inte att bli! Nej mån-fre är strikta "äta nyttigt" dagar. Det känns endå bra att jag är lite på banan och lite mera på G med det här nu redan innan jul, jag kommer vara glad om jag kan hålla min vikt som jag har nu över julledigheten så jag inte får en massa extra extra kilon att gå ner efter!

Kram

Härliga onsdag!

Jag gillar onsdagar, och extra mycket i dag. Vi hade träning i går och det gick helt ok, jag har varannan vecka på tis och varannan vecka träning på torsdagar, det är så mycket skönare att träna på tisdagen då känns det som att man har mera nytta av träningen resten av veckan, och på torsdagar (som jag inte gillar) är jag oftast så trött och eftersom Sini ofta har vilodag på fredagen så känns det i bland lite kämpigt att träna på torsdagen..

Men i går hade jag alltså träning för Ylva och det gick rätt så bra, Sini hade inte sin allra bästa dag han var rätt stark (tror han har tappat lite kondis och blev trött helt enkelt) Vi övar mycket på singelbyten nu, jag måste verkligen jobba mycket med mig själv i dom, och alltid göra ordentliga byten och vara noggrann, inte bara byta! Bytet till höger har verkligen blivit bättre under hösten (fick en 8:a av en domare i sista starten) och nu måste jag få bytet till vänster lika bra.

Jag fick också reda på att SB1an nästa år kommer att innehålla passage-piaff-passage övergångar istället för passage-trav-skritt-piaff-trav övergångar. Högre svårighetsgrad men skönt att slippa skritten före piaffen, Sini spänner sig som en fiolsträng och kan sen inte skritta ordentligt, vilket kan vara svårt att få bort. Fick bra hjälp med piaffen i går, jag behöver inte jobba så mkt, och tänka att jag ska snabba på hans ben, han är redan snabb säger Ylva och du behöver inte jobba så mycket bara smacka i gång honom, hon får det att verka så lätt! men faktum är att det funkade rätt bra, han blev inte spänd förvirrad utan när jag lät honom få lite tid att komma i gång själv gick det bättre! Det är svårt att veta när man aldrig har ridit de här rörelserna förut!

Över till min diet!
Frukost:
Vaniljyouhurt (arlas) med kanel
Keso med rökt skinka och skivat päron (jättegott!!)

Till lunch får jag köttfärsbiffar som blev kvar från i går, och ikväll blir det nog Köttbullar och quinoa sallad.

Kram

Dag 2

I dag går det bättre! i går kväll när jag var påväg hem från stallet vid halv 10tiden , iskall och supertrött så var det enda jag tänkte på att jag ville komma hem och dricka glögg och äta lussebullar och pepparkakor, det hade vart en så trevlig räddning på den jobbiga kvällen . Men nej så blev det ju inte, för jag ska ju vara nyttig nu! så en skål vaniljyouhurt senare kändes det endå inte så dumt, (okej inte lika gott som pepparkakor, men ok iaf)

I morse kände jag mig så duktig att jag inte fallti för fresetelsen redan första dagen, så det känns lite lättare i dag. Har planerat  min lunch också! Det här kommer nog min lunch plånbok att mån bättre av också, lite planerade luncher på jobbet som jag tar med hemifrån varje dag i stället för en sallad för 70:- spänn flera gånger i veckan...

Till lunch i dag får jag:
Lite quionoa
Sallad
Rökt skinka
Keso
Ägg

Mums! ;)

Jag funderar på när jag ska lägga in min goffdag den här veckan, på tors ska vi på julbord med jobbet (finns dock mycket GI på julbord, om man hoppar deserten) på fredag är det lussefika och på söndag är det julbord med familjen...

hmm vi får se hur det blir, tror dock att jag kommer att hålla igen på torsdag, och i stället kanske äta ordentligt på julbordet på söndag med familjen, känns bättre att vänta några dagar till innan jag tar och stoppar i mig nåt med socker i!

Ja söndag får det nog bli en "goffdag" ( om jag nu vill det då, återstår att se ;) kanske kan vara skönt på tredje advent(!!) och allt!


I kväll har jag träning för Ylva, ska bli kul! i går gick han ok., galoppen kändes bra men traven inte riktigt så bra som han kan vara, blev lite springig och på framdelen. Vi får jobba vidare på det i kväll! Känns också alltid mycket roligare att vara i ridhuset på tisdagar då det är flera som tränar, annars är det så ensamt och mörkt :/

Kram

Update kväll:
Mammsen hade gjort supergod middag till mig!
fick köttfärsbiffar med soltorkade tomater, vitlök och fetaost
med avokadosallad med kikärter i till, supergott!

Anledningar

Det finns både små och stora och allvarliga och mindre allvarliga anledningar till att jag vill droppa i vikt:

De stora:
* Jag vill få tillbaka min självkänsla som kommer genom att jag kan känna mig bekväm i mina kläder
*Jag vill bli smidigare i sadel och få bättre kondition och kroppskontroll
*Jag vill sluta äta så mycket socker eftersom jag lätt får Karies i tänderna
*Jag vill orka mera!
* Jag vill göra nåt så jag blir nöjd med mig själv, istället för att hela tiden gå och vara missnöjd!

