"Nya" hästen!

Ja i går var jag och red på Biggo ( som han kallas, heter igentligen Big Bang) igen, jag har lite mindre träningsverk i dag och jag kände i går att jag själv börjar hitta tillbaka till min normala ridning. Det som är extra kul med honom är att man måste rida bra vilket gör att man utvecklas i ridningen.

Ja men vem är han då? har ju smugit ett tag om honom i bloggen, kanske dags att berätta det!
Han heter alltså Big Bang, är en val 9 år e.Donnerfly-Opius. Han har varit skadad endel och varit lite vild i sina yngre år, så han ligger nånstans på LA-MSV (tävlingsmässigt).

Tanken är att jag ska rida honom ca 3d/v, ägaren kommer själv att rida och träna resten av dagarna. Jag kommer oxå att åka på träningar och kika på lite tävlingar till våren som jag hoppas vi kan komma ut på tillsammans.
Det jag gillar mest med honom är att han har så bra förutsättningar, han är byggt rätt ( uppförsbacke ) arbetsvillig, mjuk o fin i kroppen, 3 jättebra gångarter, utstrålning mm. Men helt lätt är det ju inte för det! nu ska vi lära känna varann och sen hoppas jag att vi båda kommer att utveklas. Det är iaf väldigt roligt att rida den här hästen, han ger en väldigt bra ridkänsla, och det är guld värt!

Har tyvärr inga bilder på honom än, men det kommer. Nu ska jag åka till Dublin i helgen, men nästa vecka ska jag försöka fånga honom på bild. Nästa helg kommer även Mattias Jansson hit, och jag har ÄNTLIGEN fått en plats, wihoo!! Så jag ska vara med o träna med Biggo, hoppas det kommer bli bra! Superkul ska det bli iaf. Hoppas på en liten film därifrån också ;)

Zini ska sättas i gång i helgen, mamma ska rida i skogen, och sen ska vi fortsätta att jobba honom lätt i några veckor innan vi ska tillbaka till Mälarkliniken. Jag håller alla tummar som finns för att han ska bli bra så jag kan fortsätta rida på honom!!!!

Nu måste jag åka till jobbet,

kram!


Bra måndagkväll!

Var i stallet i morse för att kunna ligga o lata mig i sängen nu o kolla på VM på fei web tv, så skönt! Spännande är det!
Roligt besked på efm också, fått träningstid för en jättebra tränare om 1,5 v där jag ska rida fina "B"! :))))))
Det vände min dag!

Slut på söndagen

Hej o hå vilken dag!
Trött nu! men det har varit en bra o rolig dag, började med att rida 9åringen igen, vi är ju i en "lära känna varann" fas just nu, nöjd med passet var jag iaf! Han ger en väldigt bra ridkänsla och är rolig och härlig att rida. Är så taggad på att utvecklas mera tsm med honom! :D

Sen bar det i väg med Ellie o Sune (4år) på div 3 andra omgången, skönt att bara ha 20 min till tävlingsplatsen.. =P
Var superfin på framridningen, tyvärr blev han skrämd några gånger under programmet av en lite för "glad" funktionär som hoppade in och ut ur domarkuren under ritten.. :/ så jäkla onödigt! Det räckte endå till en sånhär rosett med laget:

( och en grön indiv, så vi var ju rätt glada endå ;) )


Ökad galopp på framridningen..

Mamma pysslade om Zini i dag, promenerade hela 10 min idag. Ska öka på i veckan och sen får mamsen sätta igång i helgen med ridningen ( eftersom jag ska åka bort ). Sen blir d förhoppningsvis lite lätt ridning när jag kommer hem! 9åringen ska ridas ca 3ggr/v också, så de blir fullt upp och roligt! måste ta med honom till Tutis nåt framöver så jag kan använda speglarna och få mig en uppfattning hur det ser ut, tyvärr var det bokat hela helgen efter jag kommer hem. Typiskt!!

Nu måste jag peta i mig lite middag och sen blir det slapp!

som en söndagkväll ska vara alltså ;)

Fullproppad dag i går

Hej hopp!

