Äntligen igång med träningen!

Yes, har vart en bra ridvecka! Vi har haft bra pass och en jätterolig träning för Ylva i torsdags, var nöjd även fast vi inte går på topp änu. Har varvat med lite tömkörning för variationens skull, några av de andra dagarna.


Plakettavlan har kommit upp :)


Var igentligen bara i tisdags som det var lite jobbigare, vilken tränigsverk jag hade efteråt! men efter det har han varit mycket bättre i kroppen :)


I måndags: en liten Rozzini väntar på att få en ny sko på ena fram :)



Här kommer ett litet klipp från träningen, ( va snälla mot oss, första träningen på länge ;) )

http://www.youtube.com/watch?v=ROUz2FGtsaM


Det är väldigt nyttigt att filma! ska somsagt försöka göra det på träningarna nu framöver, ser saker jag vill ska bli bättre, spec hos mig!

I helgen ska vi träna ännu mer =)

Gokväll!

Tråkhelg utan ridning!

Ja men da! den här helgen skulle jag ju träna en massa, och hade bestämt med att träna tsm med Ellie o Sune i lördags. Men nehä, Sini hade tappat ett PG visade det sig... så i lördags fick jag istället titta när ellie red och leta sko, dvs pulsandes runt i en halvmeter hård snö i en stor hage, behöver jag säga att jag inte hittade skon?

Inte har jag fått tag på hovslagaren heller, jag vill ju få på den dumma skon nu! ska ju träna på tors när Ylva kommer! gah alltid är det nåt känns det som...

Så det blev ju såklart ingen ridning då, bara lite ryktning och allmänt mys med min fina lilla älskling :)







Har vart en katastrof mat-helg också,


men i morgon är en ny äggdag. Och i morrn är det ju löning igen, då ska det handlas nyttigheter! synd att det ska vara så mkt dyrare att handla nyttig mat? aja det är inte mkt man kan göra. Ska försöka hinna med lite promenader i veckan, har inte alls prioriterat det senaste MÅNADERNA. Nu måste jag börja med det!

Kan inte fatta att helgen redan är slut??? vafan det var ju nyss fredagkväll,  kan nån stoppa tiden???!!!!!


Rozzini från i tors, rund o fin o lilla magen :)

Nu ska jag försöka bota min halsbränna från gårdagens party och kolla på Johan Falck,

Godkväll!

Torsdagens funderingar

Hemkommen från stallet nyss, blev ett jättebra pass idag! mjuk o fin från början, kändes jättebra:) Och det är jag inte bortskämd med! Känns fortfarande lite osmidig i vissa rörelser och vi har lite kvar i samlingen innan det känns som vanligt igen.

Däremot är han pigg och fräsch och bra i handen, går med jämn bjudning och tar förhållningarna bra tycker jag. Har kunnat jobba i låg, rund form i traven nu och det känns så himla bra! Det är verkligen nåt som jag jobbat på i flera år nu, eftersom han gärna vill upp upp upp i nacken och spänna sig vid förhållningarna, MEN trägen vinner! :)

En sak jag lärt mig genom åren är att det finns ingen universallösning på problemen, det är inte alltid lätt, vissa saker måste man bara jobba på, det är bara å bita i och jobba även de dagar de inte känns bra, någongång blir det bättre och den känslan är grym!Då har man verkligen kommit ett stort steg på väg. Ge aldrig upp! ;)

Jag har alltid varit noga med att ha hästens fulla uppmärksamhet de 45-60 min jag rider. Resten av dygnets 23h har de faktiskt vila. Från första steget jag tar tyglarna ska hästen jobba! vilket jag menar är att lyssna på mina hjälper och vara följsam, även under uppvärmningen. Inget "lull lull" här inte ;) Nu har jag med Sini varit välsignad med mycket arbetsvilja och energi, men om jag inte är noggrann är det "lätt" att energin försvinner ut i snabba ben och en ofokuserad spänd häst. När man istället kräver ett jobb av honom kommer han verkligen till sin rätt med sin arbetsvilja och vi kan jobba och komma vidare hela tiden.

