Valborg!

Här kommer en snabb update, eftersom det är Valborg i dag och jag är en riktig Uppsala bo ska det ju såklart firas hela dagen!!! Tur att det är så soligt och fint väder ute :)

Det kommer update från tävlingen i helgen senare, har inte haft tid o ork att skriva om den än! kortfattat kan jag säga såhär, på lördagen var jag inte alls nöjd och blev helt nerdömd av en domare! på söndagen i red vi så jävla bra!!!! är så nöjd med den ritten, bland det bästa vi gjort! och i Intermediere också, knappt 61% blev det :))))))

Nu ska jag jobba vidare sista timman, sen bär det hem mot Uppsala och fira in våren och valborg!

Skål och trevlig valborg!

kram


Fredag - trött men glad :)

Äntligen fredag!!!!, som man säger =) härlig, härligt!
Är helt slut efter den här veckan, men har klarat mig utan nån dum migrän iaf! (peppar, peppar...)
Ikväll blir det en fixarkväll, ska hem till päronen (där Sini står uppstallad) och käka middag (ser jag fram emot!) rida, och packa inför tävlingen.

Åker inte supertidigt i morrn, utan runt nio. Skönt att man inte behöver gå upp o knoppa o sånt heller. Ska inte starta förren på efm, så det fixar jag när vi kommer till tävlingen. Kommer endå att komma dit flera timmar innan min start.
Jätteskönt, så man hinner komma i ordning med alla saker, uppstallningen osv.

Träningen i går gick dunderbra!!!!!!! jag är så glad just nu, fick kanonbra hjälp med halvhalterna (på ett superenkelt sätt också!) och han var så mjuk, lydig och lätt i handen hela tiden! Och samtidigt gick han med bra energi kvar i samlingen, det var väldigt härligt! Ska rida vidare på den känslan i kväll :)

Har märkt att jag varit för spänd i axlarna tidigare i veckan, eftersom jag fått lite värk som jag inte brukar ha. Samtidigt som jag tyckt att han känts lite "kärv" i formen, hmm kan det hänga i hop lr?? ;) så i går tänkte jag hela tiden på att ta ner axlarna och slappna av, så vips så var munnen mycket bättre! Så typiskt att man "lägger sig till" med saker direkt när man inte tränat på en vecka! det behövs att man har sin tränare där ofta med kritiska ögon för att det ska bli bra =)

Kram

Det närmar sig...!

Skönt att det är tors i dag, nu är det bara fredag kvar, sen är veckan över =) Det har vart så mkt den här veckan, kanske därför den går så trögt? Igår var jag iaf ute med jobbet på kvällen, vi var på Bounce (dansgruppen), deras grymma show, det var verkligen så bra, helt galet!!!!

Så ingen ridning blev det igår, hade helst velat rida i går också eftersom han blir bättre ju mera han går, men vad göra man när man jobbar så mkt och jag kan ju inte tacka nej till en personalgrej heller :) i kväll blir det iaf träning för Ylva, får se om hon kanske vill rida också, det skulle vara riktigt bra om hon ville det! Känns verkligen så nice att hon ska vara med i helgen, känns peppande!!


I morgon blir det en packdag, mamma har varit så snäll och hjälpt mig att tvätta allt som ska med till helgen, så nu ska det "bara" packas in i skåp o lådor och in i transporten.... Har en känsla av att jag kommer vara rätt slut i morrn kväll! Men det är ju endå roliga saker som ska göras, värre finns =) och känner jag mina päron rätt får jag säkert en jättegod middag framför TVn när allt är klart! =)

Måste komma i håg att ladda kamerorna och fixa med minnen o sånt, så jag kan dokumentera. Det är ju så kul att ha bilder från när man vart ute o tävlat, ångrar mig alltid när jag inte fotat/filmat!

Nu längtar jag efter min lilla Sinipini, blir ju så när jag inte träffat honom på 1 dag! :)

Ha en fin dag, och snart är det helg!!!!!!!!!!!!!!


Halva veckan =)

Ja äntligen börjar den här veckan också röra på sig, det har varit så seeeegt!!!
I går red jag igenom den nya Intermedieren, det är ju helt nytt program och jag gillade det här mkt bättre! så skönt att slippa de lååååååånga travslutorna som jag jämt hade sån ångest för tidigare :)

I morrn är det Ylva träning, ska packa också, det är ju så mkt som ska med när det är meeting! började tvätta lindor o sånt i går, men det är en del kvar!

Nu vill jag att veckan ska gå snabbt så det blir helg snart! Måste bada Sini på fredag också, han ska vara riktigt blank o fin i helgen nu när vi ska på nationell o allt =) Sover nog hos päronen på fredag så jag kan fixa hela fredagkvällen, skönt å slippa flänga fram o tbx som en blådåre till stan :P

Åh det ska bli så kul i helgen! =)

ser verkligen fram emot att tävla, bo i bussen o ha en massa skoj, och varmt ska det bli oxå!
wieee kommer bli jätteskoj!!!


en bild från Högbo förra året!