Dagen var fullproppad i går, är helt slut i dag. Åkte tidigt i går till Mälarkliniken för återbesök med Rozzini, det gick dock rätt snabbt och vi var hemma igen till 13. Han var bättre än förra gången men inte helt bra, så lite mer behandling fick han. Nu är det tänkt att jag ska komma i gång och rida lite lätt jobb i ca 4 v innan vi åker tillbaka. Tror jag är jättebra! inte bra att ha gammal häst bara stå och behandlas hela tiden. Håll tummarna för att han blir fräsch!


En behandlad framkota..


Rozzini var glad endå :)

Sen var jag och provred en häst i går, en 9åring som var jättefin! Ska börja rida den lite nu och så får vi se vad som händer framöver...mer info kommer säkert om den ;)

I morse hade jag utsläpp i stallet, var helt sjukt trött och hade världens huvudvärk när jag kom hem. Tog lite huvudvärkstabletter och gick o la mig igen, och vaknade halv 2.... haha så långe har jag inte sovit på väääldigt länge!

I morrn ska jag rida på fm, sen åka med Ellie på tävling på uvfk, hoppas det blir bättre väder!

Ha en bra lördagskväll!

kram

Halvvägs

Redan tors i morrn, det gillas! :)

Full fart har det varit i dag, ridit både Zini (skritt/jogg) och Rulle på utebanan. Började med longering, och sen ridning med inspänning. Var uppmärksam och känsligare i dag, sög fint i bettet. Var riktigt nöjd med honom!
Nu kommer hans ägare hem, så jag hoppas hon är nöjd i morrn.

Mycket som snurrar i huvudet just nu, lite jobbigt men mest roliga saker!
Ska bara jobba en dag till den här veckan, känns bra! :) På fredag är det åtebesök med Zini på mälarkliniken, och så ska jag göra en annan rolig sak, återkommer kanske om det senare.. ;)

Nu måste jag försöka varva ner och sova!

Kram

Bättre

Ja både hästen gick bättre och jag mår bättre!

Började med inspänning och longering, därefter satt jag upp och han var mkt bättre än i går. Pinnande på mer av sig själv och var mjukare. Dock får man rida som en blå! Efter en skrittpaus ville han dock kasta in handduken och då blir man rätt hjälplös. Satt av igen och på med inspänningarna och longerade mera, hoppade upp igen o lät inspänningarna vara kvar så jag kunde fokusera på att få honom att gå fram utan att störa honom i formen. Mamma hjälpte till att driva med pisk från marken. Var jätteduktig och både travade o galopperade bra!

I morrn blir det ett lite kortare pass, men dock intensivt som i dag, känns som han jobbar bäst när man har flåset uppe och är igång, inte bra att lägga in skrittpauser då han blir stretig och man får "börja om" igen. Var en bra idé med lite skarpare sporrar och träns, spöet dissar jag somsagt, blir han bara nervig av.



Två bilder på "Rulle" och mig från idag (ursäkta dåliga mobilbilder)

Joggade Zini i ridhuset och han var så pigg o glad! kändes rätt mjuk o fin trots att han inte är igång :)



Lillskrutt i stallet!undrar varför jag sadlar en annan häst.. :)

Kram på er!




Funderar...

Red en häst i stallet för första gången, och det var inte helt lätt. Blev väldigt stark i munnen och ville inte riktigt vara på hjälperna. Ska fundera lite hur jag ska komma till rätt med det hela. En början blir nog att byta till träns och kanske longera med inspänning lite före ridningen i morrn.

Återkommer med mera rappport sen, är sjuk och helt slut nu..

Kram o gonatt

Update;

Här kommer en liten update från en med halsont :S har funderat över passet i går och vad jag kan göra annorlunda. Tror som jag skrev tidigare, ska börja med att longera med inspänning innan jag sitter upp. Tänker också fortsätta med det lösgörande och då i trav eftersom han har lättare där. Ska ta träns istället för kandar, och fick känslan av att han blev spänd och ville slå knut på sig själv av spöet, så skippar kanske det.