Så står du och "stampar på samma ställe" med din häst, våga sätt lite krav under passet! Be din häst att jobba för dig, gör passet intressant och varierat och somsagt det finns inga genvägar det är bara att ta sig igenom de saker som är jobbiga. Ett jättebra sätt, tycker jag, är att låta sin tränare hoppa upp vid såna tillfällen. Då får man både hjälp med ridningen samtidigt som man kan få ännu bättre hjälp från marken sen, när tränaren själv känt på problemet. Och man kommer förhoppningsvis snabbare till ett bra resultat!


efter avslutat pass i dag!

Om en vecka är det dags för Ylva träning, och jag ser så mkt fram emot det, ska bli grymt kul!!!!

Kram

Januari

Har inte haft så mkt att uppdatera här de senaste dagarna, har mest suttit fast på tåg i olika färdriktningar, det har vart förseningar varenda dag nu! jag blir galen!!!!!!!!!! finns inget värre än att vara sen hela tiden, 30 min förening både till jobb och hem gör mig på dåligt humör. Sen alla dessa sega människor som inte GÅR när man äntligen får kliva av det förbaskade tåget utan går hur sakta som helst, hallå??? vill man inte hem?? har man inget liv??? ahh gah trött jag blir på dom! Är rätt less på den här skitmånaden Januari överlag faktiskt, Januari måste vara årets tråkigaste mest onödiga månad på hela året, tillsammans med November. Grått, mörkt och kallt. Får man gå i ide?

Nä nog om skittågen nu.

Har hänt flera roliga saker senaste dagarna också! tur är vell det :) har haft siniplutten på lina och konstaterat att han ser mycket jämnare o bättre ut i bak nu! plus att han har lagt på sig på både magen, hals o rumpa sen den lilla kolikkänning han hade före jul. Så fin nu igen!

Sen har vi haft flera trevliga pass tsm, i går var han mjuk från början och var faktiskt jätteduktig hela passet och gick genom kroppen med jämn bjudning så jag kunde rida i lägre rundare form, mycket nice!

Ylva var på Tutis i lördags, och jag red medans hon var där ( o kollade på annan träning) fick lite små tips från henne, tyckte det överlag såg bra ut. Gjorde mkt galopp-skritt-galopp övergångar, och böjde lite mera. Fungerade bra och han blev mera loss och mera i hop! Måste tänka på armarna bara, inte spänna sig, slappna av! sitter fortfarande och tittar efter spegeln på väggen,(som inte hänger där) hoppas på att det kommer upp en sen!

Under uppvärmningen i går gjorde jag serpentiner i trav, en mkt underskattad övning! kanonbra för mig som kan behöva lite broms i bland, och där får man det naturligt av väggen, samtidigt som man kan känna på sidorna och rida på emellan bågarna. Mycket bättre än att jobba på volt tycker jag! På slutet lekte vi lite med byten o "bebis tramp" bara för att känna att knapparna satt där de skulle :)

Ser fram emot Ylva träningen nu nästa vecka, ska bli kul! :)

å just ja, höll på att glömma! har losat 2 kilo sen förra tisdagen! oh yes nu kör vi!!!!!!!!!!!!




grymt snygga Pikeur byxor, kanske en belöning när vikten är i hamn? :)


Nu ska jag kolla på Trinny o Susanna på 5:an!!


trött torsdagsmorning

ojoj önskar det vore fredag! sitter här med en kopp te och försöker vakna till, inte så lätt :P

I går fick vi äntligen börja träna igen! började på träns och red i ca en kvart men fy vad stark han va! och stel...
så jag gick in och bytte till kandaret, väldig glad att jag gjorde det! för då gick det verkligen att rida, kändes mkt bättre sista biten av passet, började lossa och bära sig själv. Fick rida lite mera med sätet än vanligt för att få honom att komma ner på baken och ta ut sprången, inte bara springa på. Jobbade bara basic, i princip start och stop, och när det funkade gjorde vi övergångar i alla gångarterna.


Såhär nöjd o glad var han efteråt! snygg stil eller hur ;) haha
tyckte det var så skönt att få jobba av sig!


