Lag-SM på Strömsholm- mycket försenad resumè, se bilder nedan!

Den 31 maj-1 juni genomfördes årets Lag-SM på Strömsholmstävlingen.

Björklinge Ryttarförening hade för andra året ett eget lag med, detta börjar bli något av en tradition nu. Kvalklassen rids i MSVA:1 och endast fem lyckliga lag får rida finalen som går i S:t George. I år stod 14 lag på startlinjen.

Först ut på torsdagen var vår "debutant" i såna här sammanhang, Chanette Sahlstrand-Pizass sto e. Partisan-Ganesco. Dom fick till en bra ritt utan stora missar på deras första elittävling, och vi var alla mycket glada och nöjda.

Snart var det dags för lagets andra ryttare att ge sig ut i "hetluften" på Strömsholm.

Maggan Osmund och Biglik val e.Eloge-Rex, gick ut bland klassens tuffaste startfält. Tyvärr skrittade Biglik inte så bra denna dag, vilket drog ner poängen mycket. Och då hjälpte det inte att de gjorde massa andra rörelser bra. Poängen blev inte så hög som vi hoppats på, men vi höll fortfarande undan för ett lag som låg efter oss, vilket kändes som en liten tröst.


Tävlingen fortsatte på fredagen och då hade också publiken kommit. Jag och Rozzini val e. Happy Day-Herkules, skulle gå ut som lagets sista ryttare och försöka försvara vår heder. Det blev vår första start sen skadan i mars och det var en aning nervigt.

Inne på banan presterade vi inte det bästa vi kan, långt i från. Det kändes segt och lite ringrostigt. Rozzini som annars har så bra bjudning och nerv, "kastade ut ankaret" redan vid X och sen var det en lång transportsträcka in mot mål.. vi hade en miss i första bytet i vart tredje men annars gjorde vi alla rörelser utan stora missar. Dock så blir det inga höga poäng utan energi och mer uttryck, vilket också saknades denna dag. Jag var såklart besviken att inte få till en bra ritt, men trots det så kändes det skönt att ha sina schyssta lagkamrater att luta sig emot.


Om man ska sammanfatta årets Lag-SM, det gick väldigt bra för vår "debutant i stora sammanhang" Chanette som försvarade BRFs heder, och trots att Maggan och jag underpresterade höll vi undan för lag Dalarna, vilket kändes skönt!


Vi hade alla jättetrevligt dessa dagar och uppladdningen har också varit väldigt bra, vi har försökt att träffas både till häst och avsuttet, vi har verkligen haft en bra lagkänsla!

Att tävla på en så stor tävling som Strömsholmstävlingen är ingen lätt uppgift. Men väldigt roligt, inspirerande och inte minst väldigt bra att ha på erfarenhets kontot.


Vi har redan börjat smida planer för nästa års upplaga, då kommer vi igen, bättre och mer revanschsugna än någonsin!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback