Analyserat lite program

Min mamma är inte bara flitig med kameran på tävling, hon är också duktig och ofta filmar både programmen och en del på framridningen. Det är väldigt bra material att ha! satt och kikade igenom lite filmer från de senaste starterna och upptäckte några saker.

Den största skillnaden som slog mig var att på framridningen fanns en säkerhet och ett självförtroende över oss. Vi såg harmoniska ut och jag red noggrant, förberedde rörelserna bra och utförde den så bra som vi kan. Jag var lugn och satt som vanligt. När vi kom in på banan blev genast formen sämre, ett guppande huvud på mig och lite spänning som gav lite oroliga händer som såklart genererade en sämre form. Men självförtroendet fanns inte där till 100% det var inte samma ekipage som jag nyss sett på framridningen. Jag trodde inte riktigt att det var sån skillnad! Vi ser helt ok ut inne på banan, men vi ser fortfarande ut som ett ekipage som ber lite om ursäkt för att vi är där, ett 60% ekipage om man får utrycka sig så, och där har vi varit ett tag nu, det är dags att ta det vidare en nivå! Kan jag uppnå samma ridning som jag hade på den där filmen från framridningen har vi redan plockat åt oss några till %.

Det var en stor "aha upplevelse" när jag såg det här, och jag är så glad att jag gjorde det!Nu ska jag ha den där filmen i huvudet varje gång jag äntrar en tävlingsbana! =)

Ylva på Champion och jag och Sini på meeting i Sundsvall -07. Det var superhärligt väder hela den där helgen, åh vad jag längtar efter lite värme och gröndska nu...(ja jag har en ny ridhjälm nu :) tyckte inte d var så snyggt att rida omkring med en så urblekt längre, även om det var svårt att släppa taget om den! ;)

Kram

Bra jobb i dag

Sini kändes väldigt pigg i dag, busade i hagen när jag kom och gjorde en hel rad med bakutsprång!skönt att ha gjorde sig av med dem innan jag kom upp på ryggen :)

Vi jobbade vidare med att rida rund och med lägre hals, jag tänker mera på att lätta av ännu mera och driva på bakbenen.
Det känns härligt när man får i gång hela hans kropp! Gjorde några byten i varje som kändes bra, kan börja rida mera i dom nu inte bara koncentrera mig på att få dom rätt. De blir också bättre kvalité på bytena när han kommer ner lite i formen och ryggen kommer upp. Galoppen kändes överlag väldigt bra redan från början i dag, red mycket frammåt på långsidorna och tänkte hela tiden på att ha honom "framför skänkeln" och vara lätt i handen och låta honom komma ner.

Det var väldigt fullt i ridhuset i dag, ett tag var v 4st stora hästar, men det gick rätt bra endå, 2st han bli klara under tiden som vi värmde upp. Sini är väldigt rädd för andra hästar så man får verkligen passa sig att man inte kommer "instängd" mot sargen när man möter.

Hade mest fokus på att jobba med formen i dag, och inte så mycket rörelser. Dock gjorde vi några piaffer på slutet, men jag tyckte inte riktigt att han kom i gång bak. Det är bara att jobba vidare med det, utan att han blir för hög i nacken när vi gör det. Svårt!

Det blev ett ganska kort (men intensivt) pass i dag, han kändes endå ordentligt igenom i kroppen och att han fått jobba av sig, jag antar att det blir lite jobbigare för honom när jag kräver att han ska jobba i rätt form och ta i mera hela tiden under passet! Han var som vanligt väldigt skummig och fin i munnen. Hela min känsla i ridningen nu är att det känns bra, en trygg känsla att vi kommit en bit till på trappstegen. Nu vill jag snart tävla!

Kram

och några bilder som inte blev så bra... ;)


Mamma är som vanligt fotograf...  (i början av vår "Tävlingskarriär" såg i princip ALLA bilder ut såhär, men hon har faktiskt blivit mycket bättre, även om det fortfarande alltid finns några såna här bilder med :)

jättefint mamma, ta kort när jag tar av täcket..?