Just d, mina grejor kom i går!allt var jättesnyggt, Eskadron bootsen som har han på sig på bilden, var jättebra!

ha en bra torsdag, imorrn är det freeedag!!!!


Tisdag, veckan rullar på...

Ojoj vilken jobbig dag det har varit i dag, är helt slut! och då har jag bara jobbat 2 dagar, undra hur trött jag kommer vara på fredag?? Det blev verkligen en rivstart på jobbet med massor att göra, och det är ju kul, men när man är ledig så har man ju ett annat tempo och jag blir trött bara av pendlandet de här dagarna. Men kommer vell in i det snart igen. Har varit en katastrof matdag för mig, hade med mig för lite mat till jobbet ( som vanligt ) och så kom en kund med tårta och belgisk choklad, så på efm kände jag mig helt "sockerhög" ( som ett barn! ):P att man inte lär sig att det inte funkar att trycka i sig en massa fika o kaffe när man igentligen behöver mat! Så nu känner jag mig så äcklad, typ som jag skulle väga 100kg :P. Men ska styra upp det lite här hemma ikväll, vart till affären och handlat så jag tänkte göra fisk/skaldjursgryta som räcker till matlåda hela veckan. Och har laddat upp med lite ägg o sånt på jobbet som jag kan ta om jag blir hungrig. Jag är nämligen en sån person som blir helt knäpp om jag inte får mat, får värsta blodsockerfallet direkt. Så därför måste jag vara rätt noga med att försöka äta lite GI aktigt kost och ha med mig mat till lunch, det är ju där som det ibland fallerar. Får bli bättring på det!

Rozzini har vilat i dag då, men i morgon ska vi rida, kul!!! längtar :)
har beställt lite nya grejer också, ett schockemöle schabrak med matchande lindor (marinfärg) samt svarta boots, behövdes lite nya schabrak/lindor. Det är ju sånt som slits ut ganska fort eftersom man använder det varje dag. När jag var ledig rensade jag ut lite gamla schabrak och såna som jag inte använder så ofta, dom låg bara och tog en massa plats! så dom fick flytta till gamla sadelkammaren i stallet hos päronen (som är tomt nu). Väldigt bra att kunna ha en sadelkammare där också, får ju inte plats med alla grejjer i de skåp/hyllor jag har på nya stället. Så nu har jag bara sån utrustning som jag använder just nu där, och alla sommartäcken o annat hos mamma o pappa.

Hoppas på att beställningen med de nya sakerna kommer snart!
:)




Det här schabraket fast i marint, plus lika lindor.

kram!



Måndag o vet. besök

I dag har jag jobbat första dagen efter jul/nyårsledigheten. Kändes bra att komma utvilad till jobbet, får vell se hur länge det håller i sig :)

Mamma och Zini har vart hos vetrinären i dag, där böjdes han igenom och vet kunde inte se några hältor. Det enda som hon kunde se var att han blev lite "knölig" efter hon böjt det bakben jag har sett ojämnhet på. Hon trodde att det var något som satt högre upp mot höften. Lite sne i korset tyckte hon också, han fick spruta muskulärt  som satte fart på blodcirkulationen och som verkar antiinflammatoriskt också. Hennes råd var att rida på som vanligt igen. Dock kommer jag ju såklart att sätta i gång lungt.

Hon kände även på höger framben där han hade en "akut" hälta för 3 veckor sedan, han var öm på insidan av benet uppe vid bringan och han var lite öm i bogen. Hon trodde att han hade halkat i hagen, med benet utåt och fått en liten sträckning, det var rätt vanligt sa hon.

Mamma tyckte hon var väldigt duktigt, vi fick henne rekommenderad av andra som vart väldigt nöjda, hon jobbar också endel med travhästar.