Tävlingen i söndags

Var i väg och red en George i söndags efm, det gick helt ok. Fick hjälp av Ylva på framridningen och han var jättefin att rida. Tror att jag dock ville lite för mycket och red för "hårt" i skritten o galoppen, blev lite "luddigt" och små missar som kändes onödiga och kostade poäng. Fick 61,32% känns ok, men vill absolut rida nogrannare nästa gång!

Har varit helt slut efter tävlingen, vet inte vad det är med min kropp, hade födelsedags firande hela lördagen också iofs, men jag tycker inte jag borde vara så här slut för det...

I kväll blir det att rida igenom ettan på utebanan, det är nytt program och har bara "ridit" det i huvet än så länge. På lördag åker jag och mamma till Högbo och tävlar. Det är George på lördagen och ettan på söndagen. Vi ska bo med Ylva i bussen, hon ska dit med Basilika o starta, så det kommer bli jättekul! Ser verkligen fram emot helgen. Så mkt att fixa innan bara, skulle behöva vara ledig några dagar :) men det är jag ju inte, så det är bara å göra det bästa av allt.

Kram på er 


Våren, semstern, tävlandet, livet...

Jag känner mig så lycklig just nu, så lycklig att jag bubblar över! Jag vet inte varför, jo allt är bara så himla underbart!
Hela påsken har jag gått runt och ryst i solen, haft ståpäls, för att livet är så underbart och härligt.
Det är vår nu, bara det liksom, det kan inte bli så mycket bättre, vi har planerat semester och kommer vara lediga tillsammans i hela augusti, det kommer att bli underbart! Min älskade syster kommer att jobba hela sommaren ute i skärgården där vi har släkt och vänner som bor, vilket kommer betyda att vi har ännu en anledning att spendera nästan varenda helg där fram till vår semester börjar och sen hela fyra veckor semester! och hur underbart kommer inte det att bli,sol, båt, hav, skärgård, party, den här sommaren kommer bli helt amazing. Magisk.

Redan nu har jag sommarkänslor, jag tror inte man fattar hur olycklig man är på vintern, man vänjer sig liksom med det tillståndet, utan sol i flera månader, det är först nu när solen kommer och man blir varm igen som man blir lycklig, riktigt megalycklig menar jag då.

Allt är så lätt, det går som en dans, världens underbaraste kille, världens finaste häst, världens underbaraste vänner.
Jag är lyckligt lottad.

Den här helgen väntar en regional täving på söndag efm/kväll, sen blir det meeting helgen efter i Högbo, sen blir det lite lungt fram till Lag-SM i Vallentuna sista helgen i maj. Sen får vi se hur mycket tävlande det blir. Det är dags att börja tänka på sommaren nu, på semestern, dags att börja spara stålarna helt enkelt.

Den här tiden ska bli vår bästa, jag ska ge allt och lite till!

Peace and Love


Life IS good!

Den här påsken har varit superbra!Skönt att vara ledig en massa och hinna med att göra så mycket!
Sini har tagit det lite lungt efter tävlingen, stått och gassat sig i solskenet och haft det skönt :) har ridit lite lungt och det har känts bra, galoppen sitter i från tävlingen och är fin. Traven har blivit mycket bättre sen förra veckan, jag tycker han har bättre schwung nu.

Det är ju redan tisdag i dag, känns knäppt! Fast skönt på samma gång! Står inte på förrän det är helg igen :) Blir lite lugnare upplägg nu i veckan, ska tävla på söndag, George igen :) och vill att han känns pigg och fräsch då. Delar upp passen lite, så det blir kortare pass, behöver inte göra "allt" varje pass (lätt att jag vill göra det inför tävling!) måste lita på att vi kan sakerna. Tänkte rida programdelar i veckan och såklart känna efter så att bjudning o formen är bra.

Har också ökat på krafftfodret, så jag hoppas att kombon mera foder och lite mindre hö samt lite kortare pass och lite mera vila kommer göra att han känner sig pigg och fräsch.  Sini är ju endå 16 år i år (shit vad tiden går!) så det viktigaste är att hålla motivationen på topp och att det är roligt hela tiden. Han har gjort så mycket för mig så jag vill verkligen göra det bästa för honom. Det blev iaf super med klippningen, både snyggare och mindre svettigt! nu hoppas jag att det inte kommer någon mera päls den här våren.

Jag fyller år på söndag, så det blir firande hela lördagen och som tur är kommer jag att starta efter kl 18,00 på söndag så det blir nog en sväng på stan också på lördagkväll! Så himla skönt när det inte är tidigt i väg på morgonen! Det tar typ 40min max att åka till tävlingsplatsen oxå, så det blir en chill tävling.

Nej nu ska jag ta och ringa Ylva och planera in en träning på tors.
Kram


Hemma från Enskede!