Och så de lite mindre...


*Jag har 2par skitsnygga jeans som bara hänger i garderoben (varav 1par jag aldrig använt) för att de inte passar!
*Jag vill känna mig bekväm när jag tävlar i fracken (vilket jag inte gör nu när magen putar ut)
*Jag vill kunna ta på mig kläder och känna mig snygg (just nu undviker jag speglar)


 ja jag kan fortsätta hur länge som helst! det hörs ju att det inte är en dag för tidigt att ändra på detta!

Mitt nya liv dag 1

Kör lite hårdare nu de första 2veckorna för att komma i gång med förbränningen ordentligt, jag har alltstå tidigare varit medlem i GI viktkoll, det är därifrån jag lärt mig vad jag ska äta och inte. Ex i början, den fas jag är i nu ska man minimera kolhydrater och socker och endast träna lågintensivt, när man tränar hårt behöver man mera kolhydrater (ex fullkornspasta/bulgur) så det kommer jag att lägga till när jag börjar träna på Friskis efter nyår.

Det finns ju oändtligt med olika metoder för att gå ner i vikt och nästan alla säger olika hur man ska äta, men jag kommer att följa det program som jag körde tidigare i GI viktkoll. Däremot kommer jag att göra en sak annorlunda och det är den sk. "goffdagen" jag nämde i det förra inlägget. Den tänker jag ha för att det inte ska kännas allt för tungt nu i juletider när det är julbord och adventsfika stup i kvarten. Jag hoppas att den kommer att leda till att jag inte vill äta nåt då heller för att det kommer kännas onödigt, eller så kan jag gott ta en lussebulle om jag vill med gott samvete eftersom jag "får" just den dagen.

Detta är vad jag knaprat i mig idag:
Frukost
Naturell youghurt med kanel
2 koka ägg
Kaffe


Lunch
Kassler
Stor sallad med balsamvinäger
Keso

Mellanmål
1 kokt ägg
1 äpple


Middag
Köttfärsröra med chmpinjoner och paprika
Sallad
2st avokadoDet som jag ska äta är mycket proteiner fett och sallad. Mindre kolhydrater som bröd, pasta, ris och potatis.
I stället kan man ta bulgur eller quinoa till istället för pasta, ris.
Bröd och vit pasta och alla sötsaker man kan tänka sig är BIG NO NO!

Wish me luck...

Ett nytt jag! (?)

Jag kommer de veckor som kommer framöver att använda bloggen även som en "dagbok" för min egna träning/viktnedgång (förhoppningsvis)!. Jag tänkte att det kan bli lättare för mig att uppfylla mina mål och orka kämpa om jag har bloggen till hjälp.

Har skjutit upp detta HELA hösten, men nu är det verkligen dags att ta tag i mig själv! Jag kommer from nu denna vecka (vecka 50) att påbörja en period där jag ska försöka att få bort de "överflödskilon" som så envist sitter fast! Jag har tidigare lyckats med GI metoden, som jag tycker är jättebra! men har slarvat bort det här under hösten, plus att jag har varit väldigt dålig på att motionera, mina powerwalks som jag var så duktig med att gå i veckorna har uteblivit helt. Jag vet inte vad det har blivit med mig!

Men efter lite "pepp" samtal med min underbara syster Anna i går så är jag på banan att på allvar ändra på min kroppsituation så jag mår bättre igen!

Den metod jag kommer att leva efter är GI metoden, kombinerat med en "goffdag" (min systers förslag) så får vi se om jag tycker det kommer vara värt att äta "annat" den dagen...

Utöver detta så "tillkommer" powerwalks" de kvällar som jag inte är i stallet, det handlar bara om 30-45min det är ingen tid så det finns heller inga ursäkter för att inte gå dessa!

From januari kommer ett jympakort på Friskis att införskaffas, och jag ska gå på 2 pass/vecka.

Jag kommer också att lägga upp bilder på mig själv så jag inte dras till att "fuska" eller skjuta upp det hela! I mars börjar tävlingssäsongen och då måste jag vara i form igen! bättre form än aldrig förr!!! :)Det här är jag nu + 2kg till sen bilden togs, alltså inte ok!

Vart tog vintern vägen?

Nu är det andra advent och det regnar ute och gräsmattorna är grönare än adrig förr! suck vad trist, hagarna är översvämmande med vatten och lerigt och kladdigt. Nej nu vill jag ha snö igen! Det här vädret är ju bara för deprimerande!Så här ska det se ut! julafton för några år sedan=)

Lite från Globen söndag!

Det var helt klar det vassaste bästa startfältet jag har varit med om i Globen!
Alla holländarna var ruggigt bra, blev riktigt imponerad av hans-Peter Minderhound som satt som gjuten i sadeln och red med otroligt små hjälper, hästen var också riktigt härlig.

Ankys kür var helt fantastisk, det var ju första gången jag såg Anky live och det var helt otroligt! Painted Black var inte riktigt med henne i galoppdelen men traven var fantastisk! och Anky är ju grym på det här med kür, helt överlägset bäst konstnärligt och en musik som trollband hela Globen publiken!