I övrigt inga andra anmärkningar på honom och det känns jätteskönt! :) Jag menar, det kunde ju ha varit mycket värre! har inte gjort en besiktning med böjrov på länge så det var ett bra kvitto på att min 17 åring endå verkar vara rätt fräsch :) var så jobbigt att sitta på jobbet och inte kunna vara med, hade ont i magen! men mamsen ringde så fort de var klara och jag hörde direkt att det hade gått bra :)

Och han hade såklart skött sig exemplariskt, hon var tydligen imponerad av hur väluppfostrad han var ;)

Nu blir det alltså till att börja rida igen, wieho!!! och har hört att det ska bli MILDARE eller mer normala grader ute nu framöver! nu håller jag tummarna för att det blir bra!

btw, det här är inspiration för mig!
http://www.helgstranddressage.com/heste_fernando.html
Nästan säker på att det är Anna Blomgren, beridare hos Andreas Helgstrand. Hur bra rider inte hon??!!!! Galet bra!

Kram!


Söndag

Ja det har inte hänt så mycket den här söndagen, hade utsläpp i morse men dom fick stå inne ett tag till solen kom fram för det var -22!! Har hört att det ska "bara" bli runt -10 kommande dagar, det kan man ju hoppas på!
Blev en liten promenix i dag med, ska bli intressant att se vad vetrinären kommer säga i morrn, håll tummarna...
Pappa kom till stallet och hjälpte mig fixa med lite nya hyllor och korgar i mitt skåp i sadelkammaren så nu är det ordning, så fint :) Plakettavlan är snart på plats den med, ni får se hur det vart sen :)

Har suttit och kikat på lite gamla filmsnuttar, 2008 var vi duktiga att filma på tävlingar, 2009 verkar det ha vart mindre. håller på att ominstallera min dator så den är så seg! men när den är fixad ska jag föra över det som blev filmat förra året och ladda upp! Ska bli bättre på att filma alla tävlingar och träningar oftare i år, det är ju så kul att ha kvar! Nedan en länk till en film jag fick upp på youtube, ganska gammal, från mars 2008!


http://www.youtube.com/watch?v=eni7ayfja1g


ha en trevlig söndag!

Förmiddag i stallet!

Så underbart väder ute i dag! Ja, det är kallt, men vit snö och sol så låmgt ögat kan nå, härligt! Känns som man är i fjällen :)

Är nyss hemkommen från stallet, hästarna hade fått stå inne på morgonen eftersom det var så himlans kallt i morse. Slängde på Zini hans tjockaste vintertäcke och tog en promenad ( eller snarare powewalk, jäklar vad fort han går!) runt ridvägen. Jättemysigt! han såg en räv på vägen, tokstirrade och ville nästan gå fram till den, så knäpp! :) Sen fick han gå några varv på lina i ridhuset, ville se hur han såg ut i bak. Och han är lite ojämn i högervarv, blir skönt att få en utredning på det, med start hos Vet på måndag. Jag tror iaf på att det är bra att han får röra på sig, inget krävande arbete såklart, men att han får röra på sig varje dag ( ex promenad, skritt), så han inte blir stel och kall.


Här ser man ridhuset från "baksidan" och lite av hagarna (till vän) och ridvägen




Bilder från dagens promenad!

Nu ska jag dricka kaffe, ciao!!!


Äh ryck upp dig!!!!

Rubriken är menad till mig alltså :)

Har haft tid att fundera mycket de senaste dagarna, man hinner sånt när man har mera tid. på både gott o ont ;)
Men i kväll betämde jag mig, 2010 ska banne mig bli grymt!

Jag har mina egna små mål för att känna att jag kommer någonstans på vägen ( men dom målen håller jag för mig själv) ;)

Så nu känner jag mig så jäkla taggad! det är lätt att deppa ner sig när det är -20 ute och hästen inte är helt fräsch men då är det bästa man kan göra att tänka på allt positivt som man har, alla såna saker som man lätt tar för givet! Tänk på allting som kanske är bättre nu än de var förr och var stolt över dom framstegen, vad det än kan vara! Jag brukar tänka så och det hjälper faktiskt :)

Nu ska jag njuta av lite vindruvor, Brie ost och Choklad! Jag tror att mitt 25:e år kommer bli asbra! Jag känner mig bra mycket mera självsäker och lyckligare nu än jag gjorde när jag var 23, så det kanske inte är så dumt att bli äldre trots allt! ;)


När allt känns tungt, tänk på ett lyckligt ögonblick och var stolt över det!
Bilden är från vår första kür där vi tog en 3:e plac, det var en otroligt lycklig dag!


Kram!