Rozzini kom ju med iaf...


och där var ju jag väldigt vaken...?


jamen den här är vell fin??? :)


Grymma bilder från Strömsholm morsan ;) !


ingen kommentar....

försöker någon "dopa" min häst med Fanta???

varför blundar jag på nästan alla kort??snygg sits btw, not

och det finns oändligt med liknande bilder av samma "kvalité" samtliga tagna av min kära mamma, mästerfotografen ;)
men skämt å sido så är det jättekul att hon fotar så mycket när vi tävlar, jag fattar inte när hon hinner med att göra det! och så är det ju rätt svårt att fota hästar också :) I love you mom!

Bildbomb!

En radda bilder som jag inte tror att jag visat förut i bloggen;


Sini vilar efter en start i Sundsvall


På kurs på Johannesberg



på Johannesberg


Direkt från prisutdelning i Enköping


Vi var väldigt glada :)


förvärmning på meeting i Högbo


Meeting i Vansbro


en till från Vansbro


lite galopp var det också


i boxen på meeting i Örebro


en framridningsbild från Lejondals

Dax att fota lite nya bilder för 2009!

Tid och funderingar...

Just nu funderar jag mycket på hur mitt liv ser ut och vad jag vill göra. Jag brinner jättemycket för ridningen och det har jag ju alltid gjort, men nu mera än någonsin. En dröm skulle vara att göra det på heltid. Men samtidigt är jag så otroligt nöjd och glad med det jag har i dag, ett jobb som jag trivs superbra med. Som ger mig det ekonomiska stödet som behövs för att kunna träna och tävla. Jag önskar jag hade mera tid att lägga på ridningen eftersom det ger mig så mycket tillbaka, det får mig att känna lycka, energi och så himla mycket glädje.

Vi jobbar på och blir så bra vi kan, jag och Sini, men samtidigt får man nånstans "acceptera" att det är svårt att kunna tampas i eliten när man inte satsar 100% på hästarna (arbeta heltid menar jag då) för satsar 100% gör jag alltid med träningen endå, fast jag har ett heltidsjobb 9-5 ,5 dagar i veckan också.

I bland funderar jag om det inte skulle vara lika roligt om jag fick vara med hästrna 24/7 som jag tycker nu? klart jag skulle...jag kommer aldrig att tröttna! Jag tror jag skulle älska det. Men å andra sidan är det så mycket som är bra med mitt liv som det är ju också, med mitt "vardagliga" jobb, min älskade pojkvän och vårt liv tillsammans.

Men ibland kan jag inte låta bli att tänka hur det skulle vara att leva det där livet som jag drömmer om, med ridningen som ett jobb, heltid, varje dag, hur bra man skulle kunna bli? jag vet inte om jag kan motstå den frestelsen att inte få veta och känna på det....det skär lite i hjärtat när jag funderar över det....

Stora beslut att tänka på....

Mer träning!

Är jätteglad just nu! vi kommer att åka upp till Helena och träna någon helg framöver, tänkte ta det efter Per kursen i slutet av feb/början av mars. Känns kanon att få hjälp av henne också. Nästa vecka är det träning för Ylva, ser fram emot den träningen också såklart :)


Världens sötaste älskling!


Kvällens träning

Gick jättebra! Jag har verkligen tagit åt mig av de saker Helena sa till mig förra veckan, att jag måste våga lätta av ännu mera och börja rida honom ännu lägre och rundare hela passet. Och det kunde jag verkligen göra i dag, tänkte hela tiden på att jag "släppte fram" armarna och lättade av samtidigt som jag var noga att aktivera honom bak. Hela tiden så har vårt problem varit att han blivit för stark och springer bort, men den känslan fick jag inte alls nu. Jag kunde rida på om jag ville och släppa ner halsen utan att han föll ner på bogarna och tappade takt och sprang i väg. Det kändes verkligen som att det här var rätt väg, tänk vad några bra ord kan göra stor skillnad! Så länge som jag sökt efter den här känslan. De var verkligen superhärligt. Jag behöver släppa "kontrollen" lite oftare och känna vad som händer när jag gör det, våga släppa efter och våga rida på!


Skulle vilja rida för Helena oftare, det är så skönt när man verkligen litar på den man tränar för, jag vet att det hon säger till mig kommer att fungera på Sini, eftersom hon har själv ridit honom så mycket. Vi får se hur han känns i dag, ska fortsätta på samma väg.