Segraren (också från Holland) uppmärksammade vi redan på fredagen, och gjorde oss inte direkt besvikna nu heller!
Fantastisk häst, precis den modell jag gillar, högbent och lätt! Ryttaren red otroligt fint och mjukt. det såg så lätt ut för dem, helt underbar häst!. Den hade lätt för så mycket, piaffen och passagen var så fin, piaffen helt OTROLIG! det var den längsta piaffen jag sett någonsin under küren (såg ut som hon inte ville rida ur!) och travökningarna och pirutterna och serierna var också i toppklass. Ruskigt bra, det bästa jag sett live!

Briar fick verkligen ett härligt farväl i Globen, då han fick galoppera ärevarv själv eftersom Anky var schysst att lämna Briar själv på ärvarvet då segraren valde att inte rida det. Briar såg väldigt fräsh ut och man avundas Jan att han hållit honom så fräsch och fin i alla år!

Några andra som jag gillade var Minna och Dan Charly, kul att det kommer nya BRA ekipage för Sverige, Monica Theodorescu och Whipser, och Mia von Essen med Vivo, samt ett danskt ekipage som jag såg på tv från OS. Härlig mekanik och energi hade den! (var bara 10år!)  Heike Kemmers fina Rubin Royal var också kul att se, riktigt fräck häst. Otroligt bra galopp, var lite låg i travdelen, men mycket utrstrålning!

Mässan och shoppingen var verkligen ett bottennapp! så mycket skit rent utsagt! köpte en Agria mössa för 40spänn samt ridsport, kul va?!


Tappsko

Nu går det allt lite "troll" i min träning känns det som! Först var jag sjuk en ganska lång period och sen blir det världens snöoväder i en vecka så det är nästintill omöjligt att ta sig fram till ridhuset, sen var det vaccination. Tanken var att hovis skulle ha kommit i förra veckan i samma veva som vaccinationen, men det blev såklart inställt pga snön...

Och nu när vi äntligen skulle få rida så tappar han en sko... men iofs är det inte förvånande i det här vädret plus att han "gått över" 1 vecka med skoningen. Men nu är det fixat, Hovis har varit på plats i dag (förhoppninsvis)!


Eftersom han är lite känslig i fötterna vill jag inte rida i dag efter skoningen, så han får vila ytterligare en dag...

Längtar efter att få rida nu, i morgon ska jag åka in tidigare till jobbet så jag kan åka hem lite tidigare och ut rida!


I helgen ska Ylva träna för Lussan, ska försöka komma dit och kolla nån av dagarna, det var så himla länge sen jag var med och det brukar alltid vara lika roligt att se dem (plus alla andra fina ekipage!)


Jag ska fila på ett vinterträningsschema för både mig och Rozzini!


Vi måste ju vara i toppform tills mars! :)


kram


Världens bästa helg i Globen!

Det här har varit den bästa helgen på länge! Vi började redan i fredags (med ledig dag!) och första dagen i Globen.
Vi fick se den öppna träningen med några av de bästa ryttarna som skulle rida i Världscupen under helgen, jättekul!
Fick direkt min favorit i ett holländskt ekipage Adelinde Cornelissen och Parzival, e. Jazz-Ulft. En stor lätt fux som hade lätt för allting men en fantastisk piaff! såg ut som den kunde hålla på hur länge som helst, hon red hur snyggt som helst, väldigt inspirerande att se. Anky red också, men inte Painted Black som hon skulle tävla utan en annan häst Nelson. Den var fin, hade inte så mkt utstrålning men man såg verkligen hur nogrann Anky är i alla rörelser och hur jämnt och fint det flyter hela tiden. Hon verkade också noga med alla övergångar och att hästen lyssnade i varje steg.
De flesta hade nog inte värmt så mycket alls när de kom in på tävlingsbanan, så det var riktigt intressant att se hela passet från början då nästan alla bara travade fram i låg form och med små steg till att avsluta passet i riktig tävlingsform!

Sen blev det "champion of the winners" med 3st 5åringar och 3st 6 åringar. Jag gillade Scharmeur bäst av 5åringarna och Yantug bäst av 6åringarna, det var också han som vann. Vilken galopp den hade, såg mysig ut att sitta på :)

Sen var det Ankys clinic och det var Emelie Brolin och Johanna DuBoije som red, båda hade 7åringar som gick S:t George. Johannas häst var fin i formen hela tiden med lite springig och kort till en början, men blev efter lite jobb så fin! hade härliga serier och piruetter. Även här var Anky noga med att hästarna skulle svara direkt på både framåtdrivande och förhållande hjälper, något som det tog ett tag för ryttarna att få igenom det. Jag förstod Ankys system och hennes grunder, det känndes skönt att jag kände igen mig så mycket i tänket, Ylva har ungerfär samma tanke i träningen.

Lite synd kanske att clinicen inte hade innehållit flera grupper med flera ekipage på olika nivåer, men man förstår ju att det inte finns tid.

Återkommer om söndagen!