hihi vilken knasig tävling!

ja vart ska man börja? tävlingen i går var minst sagt, konstig!
Det var en liten klass med typ 10 ekipage, en domare och jag hade aldrig varit på stället förut. När vi kom dit blåste det typ storm, och jag tänkte direkt, det är vell inte på den där dammiga banan vi ska rida fram???? men jo det var det såklart :/

En gammal hård superdammig bana som det blåste 100 meter i sekunden på, typ... Sen hade dom spärrat av utanför banan med plastband som blåste friskt i vinden, Sini var såklart dörrädd och superspänd hela framridningen pga av det.. det blåste så mycket i bland att mina "frackslag" slog mig i huvudet!och ögonen sved som man skulle vart i värsta sandstormen. Alla grejorna som var nyputsde var helt grå! sini med! som tur var mamma snabb och drog av det värsta innan vi skulle in på banan (som gick inne)

Hade världens jobbigaste känsla i programmet, han gick med en spänning som gjorde att han inte bjöd ett steg, ville bara "kura i hop sig" och det blev inte nån lätthet nånstans, och lite småmissar, samt en tomatröd ryttare som slet för livet. Nej fy vilken äckelkänsla! :(

Att mamma sa att domaren verkade ligga lågt, den som ledde hade 61%, förintade mina sista förhoppningar om den här tävlingen totalt! gick till trailer och gömde mig, lyssnade på "domen" som kom rätt snabbt, fick dock 60% så det kändes någorlunda ok, trodde typ jag skulle få 58 eller nåt...

När jag sen hämtade ut kritiken så blev jag ännu lite mera positiv, faktiskt rätt mycket 7or både i trav skritt och galoppdelen! ganska fina omdömen här o var också, ingen grinig domare alls!

Klassen var snart slut eftersom det var så få starter, och då ropade dom ut att deras program hade räknat ut fel % på alla, den hade troligen räknat på det gamla St George programmet som hade 400p som maxpoäng, medans den nya Georgen har 380 som maxpoäng, vilket betydda att alla hade ca 3% mer än de % vi hade fått! Tjoho, nu hade vi plötsligt ridigt  i hop över 63% var 4:a (oplacerade) Tävlingen blev bara bättre o bättre ju längre den framskred :P

Nu blir det lite lugnare i veckan med skoning och botulism vaccinering. Sen laddar vi för DM start (MSVA:1) den 18e okt. Och då vet jag att det är en bra tävlingsplats, ingen storm och hemska fladderband ;)

Ikväll har jag varit i väg och shoppat lite, efter mycket om o men hänger nu en marinblå Pikeur frack i garderoben. Mycket nice, har suktat länge efter en sådan! nu ska jag bara försöka vänja mig med en ny hatt också (Christy) tycker jag ser så konstig ut i den. Alla andra är så snygga i den, varför ser jag så konstig ut? aja, bara å ta på sig hela tävlingsoutfiten så ser det kanske mera normalt ut...

Den 18:e får vi iaf debutera i vår nya marinblåa mundering :DDDD

Nu ska jag kika Idol!

kram

p.s kameran var med i söndags, men pga sandstormen vågade jag inte riskera linsen....d.s

Taggar till inför morgondagens tävling!

Var ju uppe tidigt i morse, ut till stallet och pysslade om hästarna. Red ner till utebanan eftersom det var så soligt och fint väder. Väldigt skönt att kunna rida utan nån stress, blev en ganska lång uppvärmning, mycket övergångar och lösgörande. Sen red vi lite programdelar och tillslut hela Georgen, gick bra!

Trampade lite också, blev såklart nervös som alltid, men det blir bättre o bättre :) nu kan jag hålla loss honom bättre och då blir det ju också bättre kvalité på grejjorna ;)

Sen putsade och packade jag det mesta, blir inte så tidigt i morrn, så jag hinner fixa lite mera då. Var i väg och köpte lite nya putsgrejor, ska testa de på stövlarna o kandaret och se om de kommer bli så blankt som de lovar! haha


Här kommer några bilder på ridhuset, blev inge bra kort med min kamera, det är mycket ljusare i verkligheten!