Vet inte varför delar av texten blev stora bokstäver? datorer gör aldrig som man vill...!


Snart så...

ska vi träna för Per Sandgaard!!! Helgen 14-15 feb ska jag på helgkurs för Per. Ska bli jätte jättekul!
Förutom att jag gillar hans sätt att rida och hur han "ändrar om" sina hästar och gör dom så himla fina, så verkar han vara så ödmjuk och trevlig. Såg ex Orient för flera år sedan på Ankys clinic i Linköping, gillade honom redan då men han har utvecklats väldigt mycket sen dess! Likadant med Memphis som blev så grymt fin under Pers ridning. För att inte tala om hur underbar Zancor var!!



Ska bli häftigt att rida för honom!


Veckans planering...

Såhär ser resten av veckan ut för mig:

Ons: Först Jobb, sen Konditionsträning för mig på Friskis sen ridning
Tors: Jobb sen ridning
Fre: Jobb och ridning sen gymmet, hemmakväll med Let´s Dance
Lör: Pass på Friskis, ridning, tvätt + städning hemma
Sön: Bokföring av firman, Ridning, ev pass på Friskis

Är så grymt ridsugen att jag inte kan hålla mig tills i morgon! så därför kör jag min egen träning på fredag istället, har så nära till gymmet, bara hoppar in när jag går hem från tåget!

(+ en tripp till IKEA skall hinnas med nångång under helgen!)

Älskar min nya vårjacka från RTS som kom i måndags den är tobaccofärgad vilket kommer matcha bra till Sini, Schabraket var också jättesnyggt det är beige/kitt färg med creme passpoal och marint kantband.
Prövade också en typ av flecevantar som man kan rida i, lite tunnare men med skoning, fungerar jättebra när det är för kallt för att rida i vanliga skinnhandskar.

Schabraket från RTS finns att köpa hos oss
www.absolutehorsepower.se

Gårdagen

Var uppe i ridhuset och longerade i går, tog det lungt eftersom han var nyskodd. Från början var han superpigg och fick springa runt själv ett tag, brukar inte vilja släppa men det gick jättebra. Han var inspänd och skötte sig jättebra, rejsade inget eller så. Blev sen rund och fin i formen efter ett tag på linan, så jag var nöjd.

Mina nya saker kom i går, och allt passade, ska försöka fota lite!
Ikväll hoppas jag få se dressyren Live från AEG i Norge på webben!

Kram


Hovis i dag

I dag kommer hovslagaren och skor, ska boka tid för tänder och så ska jag klippa också sen tror jag att vi är redo för en ny säsong :) Vaccinationen klarade vi före jul så det är redan klart! Tänkte även be en bekant att komma ut och massera Sini någon dag, det är han verkligen värd!

I kväll så blir det nog ett lättare jobb beroende på hur han känns i fötterna, han kan vara lite öm precis efter han fått nya PG beslag. Det kanske bara blir lite longering.

Vill att mitt nya schabrak och vantar ska komma i veckan!

En uns av positivitet känner jag :)

Eftersom jag mått så dåligt i veckan, med ständigt huvudvärk och värk i hela kroppen har jag nu vart hemma och vilat. Och i dag känner jag mig bättre, i morrn ska vi ha heldags konferens med jobbet och det brukar vara riktigt kul så jag vill verkligen vara i gång till det!

Imorrn kommer jag äntligen att köpa nytt gymkort, har väntat hela januari på den här lönen, och nu känner jag mig riktigt taggad för att komma i gång med träningen. Friskis hade riktigt många bra pass. Kommer varva medel och pulspass, om några veckor när jag kört ett tag skulle jag kunna byta ut nåt pass mot core (man tränar styrka, mage, rygg osv) för det är ju verkligen de muskler jag använder i ridningen ( bålstabiliteten! )

Har kört hårt på GI rivstart programmet nu under januari och visst ha jag gått ner, men jag har också mått dåligt och känt mig slut på energi och tappat humöret lätt, jag måste nog inse att jag är en människa som behöver äta mycket annars blir jag knäpp! och då måste jag såklart träna för att hålla formen. De ska också bli spännande att se hur det känns på tävling, om jag kan prestera bättre när jag har bättre kondition. Vi kommer inte starta förrän början av april, så det ser ljust ut att "hinna" i form tills dess.