Jobbigt...

Anledningen till att jag inte bloggat senaste dagarna är att jag är sjuk och jag har sett att Zini inte är helt jämn i bak. Det värsta jag vet är strul med hältor! orkar inte hålla på med en massa utredningar och vetrinärer, fast det måste man ju såklart.. Så jobbigt för jag måste jobba nu eftersom jag vart ledig en massa, så jag tror inte att jag kommer kunna följa med till vet, tur att jag har världens snällaste mamma som ställer upp.


Jag vill inte att han ska vara oren, jag vill att han ska vara fräsch och att vi kan rida som vanligt.

Förhoppningsvis får vi nåt "svar" på måndag när han vart där, men jag vet inte...


Ont i halsen och -15 i stan...

Vaknade med ännu mera halsont, det är inte kul! kikade på thermometern som sa -15 och då är vi inne i stan... säkert ner mot -20 i stallet, burr burr burr. Blir att klä på sig ännu mera kläder i dag.

Det känns iaf bra att jag stakat ut några tävlingar nu, då brukar alltid träningen kännas roligare och man får ännu mera motivation att träna bra. Tidigare år har tävlingarna varit den absolut viktigaste motivationen för mig. För att orka genom hela vintern med att lasta och åka till ridhus varje kväll. Nu har jag så mycket enklare och framförallt bättre förutsättningar för att komma i bra form, eftersom vi har ett superfint ridhus 2 meter fån boxdörren, fina utebanor mm. Så det kanske är därför jag känner mig lite mera lugn i år :) (?)

Sen vet jag vad som väntar, vi har tävlat så mycket tillsammans nu att jag vet vart och vilka klasser jag vill rida . Vi tävlar för vår egen skull mot oss själva, jag har egna mål som jag vill uppnå, både process och resultatmål. Utan dem skulle jag nog tyckt att det var meningslöst att tävla, det har blivit en grym konkurrens bara de senaste åren, att tro att man kan åka ut på nationella tävlingar och vinna pris är inte ens en tanke. Här gäller det att man kan tävla mot sig själv och vara nöjd med det, så länge du inte sitter på en " 70% häst".

Och det har jag lärt mig! annars skulle jag inte tycka det var så roligt att tävla! visst kan det kännas knäckande i bland med domare som håller igen på de högre siffrorna för att man inte sitter på en häst med några stora gångarter ( om man jämför med den hårda konkurrensen på nat nivå) och inte kan premiera ett välridet program. Men sen kommer det tävlingar när de finns domare som faktiskt gör det, och då får man vara nöjd och glad över det! Sen handlar ju dressyren så mycket mera än domarna och protokollet man får efteråt, det handlar ju allra mest om känslan, och åter känslan! Det där grymma känslan man strävar efter att få till på tävling inne på banan. Det är nog iaf det som driver mig mest att fortsätta! :)

Rozzini går in på sin 17e vår i år, det är ju helt sjukt! :) Så vi ska tävla lite mera sparsamt, koncentrera oss på de svåra klasserna och försöka göra det bra. Bra utifrån våra förutsättningar alltså!


Nu måste jag försöka äta lite frukost, och se kicka i gång dagen!

 

Nytt år nya tävlingar!

Här kommer en väldigt preliminär tävlingsplan för 2010!
Zini går in på sitt 17e år nu och jag vill mest rida Intermediere och såklart debutera SB1. Därför kommer vi att tävla sparsamt och vi åker dit jag vet att det är bra att tävla. Efter många år på tävlingsbanorna har man lärt sig vart det är bra att tävla och då åker man ju ofta tillbaka dit.

Jan: -
Feb: -
Mars: 14:e Södertälje över dagen, har inte kommit någon propp men jag antar att dom har Int 1 eftersom det är Nat tävling.
April: 25:e Högbo över dagen, Int 1
Maj: 16:e Gnesta ( det står att dom ska köra SB1, dock gjorde det förra året också, men det blev inget, har aldrig varit där heller, så den är jag tveksam till)
22-23 Djurgården, över dagen, Int/SB 1 beroende på vad som finns (har aldrig tävlat där, men vart och kollat många år.)
Juni: 11-13 Vansbro meeting Int - SB1. Grymt bra tävlingsplats!
Juli/Aug: 29-1 Katrineholm, Lag-SM. Blir första gången för mig där som tävlingsekipage!