Några till bilder från Eskilstuna tävlingen i slutet av augusti


Galopperar fram



Travsluta

I kväll ska jag ladda inför tävlingen, genom att lyssna på bra musik och tänka programmet, vila och ta det lungt, förbereda det sista, och äta väldigt god glass! :)

Ha det fint!

Morning!

Yes äntligen är det lördag och helg, underbart! Sitter här och käkar lite fil innan jag ska åka och släppa ut hästarna.
Sen blir det ridning, ska ta mig igenom Georgen. Och sen packa och fixa inför söndagens tävling!

Ska verkligen ta det lungt i dag, ingen stress!


Tävlingsdag på Djursholm!

Japp nu är jag hemma efter en bra dag på Djursholm. Kan vara en av de bättre starter jag gjort där!
Framridningen kändes helt ok, han blev lite stressad på "collecting" väldigt mkt hästar och lite yta. Men fick honom att lyda bra och lyssna på mig efter en stund! Han ville "bocka in näsan" lite i dag, nåt som han kan göra på tävling i bland. Så de var bara å försöka få fram honom mera, och lätta av..

Tyckte jag fick för dåligt tryck i travdelen, vänster "svängen" (med sluta, volt, öppna) blev mycket bättre än den första från höger, sen var han lite " av och på" i bjudningen i galoppen, men vi satte allt iaf.
Stannade för tidigt på medellinjen där han la i handbromsen, den här veckan måste jag öva ännu mera hela medellinjer i ökad galopp ;) så han inte stannar på söndag också!

Slutade på strax under 61%, 2 domare på 62 drygt och den 3:e mkt lägre :(  Men kändes ok iaf! rätt hård konkurrens o mååånga fina hästar i samma klass om man säger så! ;) svårt motstånd men inspirerande!
Hade gärna kommit över 62 som är mitt mål, men de var nära, bara å jobba på!

I veckan ska jag filma mitt kür program så det blir klart, blir nog i morrn för sen var det bokat i ridhuset nästan varje dag den här veckan. Får stretcha och skritta o värma länge innan jag börjar rida i morrn så han orkar springa fint en dag till :) sen ska han få en vilodag och en joggdag innan det är dags att sätta lite mera tävlingsridning i honom igen innan söndag, då bär det av till Skärlund för en S:t George start!

Nu ska jag ta det lungt och käka mina Marianne som jag köpte på taxfreen på båten! :P

kram

FOKUS PÅ TÄVLINGEN NU!!!!

I går var en skitjobbig dag (av olika anledningar ), orkade bara jogga lite på banan.. Filmningen av küren får vänta lite tills det finns GOTT om TID.

Nu måste jag ladda om och fokusera på tävlingen på söndag! Han ska gå kanon nu de sista passen tills dess och vi måste få till en positiv känsla :) Programmet känns rätt bra nu faktiskt, har ridit igenom delarna flera gånger och de börjar sitta.
Ska slipa hela programmet sista passen innan tävlingen.

Det ska iallafall bli superkul att åka dit på söndag och rida!!!! :)


Vecka inför tävling!

I dag har jag haft världens värsta huvudvärk :( inge kul, känns som en tegelsten legat på skallen hela dagen.
Men på söndag ska vi till djursholm o starta ettan, så de e bara o vila och försöka bli piggare i veckan så vi kan rida bra där. Ska bli grymt kul iaf :)

Han går fint tycker jag, börjar få honom ännu mera på hjälperna, det känns spec i saxen som jag kan kontrollera bättre nu, och såklart genomgående i allting.