Får känslan av att han behöver komma loss mycket mer i sin framdel och front, blir till att fortsätta med långa skänkelvikningar och "shulder in" på långsidorna, bågar och övergångar trav-skritt-trav gav också bra effekt.

Galoppen orkar han inte samla i än, får bli mera tänk mot arbets-mellangalopp läge där. Kanske bara samla upp 2-3 steg och så fram igen.

Lite funderingar hur jag tänker, han ser och är väldigt annorlunda mot Zini så det är en ny erfarenhet.

Zini ska förresten joggas resten av veckan, tror inte han är halt på fram längre men tror att det är nåt kvar i bak. Busade runt lite på lina i går och jag tycker han är väldigt fin i kroppen med muskler fast han inte gått ordentligt sedan midsommar...


En bild på hästen jag trimmar, modell tyngre!


Det känns att det är söndag

Ja är lite tröttare i dag, upp tidigt och åkte till stallet för att hinna mocka åt både Zini o Rohan innan tävlingen började. Var speaker i första klassen, gick bra vi hade väldigt trevligt i vårt lilla speakerbås =)

Såg några söta o fina ponnyer, spec en liten B ponny som jag gärna hade gömt i stallet ;)

Ser fram emot den kommande veckan, mån-ons ska jag trimma en häst i stallet, eftersom ägaren är i Grekland. Har aldrig ridit den förut, men det ska bli roligt. Den ligger vell på ca LA nivå i dressyren. Sen på fredag är det dags att åka till Mälarkliniken igen och se hur det är med Zini. Har ingen bra känsla nu iaf, dock var jag ute och gick med honom efter tävlingen igår och han var superpigg och undrade varför han inte fått vart med... Travade lite i ridhuset, och Maria kunde inte se nåt då iaf. Men jag vet inte, har bara en känsla om att han inte är helt bra än...

Sen händer det en till rolig sak i slutet av veckan, ska provrida en fin häst... mer säger jag inte än ;)!

Får så dåligt samvete när jag tittar på min lilla tomte som bara står i sin grushage o har det trist... men å andra sidan tror jag att det skulle vara ännu sämre för honom att rejsa runt i hala gräs/ler hagar som det är nu. Jag hoppas att min lilla fining får bli frisk snart.

Just det här kommer en bild på min nya hjälm, har inte ridit i den än, tänkte göra det i morrn!


Ska försöka ta lite bilder i morrn när jag rider, så bloggen blir lite roligare! :)

Nu ska jag göra tråksaker, som att tvätta o damsuga.

Sen blir det middag o valvaka!

Kram

Morning

Jag verkar ha en inställd väckarklocka på lördagarna, som typ "ringer" vid 7..dvs jag vaknar klarvaken och tror att jag försovit mig innan jag kommer på att det är lördag, hade det varit vardag hade jag varit skittrött men på lördagarna kan jag inte somna om. Det är nåt fel på mig tror jag, en normal människa hade vell njutit av att få sova ut men nej då inte jag, jag måste vara pigg som en mört och studsa ur sängen. Aja ingen kan ju säga åt mig att jag inte tar till vara på helgen iaf ... =p

Ska strax åka till Tuthammaren, div 1 dressyren går där i dag och jag ska göra min "plikt" som duktig medlem, dvs vara funktionär. Kom på den jättebra idén att jag skulle vara skrivare, och anmälde mig glatt när dom behövde en. I veckan har jag liksom kommit på att min handstil är det fulaste jag sett och tenderar till att ibland vara oläslig, tom för mig själv! kan man inte ha protokollen elektroniskt? jag är lite bättre på att knappra tangenter liksom... Ska nog gå bra endå, ska försöka skriva så läsligt jag kan!

Nu måste jag sätta fart,

Kram på er, och lycka till ni som tävlar i helgen!


Upp med hakan nu!