Hösten tar vi längre fram :)


Min fina tävlingskompis! vi går in på vårat 7:e år tillsammans nu!!!!
Sjukt vad tiden går...

Smällkallt och Hovslagare

Fy vad det är kallt nu!!! helt galet jue och kallare ska det bli :(
Det är ju fint med sol o snö men det går ju inte att rida ordentligt när det är så här kallt!

försökte i morse, men Zini var helt "yr" av kylan, "byggubbarna" som körde med spikpistol i cafterian gjorde inte jobbet lättare, inte heller att jag red på tränsbett. I dag var en såndär dag när jag kände mig som en nybörjare i sadeln, fy!!

I morrn slänger jag på kandaret och rider ett riktigt jobb, jag tror han kan gå det nu, har ju tagit det lungt i 2 veckor nu och han behöver jobba av sig.

Fick nya skor o brodd i dag med, hoppas han inte är för öm i morgon. För då vill jag rida bra! :)

From nästa tors kommer Ylva att köra i gång med träningar hos oss, och det ska bli så roligt att komma i gång och träna ordentligt! bara hålla tummarna att det håller och att hältan håller sig borta..

På efm har jag vart på en lång shoppingtur med mamma på IKEA, superkul! man vill göra om allt hemma när man är där :) det blev iaf lite backar och korgar till garderoben i sadelkammarn. Sen var vi en tur till Bauhaus och köpte ett hyllplan som ska oljas in och så ska placketterna upp på den!alla hästarna i stallet har varsin "plakettavla" uppsatta på en vägg med sitt namn ovanför, bra idé om man inte vill spika plaketterna direkt på boxdörrarna.  Ni får se resultatet sedan :)

Klarat mig från magsjukan *peppar peppar* men har halsont i stället :S ska vara tyst nu resten av kvällen så kanske det blir bättre.

kram!

Lördag

Ja morgonen började inte riktigt bra, vaknade av att min kära sambo var magsjuk! så jag flydde fältet snabbt för att undvika bli smittad. Åkte till stallet, red ca 25 min i ridhuset. Skrittjobb, lite trav och så några varv i galopp. Zini tyckte det var väldigt roligt att jobba i dag, nu när han går så lite så är han ännu mera positiv till jobb det är så härligt! det börjar redan när man tar tyglarna i skritten så lyssnar han till 100% och vill bara göra rätt :)
Kändes riktigt fin stundtals, sen blev han lite stark efter galoppen, så då skrittade vi av.

Lindade hans galla som han fått på ett bakben med Back on track under passet, sen fick ha stå inne och käka lunch med den på ett tag också, ska köra med den ett tag nu och se om gallan blir bättre. Hoppas på det!

I morgon har jag utsläpp, ska rida också såklart! :) om jag inte blivit magsjuk i natt! håll tummarna för att det inte blir så, har lite ont i magen men mår inge illa så jag hoppas verkligen att jag klarar mig.

Kram

Gott Nytt År!!!!

Välkommen 2010! Vad härligt det är med ett nytt fräscht år liggandes framför oss! Jag tror att det kommer bli ett riktigt bra år, det finns alla förutsättningar för det nu, när vi står på en så bra anläggning, har träningar bokade hela våren och Zini verkar vara fräsch igen :)




Så här har Zinis träningsvecka sett ut:

( konstaterat att hältan var borta några dagar innan)
Månd: Tömkörningskurs med mamma, mest i skritt men lite trav ( raka spår endast några minuters longering)
Tis: Ca 15 min i ridhuset, lungt i skritt ca 5 min trav
Ons: Tömkörning med mamma
Tors: Vila
Fre: Ca 20 min i ridhuset, lungt jogg med skrittjobb och lite mjukgörande i trav

I morgon blir det lite ridning igen, bygger på lite mer dag för dag och ser till så att han är fräsch hela tiden.
Jag kan iaf säga att han är riktigt riktigt pigg och det är kul! :-)

Kram