I morrn ska jag filma küren, och skicka den till han som ska hjälpa mig fixa ny musik, kul blir det :)

Ons åker jag till Ylva o tränar, sen är det bara o ladda så mkt jag kan inför söndag! Ska på konferens med jobbet i slutet av veckan, men ska memorera programmet varje dag iallafall så jag vet EXAKT hur jag ska rida varje steg! :)

Har beställt ett par nya ridbyxor i dag, från RTS valde antrazit med svart skoning, hoppas det blir snyggt! :)

Kram

Fredags pepp!

Så extremt trött i dag! sitter här o försöker få i mig några ägg, går sådär :P Skönt att det är fredag! I dag ska vi rida bra igen, jag har glömt det dåliga passet i onsdag, ny kula idag:)

Har tänkt rida igenom Intermedieren den här helgen ordentligt, Djursholm närmar ju sig med stormsteg! bara en vecka och 2 dagar kvar nu, ska bli så kul! är verkligen dunderpeppad inför det!

Kom på att jag måste köpa lite nya putsgrejor innan dess, måste ju såklart vara fiin putsade tills dess :P

Nu måste jag dra mig till jobbet,

Ciao!

Upp som en sol och ner som en pannkaka!

I går gick träningen hos Ylva SÅ JÄKLA BRA! allt flöt så bra, och han kändes verkligen kanon att sitta på. Fick till superbra galopp och han var jätteduktig i piaff o passagen. Så i dag tänkte jag att vi kanske kunde ta vid där vi slutade i går, tjohej du. Thi vad jag fick.

I dag var vi tillbaka på ruta ett, okej då inte riktigt ruta ett men typ back 5 steg från i går :(.
Inte vet jag var det var, om det var banan som inte riktig passade gammelmannen, om de var matte som ville för mycket för snabbt eller bara träningsverk (?) från i går...

Skit da, vi som va så bra på G. De värsta när hästen inte känns som man vill är att rasar, man kollar sig i spegeln o ser en tjockis ryttare som rider som skit, man rider ännu sämre, hästen går ännu sämre o så är man inne i en ond cirkel. Nu var de vell inte så jäkla hemskt i kväll när jag tänker efter, men med känsla från i går i bakhuvudet tycker jag det! inte blev det några rosa moln i dag inte. Men det kan man ju inte sväva runt på varje dag heller, eller ska man det?

Nog me svammel, i morgon är det säkert bättre. På lörd är det Per S träning hela dagen, så då får jag massa inspiration från läktarplats.

Nu ska jag tröstäta o kolla på Idol!

Måndag igen!

Shit va helgen gick fort! hann knappt fatta att jag var ledig!
Har hunnit med endel ridning iaf, i lördags var det kurs för Carro C hela dagen, så då fick jag rida på efm, när de sista började bli klara ( jag var inte med och red för henne) kändes ganska bra, var lite stark och vill lite för mycket "upp", när jag ville "ner" o så, men annars rätt så fin. I går kondistränade vi lite :) var ute o galopperade på slingan, var ju tokkul i början men efter ett tag tyckte både Sini o jag att det var rätt jobbigt! så det är nog rätt bra för oss tror jag!  :)

Nu ska jag sticka till jobbet, ikväll är det clinic för Mattias J, ska bli skoj!!!

Galopp i dag! :)

Det här blir en lite lugnare träningsvecka. Sini vilade i söndags efter tävlingen och i måndag fick vi oss ett pass i ridhuset, det är sååå fint att rida där!!!kan inte fatta att det är sant :D

I går var jag på konferens med jobbet, så då fick mammi ta lite stalltjänst :P

I dag har Emeli och jag vart ute och ridit på den fina ridslingan, så härligt att låta hästarna få galoppera på bra underlag! tur att Emeli o Rulle var med annars hade vi (Sini) nog inte vågat sig förbi terränghindrena och dom långhåringa korna (?) hihi vilken liten mes han är :P höll på att få lite spunken när vi mötte en traktor på hemvägen också haha.

I morrn och mot helgen blir det lite mer trimm på banan eller i ridhuset igen :)

Ska försöka få upp lite mera bilder från helgen också!

Kram