Sini har tagit det lungt i veckan eftersom jag inte kännt mig bra, och igentligen tycker jag inte att det gör så mycket, han har varit väldigt duktig senaste tiden. Det enda är ju att han samlar på sig överskottsenergi, men snart är det helg och då ska vi träna igen.

Kram

Tråk tråk

Har varit jäkligt negativ de senaste dagarna, för allting är bara så skittråkigt just nu. Mörkt och blaskigt, bara skit!
Känner mig inte helt frisk heller, typ "tung" i huvudet och väldigt trött, hela tiden. I hate it

I söndags hade jag iaf en jättebra träning med Helena, Sinis förra ägare ( o ryttare) fick en bra "lektion" med en massa tips, hon tyckte generellt att jag skulle försöka ha honom lite rundare och lägre i formen under hela passet även under de "svåra sakerna". Och jag litar på henne att det går, för hon har ju säljv gjort det och vet att det funkar. Det är svårt men nu vet jag lite mera hur jag ska göra. Fick bra piaffer också, hon var mer för att jag skulle låta "benen bara hänga" och peta igång honom med spöt, för att få i gång trampet, och det funkade kanon. Jag måste sluta klämma! Hon var också på mig att "våga" lätta av oftare och verkligen vara noga med att han balanserar och bär sig själv. Nyttiga ord som man inte kan höra för många gånger.

Dock blir det lite lugnare med ridningen i veckan eftersom jag känner mig så otroligt matt och trött i kroppen, måste ha ork för att jobba hela dagarna, det är ju prio 1.

Kram


Saker som gör livet lite lättare just nu...

* Lön på fredag
* Klipptid 2:a februari
* Schlager hela februari!!!
* Kurs för Per Sandgaard 14-15 feb
* Friskis & Svettis grymma pass
* Fjällen v.12

Sen är det nästan april!!!!!!


Just ja!

Glömde ju bort att uppdatera min viktkurs!

-2kg på vågen nu efter nyår!
och känner mig väldigt inspirerad att fortsätta nedåt! :)

I´m back ;)

Eftersom det inte blir så mycket skrivet på den andra bloggen, av olika skäl, så fortsätter jag helt enkelt här. Har faktiskt saknat min blogg lite :)

Jag har endel nytt att berätta! det är ju nytt år och en massa nya spännande tränigar & tävlingar som väntar! Januari är en fruktansvärt seg och tråkig månad, men det är vell bara att kämpa på, vi går ju mot ljusare tider... Min plan är att kunna debutera i SB1an nångång under våren så det har varit mycket piaff och passage träning senaste månaderna, och det det har gett resultat! nu kommer han fint i gång på hjälpen, men såklart är det långt i från perfekt ännu.

Närmsta veckorna kommer jag fokusera träningen på att grunderna sitter, dvs att han är ordentligt lösgjord, lydig och på hjälperna. Det är viktigt att gå tillbaka till det, spec när vi övat så mycket på de "svåra sakerna" ett tag nu. Jag tycker att han kännts lite för stark de senaste dagarna, just beroende på detta. Det har också varit väldigt dåligt i hagarna en längre tid (antingen hårt/knöligt eller lera) så de blir mycket stillastående, vilket också bidrar till endel överskottsenergi som är lite jobbig att handskas med, och kräver ännu mera av mig... inte lätt alla dagar!

Förhoppningsvis får jag hjälp av Helena (Sinis förra ägare) på söndag, hoppas att hon har möjlighet att komma! För Ylva blir det bara 2ggr/mån nu eftersom jag inte riktigt har råd med oftare, som jag såklart skulle vilja!

I feb blir det en 2 dagars kurs för Per Sandgaard! Ser så mycket fram emot att få träna för honom! Kul med ny input och se vad han tycker.

Till helgen måste jag hinna med en klippning av Sini som har fått väldigt ful päls nu, det är som långa strån som växt ut,pälsen blir så matt! Ser också fram emot de nya sakerna jag har beställt, en ny vårjacka, ett schabrak och nya handskar. Visar bilder när de kommer!

Kram på er!