Hej på er!
Jag har varit skitdeppig hela veckan, när jag kom ut i tisdags hade Zini nämligen ett svullet ben och var halt, och det var på det enda ben han tidigare inte varit halt på, dvs höger fram. Troligen gjort nåt i hagen igen, jag blev så otroligt matt då. Nu var det ju tänkt att detta skulle bli vår skrittvecka och sedan sätta i gång lungt inför nästa återbesök ( fredag nästa v) men i stället blev det grushage o vila igen... Så otroligt typsikt!

Livet känns så fattigt och meningslöst när jag varken har roliga täningar eller tävlingar att sträva emot. Usch jag vantrivs...

En rolig sak har iaf hänt i veckan! i går red jag en häst i stallet, ( hopphäst) men som var jätterolig att rida! En superhärlig galopp hade hon! Samma trevliga attityd som Rozzini har hon oxå, så det var verkligen jättekul att få rida på riktigt igen, är ju snart 3 månader sen... Redig träningsvärk har jag i dag, men det var så värt!

Har äntligen skaffat en ny hjälm också, har letat rätt länge nu men inte hittat nåt. Blev tillslut en Wellington Classic ( tror jag de heter) var både snygg o satt som gjuten. Känns bra att ha en riktigt bra hjälm, än nåt billigt skit från Hööks. När d väl händer nåt vill man ju skydda huvet.

Nu ska jag försöka ta mig i kragen o muntra upp mig själv! i morrn är d faktiskt fredag och i helgen ska jag vara funktionär, ska skriva på lördagen och vara speaker endel av söndag, så mkt dressyr får jag se! :)

Nu ska jag ut och se hur det är min halta lilla pålle! och kolla på programridning!

kram

4års championatet med Ellie

I dag har jag varit med Ellie på 4årschampionatet i Enköping, "Sune" gick jättefint och Ellie visade honom väldigt proffsigt och snyggt! Tyvärr var vell inte domarna på sitt bästa humör, lite tråkiga betyg och lite fattiga kommentarer. Vilket var så överlag, bara en häst som kvalade.

Sen åkte jag till Zini, skrittade ut ca 20 min, inte så jättekul att bara skritta samma runda i skogen hela tiden, men snart har det gått en vecka och då får vi börja sätta i gång lite lungt, blir roligare!

Nu har jag nog inte så mkt mer å tillägga, ha en bra kväll!

kram

Lördag

Hello,

I dag var första dagen Zini gick ut i gräshage igen, tyckte nog det var jättemysigt då han försökte gömma sig bakom en stor sten när jag gick ut för att hämta honom!

Skrittade ut i skogen och på grusväg ca 25min, nu blir det daglig skritt till nästa helg då tanken är att börja rida i gång honom lite lätt igen. Sen är det återbesök, är glad för att vi har satt i gång men kan inte riktigt slappna av tills jag vet att han är helt bra igen..

När stallet var klart åkte jag vidare till nästa stall i Ärentuna och hälsade på Ellie. Sune var verkligen superfin! Bådar gott inför 4årsschampionatet i morrn. Förhoppningsvis visar han upp sig lika bra i morrn.

Kram på er!

Regntäcke - check!

Har kollat runt på regntäcken lite mera seriöst senaste veckan, och det har lutat åt ett Amigo hela tiden.
Satt och surfade på hippsons sida, och hittade ett till mkt bra pris! :)

Så nu väntar jag på att få hem det här:





690:- för ett regntäcke med avtagbar hals känns som ett fynd! Är 600D, men han har inte sönder täcken så det är inte så viktigt att det är jätteslitstarkt. Hans hagkompis äter inte heller täcken, så jag hoppas att det här räcker.
Nu står han med bomullstäcke inne, plus "sommarregntäcke" ovanpå ute. Men byter till detta när det blir kallare och regningare, då får han även ha sitt bucas stalltäcke under.

Värst vilken shopping det blev i dag! :D

kram


kvällsshopping till Rozzini!