Ja men det gick ju ganska bra endå! Tror Sini var lite trött i dag, kände att jag inte hade den där riktiga motorn "där bak" hela tiden. Är så nöjd med galoppdelen, inte en miss! och han var med mig hela tiden och vi höll en bra galopp o samling överallt! Fick 7or på båda piruetterna av alla 3 domarna, det var kul :D


Traven var ok, vi kan mera där, tror somsagt att han var lite trött i bakbenen i dag. Skritten var det som drog ner, där brukar vi kunna få ganska bra poäng, men nu så gick det såååååå sakta, hahaha trodde han hade somnat, han passade på att vila sig lite helt enkelt :)



Slutade på 62,6% känns bra att få en godkänd ritt direkt! Kul var också att en domare hade mig som 3:a i klassen, tack för det :) Slutade totalt 9a, det var 5plac.


Nu ska jag fortsätta den här fredagen med min goda caffe latte som jag precis gjort :), är så trött! tar på krafterna å tävla (hade glömt hur jobbigt det är!)


Jag med min finaste älskling! ( som var lite trött efteråt!) :)



Ha en bra kväll
Kram!

Tävlingsfredag!

Nu håller jag på med frukosten, det blir ägg så jag står mig länge. Solen skiner i dag också, så underbart! bara vi slipper regn så kommer jag att vara glad, finns inge värre än när det regnar på tävling och allt blir blött och smutsigt.

Ni får hålla tummarna 14.38 för då rider vi!!!!

Glad Påsk!

kram

Nu

Har jag suttit och titat på kürer senaste timmen med en massa duktiga dressyrekipage, bla Anky och Debbie McDonald! Tror ni jag är galet taggad för att rida bra i morrn nu då???!!! Jajjemänsan!!!!

Nu ska jag sova, så jag orkar hela dagen i morrn!
Godnatt :D


Tävling i morrn! :)

Japp i morrn bär det i väg på årets första tävling, ska bli hur kul som helst!
I dag har jag tränat för Ylva, gick jättebra! fick mycket bra saker att ta med mig till framridningen i morgon. Klippte Sini idag, fattar inte att han hunnit bli så långhårig igen?!! men nu så är han en fin dressyrhäst igen ;) tvättat svans, fixat manen och ryktat har jag också gjort. Nästan allt är packat, bara att dra in skåpet och klä på mig själv i morrn så är det bara att åka sen :)

Jag hoppas att vi kan göra en fin uppvisning i morrn, det vore kul nu när han känns så fin. Det är dock alltid lite svårt i första starten på säsongen, jag brukar känna mig lite ringostig. Hoppas inte jag är det i morrn!! Ska försöka bara slappna av och rida :D (lättare sagt än gjort!)

Nu ska jag kika lite på nätet och glo på Tv och bara vila inför morgondagen,
ha en bra kväll! :)

Kram

Hejsvejs!

I dag är jag på superbra humör! kanske för att jag bara ska jobba den här dagen och sen vara ledig i 5 dagar!!!!
På fredag ska vi göra årets första start, blir en George i Enskede. Spännande! :)

Utebanan har varit bra senaste veckan, så det har varit jätteskönt att kunna träna där på "rätt mått" och kunna rida igenom programmet o så. I går fick han en vilodag eftersom jag hade så jäklans ont i huvet! i kväll hade jag tänkt öva linjerna, och rida hela programmet också. I morrn är det träning för Ylva, känns jättebra att få hennes hjälp dagen innan tävling ( försöker alltid få en tid för henne dagen innan tävling, det funkar vädligt bra för oss!)

I morrn ska jag bara vara ledig, och förutom träna blir det massa förberedelser inför fredagen, Sini ska badas, alla grejor putsas och transporten fixas, ja ni vet, allt som måste vara klart inför tävling! :)

Tänkte berätta vilka fler tävlingar som väntar för oss i april! det ser ut såhär:
19:e april S:t George Regional BRF/Jälla
25-26 april Meeting med S:t George och Intermediere 1 i Högbo

Blir skoj i Högbo, ska bo i bussen med Ylva som också ska dit och tävla! Vi hade väldigt trevligt och skrattade massor förra året när vi var där! alltid mycket roligare när vi är flera som åker, och spec när Ylva är med såklart :) hon bidrar både med sitt tränaröga och en massa tokigheter :D

Ha en härlig vårdag!

kram

Dags för uppdatering här!

Jag har varit lite slö på att blogga ett tag! har inte haft nån inspiration å skriva, men nu så var det dags kände jag :)
Har vart sjuk i veckan, förskyld o huvudvärk, ingen höjdare direkt! speciellt inte när vi måste träna en massa till tävlingen nästa vecka.

I kväll har jag träning för Ylva, ska bli sjukt kul! ska höra om hon har lust å sitta upp en sväng och känna lite på honom. Känns alltid så tryggt när hon har gjort det! då vet jag verkligen om jag är på rätt väg i träningen, plus att han blir väldigt fin att rida efteråt också! :)

Nästa fredag ska vi tävla, en regional S:t George ska vi i väg på. Ska bli himla skoj, har läst på det nya programmet, är ju inte så stora ändringar så det ska nog gå bra å komma i håg :)även om det gamla sitter i ryggmärgen...

ska testa tipset om att pusta med quickshine till tävlingen också! måste börja plocka i hop alla tävlingsgrejor också, har inte riktigt koll på vart allt är!

Kram