Var in på granngården där dom hade 50% rea, blev två st täcken med hem! :)


150:- Amigo svett


Rambo tjockfleece, ca 550:- på rea! täcket är jättetjockt och mysigt!

mycket bra shoppingkväll alltså ;)

Dock kvarstår nytt regntäcke med hals plus ny ridhjälm till mig, det är dom två "måstena" inför hösten.
Men som jag skrev tidigare, blir det säkert en hel del annat också ;)

kram

Helgen

Hej på er!

Shit vad helgen har gått fort! Det är så trist att inte få rida, har bara vart i stallet och pysslat och skött om Zini.
Han har stått i grushage och är inte så nöjd med det... men det är bara tills på lördag sen får han gå i större igen och sättas i gång i skritt.

Kanske ska berätta lite mer om besöket på Mälarkliniken i torsdags. Var rekommenderat till en vet som heter Gustaf Croon (min hovslagares bror förövrigt) och han var verkligen superbra! Han lyssnade på mina reflektioner och hur jag uppfattat hältorna. Han trodde inte alls på att det var hovbroskförbeningen, hans erfarenhet av det var att hästar med hovbroskf inte hade någon försämrad prestationsförmåga. Plus att en låg bedövning inte släcker hältan.

Efter longering och böjning och sprigning på alla ben, la han bedövning på höger has. Och efter ca 30min longerade vi och då var hältan på höger bak och vänster fram släckt! :) dock syntes en liten hälta på vänsterbak i stället. Han ville sedan röntka haserna för att utesluta artros. Plåtarna såg bra ut, och han trodde att det troligen är någon inflammation i haslederna. Och hältan i fram kan vara något han gjort i hagen ( vilket verkar logiskt eftersom han var halt när han kom in från hagen). Han är nu sprutad med kortison i båda haslederna och står på en allmän behandling i 5 dagar. Återbesök är 24 september, så då får vi se om han är bra eller om vi måste behandla mer. Det känns dock väldigt bra. Så bra vetrinär på alla sätt!

I går gick vi en betespromenad och Zini petade i sig varenda maskrosblad på hela gården tror jag. Han är så sällskapsjuk nu, han vill gära sätta i gång och jobba igen!

Var och provade lite kläder från MH kollektion, mycket snyggt! får se om det blir nåt nytt... Ska med Maggan till Örebro i helgen på meeting, och då kanske jag "måste" ha en ny fleecejacka eller så =P

Dom här är påväg hem till mig nu! hoppas jag tog rätt stl...


Nu behövs det bara en jacka och några snygga tröjor å matcha med ;) Har kollat på Pikeurs jeansridbyxor men de med hög midja tycker jag inte är så snygga på och den andra modellen, Judy, ligger på 2000. Som annars är apsnygga! Men dom här från MH var inte så dumma dom heller!

På söndag är det 4års championat i Enköping, ska dit och hejja på Ellie och Sune!

Kram på er

Hej och godnatt

Oj vad trött jag är, det här får nog bli ett rätt kort inlägg tror jag.

Vart på Mälarkliniken mellan 10 och 15 i dag, lång dag så jag är sjukt trött nu. Rozzini skötte sig utmärkt och var som en ängel hela tiden, men endel väntan och så blev det ju.

Nu har han fått en ny behandling, som jag tycker känns väldigt bra. Vetrinären var verkligen bra och jag tyckte vi hade samma uppfattning, och det han sa kunde jag tolka i hur ridningen hade känts perioden innan han blev halt, det stämde väldigt bra alltihop. Tror behandlingen kommer attackera på rätt ställe, eftersom bedövningen släckte där. Jag hoppas verkligen att han blir bra! Nu är han iaf igenomkollad, röntkad och hela besöket kändes positivt.

Återbesök är bokat om ca 3v, så nu ska han stå inne i morrn, sen grushage ca 1 v och sen lungt igång.
Har även vart och handlat med Glucosamin, hämtat ut metakamen på Apoteket, plockat ner hage, och slutligen fixat det sista med mina slingor, lång dag!

Nu måste jag sova!

Godnatt